MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARININ VE DÜZENLEMELERİNİN ULUSLARARASI DÜZEYDE UYUMLAŞTIRILMASI Paul Boyle Başkan DÜNYA BANKASI İLERİ MUHASEBE VE DENETİM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Uluslar arası Muhasebeciler Federasyonu
Advertisements

İÇ KONTROL SİSTEMİ COSO-Süreç Yönetimi
Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu Mali Denetimi Visa Paajanen.
Tek Pazar Çoklu faaliyet rekabeti
Doç. Dr. Cemal İBİŞ Marmara Üniversitesi-İ.İ.B.F.
Yeni TTK ve Doküman Yönetim Süreçleri Nasıl Dönüştürülüyor?
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
1 IFRS’de Yorum Olanağı : IFRS için Ölüm Öpücüğü mü yoksa Başarıya Giden Yol mu? Prof. Dr. S. J. Maijoor (AFM)
AB Müktesebatı dahilinde Şirketler Kesimi Muhasebe ve Denetimi
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
ÖLÇÜM VE HESAP VEREBİLİRLİK
Kurumsal Yönetim Hüseyin GÜRER 9 KASIM 2005 f.
1) İÇ DENETİM KAVRAMI İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına.
Yönetim Danışmanlığı Nisan 2006
T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Mesleki Uzmanlık Alanlarının Gelişiminde Kurumsallaşmanın Önemi
Türkiye’de Denetim Firmalarının Yaşadığı Sorun ve Zorluklar; Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluğun Değerlendirilmesi ve Öneriler. Hüseyin Gürer 26 Nisan.
5. GÜN Değerlendirme ve İzleme Süreci Örnekleri  1)Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı sektöründe yapılan değerlendirmeler ve hesap verebilirlik arasındaki.
İleri Denetim ve Muhasebe Düzenleme Programı Modül 12 – Bir Finansal Düzenleyici Perspektifinden Yasal Denetimin Kalitesinin Geliştirilmesi Sunan: Geraldine.
Doç. Dr. A.R Zafer SAYAR 18 Eylül 2014, Ankara
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
1. Adana Muhasebe Uygulamaları Sempozyumu
AVRUPA’YA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI Denetim Mesleğinin Kamu Gözetimi David DEVLIN Başkan 1.
I. Uluslararası Muhasebe Denetimi Sempozyumu VII
BRENTON WOODS SİSTEMİNİN ÇÖKÜŞÜ VE KÜRESELLEŞME
OTO KAZA SİGORTALARI - HİZMET KALİTE İYİLEŞTİRME
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
AUDİT Corporate Governance İÇ DENETİM KURUMSALLAŞMA
1 UFRS ve Basel 2 Ian Michael Muhasebe ve Denetim Politikası Dairesi Finansal Hizmetler Kurumu Contact:
N Para ve sermaye piyasaları n Yatırımlar n İşletme Finansı Finans birbiriyle ilgili üç alanı içerir:
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 22 Mali Tabloların ve Vergi Raporlamasının Genel Amaçları Stefano Marchese FEE, Vergilendirmeden Sorumlu.
Denetçinin Sorumluluğu
Teşhisten Reforma David Nagy Finansal Yönetim Danışmanı Avrupa ve Orta Asya Bölgesi DÜNYA BANKASI Washington DC – 4 Nisan 2006.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı
24 Kalite yönetimi.
® International Accounting Standards Committee Foundation December World Bank—Advanced Program in Accounting and Auditing Regulation Uluslararası.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Slide 1 Kurumsal Mali Sorumluluk ve Muhasebe Standartları « Dördüncü Yönerge » - yıllık hesaplar 1978 « Yedinci Yönerge » - konsolide hesaplar 1983 – Değişiklikler.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenlemesi Programı– Modül 28 Emeklilik Fonları Richard Berr Direktör, Değerleme ve Raporlama 20 Haziran 2006.
KOÇ GRUBU STRATEJİK YÖNETİMİ. Koç Topluluğu Stratejik Planı Sürdürülebilir:  Büyüme  Karlılık  Rekabetçi Avantaj için Sürdürülebilir:  Büyüme  Karlılık.
26 Nisan 2007 Denetimin Ücretlendirilmesi Fuat Öksüz, SMMM H.Ö. Sabancı Holding A.Ş. Denetim Daire Başkanı.
YÖNETİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR
MESLEK MENSUPLARI AÇISINDAN TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Ahmet AKIN – Yeminli Mali Müşavir TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi.
Yeni Türk Ticaret Kanunu’nda Kurumsal Yönetim Hüseyin Gürer 17 Ekim 2011.
Güvenilir Mali Raporlama : Mali Krizlerin Etkisini Azaltmak ve Bölgede Ekonomik Büyümeyi Güçlendirmeye Yönelik Gerekli Bir Yapı Taşı Dr. Kurt Pribil Chief.
© 2006 KPMG The Advanced Program in Accounting and Auditing Regulation Module İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 24: UFRS’lerin.
Slide 1 Yasal Denetim ile İlgili 8. Şirketler Hukuku Direktifi : Denetim mesleğine giriş, karşılıklı tanıma ve firmaların serbest dolaşımı ile ilgili.
İKİNCİ BÖLÜM DENETİM STANDARTLARI
DENETİM VE DENETİME TALEP / DENETİM FAALİYETLERİ / MESLEK TEKNİĞİ.
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
İdari kesimde yönlendirme sistemi Visa Paajanen.
İç Kontrol: İç kontrol, idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
ULUSLARARASI (IFAC) MESLEKİ AHLAK KURALLARI
Slide 1 AB Müktesebatı Muhasebe ve Denetime Giriş: Jurgen Tiedje Muhasebe ve Denetim Birimi Avrupa Komisyonu.
1 DÜNYADA ve TÜRKİYE’DE DENETİM MESLEĞİNE GENEL BAKIŞ.
Developing the Profession – IFAC 1 Büyüyen bir Mesleği Geliştirmek Dünya Bankası Muhasebe ve Denetim Düzenlemesi İleri Programı 28 Haziran 2005.
Türkiye’de Okul Hibeleri : Ekonomik Krize Yenilikçi bir Cevap Milli Eğitim Bakanlığı Çalıştayı 8 Mart 2010 Maureen McLaughlin Dünya Bankası.
Slide 1 AVRUPA’YA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI Avrupa Muhasipler Federasyonu (FEE) nasıl yardımcı olabilir? Henri Olivier.
MERSİN SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İLK UYGULAMASI TFRS – 1 Denetim ve Muhasebe Standartları Komitesi.
Hakkımızda 2000’li Yılların sonunda Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız.
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
Vergi Denetiminde Şüphecilik ve Mesleki Yargı
Denetim Hizmetlerinin Geleceği Hüseyin Gürer Deloitte Türkiye CEO, SMMM 17 Mart
Raporlama, Değerleme ve Lisanslamada SPK Uygulamaları ve Deneyimi
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Sermaye Piyasası Kanunu Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme
Dr. Ruşen Ahmet Albayrak
Sunum transkripti:

MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARININ VE DÜZENLEMELERİNİN ULUSLARARASI DÜZEYDE UYUMLAŞTIRILMASI Paul Boyle Başkan DÜNYA BANKASI İLERİ MUHASEBE VE DENETİM DÜZENLEME PROGRAMI MODÜL Ekim 2005

Gündem Şirket davranışını etkileyen güçler Şirket raporlama süreci Şirket raporlaması ve yönetişim – birleşik yaklaşım Uluslararası standartların uygulanması Uluslararası denetim düzenlemesi Uluslararası yapının tamamlanması

Şirket davranışını etkileyen güçler ŞİRKETLER HİSSEDARLAR YASA KOYUCULAR DÜZENLEYİCİLERDENETÇİLERYÖNETİMKURULLAR

STANDART BELİRLEME MUHASEBECİLERİN EĞİTİMİ UYGULAMA DENETİM MUHASEBE STANDARTLARININ UYGULANMASI KULLANICILARIN EĞİTİMİ KULLANICILARIN KARAR VERMESİ Şirket Raporlama Süreci

Şirket raporlaması ve yönetişim – birleşik yaklaşım Konular arasındaki bağlantılar –Muhasebe –Denetim –Muhasebecilerin profesyonelliği –Şirket yönetişimi Tüm bu konuları kapsayabilme becerisi etkinliği arttırır.

FRC’nin Amacı … şirket raporlamasında ve yönetişiminde güveni arttırmak

Hedeflerimiz Yüksek kaliteli şirket raporlaması Yüksek kaliteli denetim Yüksek şirket yönetişim standartları Muhasebecilik mesleğinin bütünlüğü, yetkinliği ve şeffaflığı FRC’nin bağımsız bir düzenleyici olarak etkililiği

Düzenleme felsefemiz İyi bilgilendirilmiş bir piyasa en iyi düzenleyicidir Güçlerin hedeflenen kullanımı (proaktif, risk-tabanlı) Standart ve kurallarda prensipler ve açıklık Danışma mahiyetinde, kararlar meslek mensupları tarafından alınıyor… ancak bağımsız Uygun uluslararası yaklaşımların geliştirilmesi Şeffaflık, hesap verebilirlik ve bilinçlilik

Uluslararası standartların uygulanması Sürecin tüm aşamaları akılda tutulur Sürecin bir bütün olarak değer katması gerekir Küçük ve orta ölçekli şirketler özel olarak değerlendirilir Düzenleyicilerin bağımsızlığı ve hesap verebilirliği önemlidir

Uluslararası denetim düzenlemesi %100 öz-düzenleme artık siyasi olarak kabul edilebilir değildir Çeşitli ülkelerde bağımsız denetim düzenleyicileri ortaya çıkıyor Denetim standartlarının uyumlaştırılmasının faydaları –“ISA-plus” modeli Bağımsız izleme ve uygulama

Uluslararası yapının tamamlanması Uluslararası sermaye piyasaları, uluslararası denetim firmaları… uluslararası düzeyde bir düzenleyici tepkiye ihtiyaç var –küresel/bölgesel olarak Uluslararası kalitenin yükseltilmesine yönelik firmalar üzerinde baskı … Uluslararası düzenlemelerin uyumlaştırılması makul bir istek “Küresel” düzenleme uygulanabilir değil… ancak ortak esaslar ve işbirliği üzerinde mutabakat daha gerçekçi

Uluslararası yapının tamamlanması KüreselAvrupa BankacılıkBasel KomitesiCEBS Menkul Kıymetler IOSCOCESR SigortaIAISCEIOPS

Uluslararası yapının tamamlanması KüreselAvrupa BankacılıkBasel KomitesiCEBS Menkul Kıymetler IOSCOCESR SigortaIAISCEIOPS Denetim??

Uluslararası yapının tamamlanması KüreselAvrupa BankacılıkBasel KomitesiCEBS Menkul Kıymetler IOSCOCESR SigortaIAISCEIOPS Denetim“IAIAR”“CEAR”

Şirket raporlamasında ve yönetişiminde güvenin arttırılması