Sınav Kaygısı Seminerine hepiniz hoşgeldiniz

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ
Advertisements

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI ve BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
Aşırı Sınav Kaygısı Yard.Doç.Dr.M.Zeki ILGAR
 Konu ve ders eksiklerinizi tamamlayın  Özellikle bilgi ve ezber gerektiren konuları sık sık tekrar edin  Deneme sınavları yaparak SBS sınav havasını.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
T.C Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Konu:Sınav Kaygısı Hazırlayan Halil ibrahim Erkara.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
AŞIRI SINAV KAYGISI.
BÖLÜM 1 BAŞARIYA GİDEN YOL.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
HALKALI GÜNEŞ ORTA OKULU
HOŞ GELDİNİZ.
SINAV KAYGISI ve BAŞA ÇIKMA YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞ ETME YOLLARI
(Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.
SINAV TAKTİKLERİ GÜCE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı.
SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı  Bir sınav öncesinde, sırasında ya da sonrasında duyulan endişe, korku ve rahatsızlıktır.
SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Sınav Kaygısı ve Önleme Yolları.
SINAV KAYGISI SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
SINAV STRATEJİLERİ VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
SINAV KAYGISI
REHBERLİK SERVİSİ.
SINAV TAKTİKLERİ.
REHBERLİK HİZMETLERİ SERVİSİ
Kaygı bitiyoooor ! YEŞİLKÖY ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
SINAV KAYGISI DENİZLİ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
SINAVDAN ÖNCE GENEL TAVSİYELER:  Bir bölüme başlamadan önce o bölümü hızla gözden geçiriniz. Böylece, testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe.
Kaygı Nedir? Nedeni belirsiz korkuya kaygı denir. Kaygıda korkudan farklı olarak fiziksel açıdan tehdit eden bir uyaran söz konusu değildir. Kaygı.
Özlem DÜZGÜN Psikolojik Danışman. Yerleştirme sınavları içerik bakımından oldukça fazla konu kapsayan, psikolojik olarak ise bireyde gerginlik yaratan.
SINAV KAYGISI REHBER ÖĞRETMEN Yunus Emre ERDUĞAN.
SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı  Bir sınav öncesinde, sırasında ya da sonrasında duyulan endişe, korku ve rahatsızlıktır.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI.
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ REHBER ÖĞRETMEN HÜLYA KARAY.
SINAV KAYGISI BÜYÜKÇİĞLİ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
SINAV KAYGISI Sınavlarda bazen kalbimizin hızlı hızlı çarptığını ve aşırı terlediğimizi hissederiz ancak bu çok nadir görülen, çözümü basit olan duygu.
Sınav Kaygınızı Azaltın
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ Zamanı iyi kullanamama Kötü çalışma alışkanlıkları Beklenti düzeyi Görev ve sorumlulukları erteleme Başarısız olma ve değerlendirilme.
KONTROL ETMEK YA DA KONTROL EDİLMEK !
SINAV KAYGISI SAFFET ÇEB İ ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ GIYASETT İ N KARLI/ PS İ KOLOJ İ K DANIŞMAN.
TURLAMA YÖNTEMİ Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine göre 5’e ayrılmaktadır. göre 5’e ayrılmaktadır.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
Sınav Nedir ? Sınav bir değerlendirme sürecidir Öğrenilen bilgi ve becerilerin düzeyini belirlemek için yapılan ölçme sistemi değerlendirme Sınavın amacı,
KAYGI NEDİR? Güçlü bir istek ya da dürtünün amacına ulaşamayacak gibi gözüktüğü durumlarda beliren tedirgin edici bir duygu.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI ve MOTİVASYON
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAVLARDA NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ ?
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER LGS YKS Sınav Kaygı Motivasyon Zaman
Sunum transkripti:

Sınav Kaygısı Seminerine hepiniz hoşgeldiniz

SINAV KAYGISI

Sınav Kaygısı Nedir? Sınav kaygısı öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili biçimde kullanılmasını engelleyen ve başarının düşmesine yol açan yoğun kaygıdır. Sınav kaygısı sınavın sürecinden çok sınavın sonucuna odaklanmaya neden olur.

Sınav Kaygısının Belirtileri Nelerdir? Zihinsel belirtiler: Duygusal belirtiler: Fiziksel belirtiler Davranışsal belirtiler:

Genel olarak sınav kaygısına neden olabilecek farklı alanlar: Yaşam tarzı Yetersiz öğrenme ve bilgi ihtiyacı Ders çalışma tarzı Psikolojik faktörler

Sınav kaygısı sınavda potansiyelin kullanımını nasıl engeller? Sınava girecek olan kişi bilgi düzeyi yeterli olsa bile : Sınav sorularını anlayamaz Dikkatini verimli kullanamaz Çok iyi bilinen soruların bile yanıtlarını unutabilir Yapamadığı soruya fazla zaman ayırarak zamanını kötü kullanır

Sınav kaygısı her zaman zararlı mıdır??? Değil midir???

