KÜÇÜK PRENS.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Advertisements

ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Iletişimde üç filtre
Çelebi Grubu.
MERMER YONTUCUSU  Bir zamanlar dağda, kızgın güneşin altında, mermer taşlarını yontmaktan bezmiş bir mermer yontucusu varmış…
Hayat Bilgisi 3 Yönümü Buluyorum.
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
İngilizce’den Çeviren Dr. M. Fatih Taşar
ERGENLERLE SAĞLIKLI İLETİŞİM
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
POLYANNA’ NIN MUTLULUK SIRLARI 
Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.
90/10 kuralı Hayatın %10'u,sizin başınıza gelenlerden oluşur.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN EĞİTİMİNDEKİ KATILIMCILARLA BİR KONUŞMASINDAN:
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ çıkış KAVRAMININ ÖĞRETİMİ.
»HAZIRLAYAN Yasemin DOĞAY 21 KASIM 2012
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Evet, bildiniz: “Bismillahirrahmanirrahim” yazıyor.
Aşkı Aramak....
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
İlköğretim 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Dünya, Güneş ve Ay Ünitesi
Psikolojik Danışman Yıldıray ÇAMDEVİREN
Bir zamanlar bir ağaç varmış
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Şiiri el yazı ile Türkçe defterine yazalım. ALISVERIS
Kadın erkeğe karşı....
“Çarşıda & Restoranda” Shopping for clothes ● At the restaurant talebe U28 
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
SÜNGER BOB İLE AGACAN BOBY'NİN
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
B Ü Y Ü L E Y İ C İ S O N Tıklayarak ilerleyiniz ve sesi açınız.
Zarflar fiilleri, sıfatları, fiilimsileri veya kendi türünden sözcükleri (zarfları) etkileyen sözcüklerdir. Zarfların diğer ismi de tir. Zarfları beş.
Dünyanın Bütün Renkleri Bir Araya Toplanmışlar ve Hangi Rengin En Önemli En Özel Olduğunu Tartışmaya Başlamışlar:
Bir dilim pasta ya ne dersiniz?
Değerli Dostlar, Sizler YOLDAN ÇIKMAYIN…! … diye, ben bir kez daha severek yoldan çıkıyorum… Feridun ÖZHAN
Etkili İletişime Giriş
İKİMİZ Mİ, HEMEN Mİ ? Oraya varmak mı? İkimiz mi? Hemen mi? Dur, bekle beni, geliyorum En güzel yerinden öpeceğim Bilmem dudakların mı? Gözlerin mi? Önce.
Tabii canım, Sor bakalım
Anne, sana bir soru sorabilir miyim?
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
KÜÇÜK KAPLUMBAĞA.
Ben Bu Sebze ve Meyveleri Bir Yerden Tanıyorum Ama Nerden?
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
BIRAK GEL HER ŞEYİ BEN KAÇIP GİTMEYE HAZIRIM
Ne güzel bir gün ! Okuluma gideceğim.
BENİM HAYATIM Hazırlayan: Merve AKSU
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
MAVİYDİ DÜŞLERİM, ÇÜNKÜ BEN ÇOCUKTUM... ÇÜNKÜ SİYAH DEĞİLDİ
HAYATIN ANLAMI.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
DİLEKLER.
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ KAVRAMININ ÖĞRETİMİ çıkış
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR ÇIKIŞ
Hayat Bilgisi 3 Yönümü Buluyorum.
Eleman Aranıyor
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
Antoine de Saint-Exupery
Kepler 452b hakkında bilmeniz gereken 6 şey
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
TATİLİMTATİLİM Bilgisayar oynadım kitaplarımı okudum tamam bitti.
Sunum transkripti:

KÜÇÜK PRENS

Burayı tek tek dolaşayım. Kral İşte bir kul K.p. Burayı tek tek dolaşayım. Kral İşte bir kul Beni daha önce hiç görmediği halde nasıl tanıyabiliyor? Yaklaş seni daha iyi görebileyim.(Küçük prens esner ve)Kral huzurunda esnenmez bu çok yakışıksız.Bunu hemen yasaklıyorum. Elimde değil ki kendimi tutamıyorum.uzun yoldan geldim ve hiç uyumadım. Peki o zaman esnemeni emrediyorum. Korkarım bir daha esneyemem. Hımmm.o zaman sana emrediyorum!bazen esneyeceksin,bazen de... K.p Oturabilir miyim? Oturmanı emrediyorum.

