Cochrane Systematic Review Nedir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1EĞİTİM BİRİMİ DİYARBAKIR KHB 90 GÜN ÇALIŞMASI  ‘’Hedeflerle Yönetim İlkesine’’ dayanan bir proje çalışmasıdır.  Çalışma kapsamında 90 gün.
Advertisements

The Cochrane Library Emel KAYNAK
Dr. Feyza Parlak Kabakcıoğlu
MALİ İSTATİSTİK DEĞERLENDİRME RAPORU
Cochrane Collaboration & The Cochrane Library
Zinde İSG Etiği DRUZ.
Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
MEDYA Medyayı Tanımak - Medyaya Dair Temel Bilgiler -
MODÜL 4 Organizasyon.
Prof.Dr.Hilmi SABUNCU YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEMEL TIP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
SOSYAL BİLİMLERDE PROJE HAZIRLAMA YÖNTEMLERİ
DÜZYAZI TÜRLERİ MAKALE DENEME SOHBET FIKRA
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
1) İÇ DENETİM KAVRAMI İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına.
BÖLÜM 6 DENETİM TESTLERİ
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
SOĞUK ALGINLIĞINDA ÇİNKO Dr. Gülay ŞAHİN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı.
PARAGRAF.
SB Eğitim ve Araştırma Hastaneleri İçin TÜBİTAK EKUAL Eğitim Toplantısı The Cochrane Library Eğitim Sunumu TÜBİTAK Mustafa İnan Toplantı Salonu Ankara,
Ajanda: BMJ Group hakkında Ürünler hakkında: –BMJ Journals BMJ Case Reports YENİ – BMJ Best Practice YENİ (EKUAL) – BMJ Learning Action Sets.
TIBBİ KAYITLARIN YÖNETİMİ VE BİR HASTANE UYGULAMASI
e-viDENT, Avrupalı diş hekimleri kanıta dayalı kararlar veriyorlar
ÖĞRETİCİ PROGRAMLAR.
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
Sorgulamaya Dayalı Öğrenme
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
Cochrane Collaboration Kanıta Dayalı Tıp Organizasyonu
Stratejik Yönetim.
Güncel tıbbi bilgilerden haberdar mısınız ? ( Kendi tıbbi bilgilerinizi yönetin !) Dr.Otmar Mueller Market Manager CEE & Turkey Wolters Kluwer Health |
OKAN ÜNİVERSİTESİ İLKYARDIM EĞİTİM MERKEZİ
Deniz Yilmazoglu. Sağlık ile ilgili bilgiler heryerde... Fakat bir sağlık müdahalesinin diğerinden daha iyi olduğunu, veya yarardan çok zarar inşa ettiğini.
ÖĞRETİMDE STRATEJİ Ali ÇELiK (Biyoloji).
Cochrane Kitaplığı’nı Anlamak Cochrane Kitaplığı’na giriş.
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
Meta Analizinde Son Gelişmeler
EPİDEMİYOLOJİK ARAŞTIRMA PLANLANMASI
KUMLUCA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
ARAŞTIRMA TÜRLERİ.
Bölüm 7 Yeme Bozuklukları
DENETİM İHTİYACI, DENETİM TÜRLERİ VE DENETİM BENZERİ KAVRAMLAR
BÖLÜM 5 LİTERATÜR TARAMASI NASIL YAPILIR?BİR MAKALENİN BÖLÜMLERİELEŞTİREL OKUYUCU İÇİN KONTROL LİSTESİARAŞTIRMA RAPORUNUN YAZILMASI Beşinci Bölüm Konuları.
EĞİTİMİN BİLİMSEL TEMELLERİ
EKONOMİK DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
Futbol Eğitimi Serdar Samur,MBA,PhD. “ Başarının iki kuralı; oyunun kurallarını öğrenmek ve oyunu herkesten iyi oynamayı istemektir.” EINSTEIN EINSTEIN.
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
KAMU KURUMLARINDA SÜREÇ YÖNETİMİ ve
Araş. Gör. Dr. N. Emel ELVERİCİ ARDIÇ
SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
MALİ DENETİME GİRİŞ.
BİLME-BİLGİ EDİNME, BİLGİ EDİNMENİN YOLLARI VE ÖNEMİ
V. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
Eğitimde ve Psikolojide ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Proje Oluşturma ve Yönetimi
IV. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
Özge Buket Cesim*, Orkun Tahir Aran*, Burcu Semin Akel*, Çiğdem Öksüz*
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 9
Madde Bağımlılığı Politikası
Zinde Eğitim Kurumu İSG Etiği AHMET YİĞİTALP ZİNDE.
Görev 2 7 Aralık a kadar Görev 2’i tamamlayıp ye göndermeniz gerekiyor. İkinci görev 30 puan Şablonda Görev 2 ’de belirtilen.
ETKİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
VIII. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
TEST.
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

Cochrane Systematic Review Nedir? Deniz L. Yilmazoglu, Account Manager – Turkey, DYilmazogl@wiley.com

Çinko yardımı ile soğuk algınlığının ağırlığı hafiletilebilir ve iyileşme süreci hızlandırılabilir. Cochrane Systematic Review yazarları çinkonun ayrıca soğuk algınlığını önlediğini savunuyorlar. Bu sonuca varılan Cochrane Systematic Review içerisinde toplam 1360 kişinin test edildiği 15 deneme incelenmiştir.

Orijinal Kaynak

Cochrane Reviews İnsan sağlığı ve sağlık poliçeleri alanında yapılan arastırmaların ilk Sistemli İncelemeleridir. Önlem, tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında yapılan müdahalelerin etkilerini inceler. Belirli bir hasta grubunda ve ortamda belirli bir durum için yapılan teşhis testlerinin doğruluğunu inceler.

Yapı Her bir sistemli inceleme açık bir sorunun cevabını bulma amaçlı yapılandırılmıştır Konu ile ilglili var olan ve belirli kriterleri yerine getiren tüm araştırmalar araştırılırıp karşılaştırıldıktan sonra, belirli bir müdahalenin işe yarayp yaramadığını bulmak için, belirli yönergeler çerçevesinde değerlendirilir. Müdahaleler ile ilgili verilen kararların en yeni ve en güvenilir kanıtlar doğrultusunda verilebilmeleri için Cochrane İncelemeleri düzenli olarak güncellenmektedirler. Her bir sistemli inceleme açık bir sorunun cevabını bulma amaçlı yapılandırılmıştır:örnek: Zinc soguk algınlıgınızı yenmenızde yardımcı olurmu

Hedef Okuyucular Cochrane İncelemelerinden aşağıdaki kişiler yararlanabilir: pratisyenler tükiteciler politika oluşturucuları diğer sağlık hizmetleri çalışanları kısaca herkes

Neler içerir? Cochrane Library incelemeleri binlerce konuya ilişkin en iyi kanıtları in kapsar … The Cochrane Library reviews the best evidence on 1,000’s of topics… ve sağlık sektöründe araştırmaları değerlendirmek ve rapor vermek adına araçlar geliştirerek dünyada bir standard yaratmaktadır.

En önemli şey! Cochrane Reviews olmadan, karar veren insanlar, kararları aşamasında sağlık hizmetleri alanında var olan tüm araştırmalara erişip, tamamıyla yararlanamayacaklardır.

thecochranelibrary.com Tüm EAH ve 22 Üniversitenin erişimine açıktır.

Tutanak Formatı Özet Basit dilde yazılmış özet Arka plan Hedefler Yöntemler Sonuçlar Tartısma http://onlinelibrary.wiley.com/o/cochrane/clsysrev/articles/CD001364/frame.html

thecochranelibrary.com