Sınav kaygısının yararları Öğrenme gücünü harekete geçiren kaygılar faydalıdır. Çalışma sistemi ,çalışma araç gereçleri edinmemize yardımcı olur. Çevremizle olumlu iletişim kurma ,bilmediklerini çevresinden öğrenme şansı olur. Zamanı iyi kullanma becerilerinin gelişmesine yardımcı olur

Sınav kaygısıyla baş etmek için sınav öncesinde neler yapılabilir?

Sınav kaygısıyla baş etmek için sınav öncesinde neler yapılabilir? Etkili çalışma yöntemleri kullanılmalı Yaşam tarzı düzenlenmeli Gerçekçi düşünceler benimsenmeli (Gerçek dışı düşünceler yerine) Dikkatin kullanımı Kaygı azaltıcı teknikler kullanılmalı Sınav stratejisi belirlemek

Sınav kaygısını azaltmak için sınav sırasında yapılabilecekler Bedeninizin gevşemesine izin verin. Kollarınızı iki tarafa doğru açın, gözlerinizi kapatın ve zihninizi olabildiğince boşaltın. Başınızdan başlamak üzere, öncelikle alın ve kafatası bölgesindeki kaslarınızın yaklaşık 10 saniye boyunca iyice gerilmesini sağlayın.  Daha sonra bu kaslarınız tamamen gevşetin.  İki durum arasındaki farkı düşünün ve bu kaslarınızın daha da fazla gevşemesine konsantre olun.

Sınavda atıştırmak dikkatinizi dağıtabilir!!!

Sınav kaygısını azaltmak için sınav sırasında yapılabilecekler Gevşemeye devam ederken, kendinizi en gergin ve kaygılı hissettiğiniz durumları gözünüzde canlandırın. Kaygı hissetmeye başladığınız an, canlandırmayı durdurun ve tekrar gevşemeye çalışın. Bu gevşeme ve canlandırma işlemini, canlandırma sırasında hiçbir kaygı hissetmeyinceye kadar tekrarlayın. Kendinizi kaygılı hissettiğiniz zamanlarda, sık sık bu gevşeme tekniğini uygulayın ve rahatlamaya çalışın.

Soru çözme tekniklerinden yararlanabilirsiniz…!!! Her bölüme çok hızlı göz atarak zihninizi bir süre sonra meşgul edeceğiniz bölüme ısındırın. Tahmin yürütmekle kafadan atmak aynı şey değildir Soruların hepsi zor değildir Soruyu 20 saniye içinde anlayamıyorsanız ya tekrar okuyun ya da geçin. Geçerken buraya tekrar döndüğünüzde ipucu olabilecek bir işaret koyun. Bu sorunun çözümünü ikinci tura bırakın(Turlama tekniği)

Soru çözme tekniklerinden yararlanabilirsiniz…!!! Soru kökünün veya soru metninin uzun olması sizi korkutmasın Soruyu okur okumaz doğru seçeneği görmeye bakın Hangi bölümde iyi olduğunuzu düşünüyorsanız o bölümden başlayın. Saat bulundurmak ve saate göre hareket etmek çeviklik hızınızı arttırır Testleri çözerken kitapçık üzerinde çözün ancak her on soruda bir onları çözüm kağıtlarına geçirin.

Öğrenciye Öneriler Sınava yakın her zamanki uyku alışkanlıklarınızı değiştirmeden, dinlenebileceğiniz kadar uyuyun Alışkın olmadığınız yeni tat ve yiyecekleri en azından son bir hafta denemeyin Sınav öncesinde sınava gireceğiniz yeri görün ve nasıl gideceğinizi belirleyin Sınav günü gideceğiniz yerin mesafesini düşünerek endişe yaşamadan zamanında sınav yerinde olmaya çalışın.

Öğrenciye Öneriler Dikkatinizi diğer adaylara, çevrede ki herhangi bir ses ve/veya gürültüye değil kendi sınav kitapçığınıza, sorulara ve cevap kağıdınıza odaklanın. Sınavın sonucuna değil 180 dakika da performansınızı en iyi şekilde kullanabilmek için sorulara odaklanın. Yapıcı düşünün hiçbir kaygı belirtisinin sizin performansınızı en iyi şekilde kullanabilmenize ve dikkatinizi azaltmasına izin vermeyin.

Dün yaptığınız şey size hala çok iyi görünüyorsa , bugün yeterli değilsiniz demektir. (Earle wilson)