K.p Size soru sorabilir miyim? Kral Soru sormanı emrediyorum. Siz kimin kralısınız? Her şeyin Her şeyin mi? Evet Bir güneş batımı görmeliyim.güneşe batmasını söyler misiniz? Bunu yapamam.

KENDİNİ BEĞENMİŞ ADAM (Devamı diğer sayfada) K.p Öyleyse gitmeliyim. Kral Gitme seni bakan yaparım. Ne bakanı? Adalet bakanı Teşekkür ederim ama gitmeliyim KENDİNİ BEĞENMİŞ ADAM (Devamı diğer sayfada)

ÇİÇEK İşte bir hayranım geliyor. K.P Günaydın şapkanız ne ilginç öyle. K.M Halkı selamlamak için uygun.Onlar beni alkışlayınca ben onları selamlarım. Alkışlanmak mı? Evet alkışlamak. Kraldan daha eğlenceli.Ama özür dilerim gitmem lazım. ÇİÇEK Çiçek Oh! çok ender olarak uyanık kalırım.Lütfen taç yapraklarımın düzensiz olduğundan beni kınamayın. Ne kadar güzelsiniz. Evet biliyorum.Üstelik güneşle birlikte doğdum. Sanırım kahvaltı zamanı!Lütfen gereksinimlerimle ilgilenirmisiniz?

Sıkıysa kaplanlar pençelerini üstüme uzatsınlar. K.p İşte bitti Çiçek Sıkıysa kaplanlar pençelerini üstüme uzatsınlar. Gezegenimde kaplan yok hem kaplanlar ot yemez. Ben ot değilim. Özür dilerim. Ben kaplanlardan korkmam sert rüzgarlardan korkarım. Sıkıysa kaplanlar pençelerini üstüme uzatsınlar. K.p Gezegenimde kaplan yok hem kaplanlar ot yemez. Çiçek Ben ot değilim. Özür dilerim. Ben kaplanlardan korkmam sert rüzgarlardan korkarım

FENERCİ K.p Günaydın fenerinizi neden söndürdünüz. F.e Emir böyle. Tamam,senin işinde bittiğine göre benim gitmem lazım.Haydi güle güle. FENERCİ K.p Günaydın fenerinizi neden söndürdünüz. F.e Emir böyle. Emir mi?Ne emri? Fenerimi söndürmem gerektiğini belirten emir.İyi akşamlar. Ama niye yaktınız. Anlamıyorum. Anlayacak bir şey yok. Emir,emirdir.Günaydın.

Konuşmamızdan bir ay geçti. 1 ay mı? Evet. F.e Berbat bir meslek eskiden sabahları söndürüp,akşamları yakıyordum. K.p Her halde sonradan emir değişti. Hayır emir aynı.Yıldan yıla gezegen daha hızlı döndü. Sonra Sonrası şu:Gezegen kendi etrafında 1 dk dönüyor.Dakika başı fener yakıp söndürmek zorundayım. (Biraz bekler ve sonra konuşmaya başlar ) Çok komik. Bunun neresi komik? Konuşmamızdan bir ay geçti. 1 ay mı? Evet. (Küçük prens bu gezegenin çok garip bir gezegen olduğunu düşünür ve biran önce bu gezegenden uzaklaşmak ister) Üzgünüm ama gitmeliyim!

COĞRAFYACI C.A İşte bir gezgin. Nereden geliyorsun. K.P O kocaman kitap ne kitabı?Ne yapıyorsun? Coğrafyacıyım. Coğrafyacı nedir? Coğrafyacı bütün dağların,ovaların,nehirlerin yerini bilen kişidir.Bu iş o kadar eğlencelidir ki,biri sana bir yeri sorduğunda hemen cevap verebilirsin Kraldan daha eğlenceli ama bütün gezegenleri gezmek zorunda olduğum için gitmeliyim. Üzgünüm!

TEŞEKKÜRLER HAZIRLAYANLAR: Muhammed Mehmet Mehmet Emin Osman