Hayatın Kaynağı Su.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN 2007.
Advertisements

YAŞAM KAYNAĞIMIZ SU.
Su ! Neden Önemli ?... Ramsar DSİ GAP BM Tatlı Su Yılı
TÜRKİYE’ DE ÇEVRE SORUNLARI
AKSARAY Fatih Sultan Mehmet İ.Ö.O.
T SU SORUNU VE SU İHTİYACI E K S T İ L S E K T Ö R Ü
EVSEL SU KULLANIMI Prof.Dr.Ayşenur Uğurlu.
ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR EKONOMİSİ
SUYUMUZU BOŞA HARCAMAYALIM !.
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
ATIKLAR VE ATIK YÖNETİMİ
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
DUYARLI TÜRK İŞLETMELERİNİN YAPAY İKLİM DEĞİŞİMİNİ ÖNLEMEDE ETKİLİ OLABİLECEK VE SOSYAL SORUMLULUK BAĞLAMINDA ELE ALINABİLECEK ÖRNEK UYGULAMALARI Gökhan.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ TOPRAK
BATMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI “EKOLOJİK BELEDİYECİLİK”
Ülkemizin Doğal Kaynakları
ÇEVRE DOSTU BT YAKLAŞIMLARI
Hazırlayan : Umut Baran ZORLU Öğretmen :Şükran BAHÇEBAŞI
BİYOKÜTLE.
Mikroorganizmaların Çevreye Hizmeti
5.SINIF YAŞAMIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ: ELEKTRİK
SU VE SAĞLIK Dr.Mustafa Sülkü
SU KİMYASI ve SUYUN SERTLİĞİ
IŞIK VE SESİN YAYILIMI 5.sinif 4.ünite
KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Su Bütçesi Temel Bilgiler Senad Ploco.
DÜNYA SU GÜNÜ 22 MART 2015.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
KÜRESEL ISINMA.
HAZIRLAYAN KUMRAL KERDİĞE
HAZIRLAYAN HATİCE DOĞAN
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
İnsan Sindirim Sistemi
TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA DERSİ
SERA GAZLARI METİN MERT ARSLAN.
Su Kirliliği Neşe Çalık 5-İ 241
Su Kaynakları Potansiyeli ve Kullanımı
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
2. BÖLÜM SULAMA SİSTEMLERİ
Seyhan havzası için beklenen İklimsel değişimler neler?
SU ve SAĞLIK Su Kirliliği ve Yerleşimler
MADDELERİ TANIYALIM.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
SU KİRLİLİĞİ VE ÖNLEMLERİ
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
DÜNYADAKİ SULAR. YERALTI SUYU Bir çok şehrin, havzanın ve sanayi tesisinin su ihtiyacını karşılamak üzere faal durumda olan doğal su kaynağıdır.
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
S U Ç ERÇEVE D IREKTIFI KAPSAMINDA ÇEVRESEL HEDEFLER VE ÖNLEMLER PROGRAMI Özge Hande SAHTİYANCI ÖZDEMİR Uluslararası 3. Su Kongresi Havza Yönetimi.
SU BİZİM İÇİN HAYATTIR YANİ TÜM CANLILARIN.
I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra fiziksel.
Çevremiz neden kirlenir?
Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği.
SU  İnsanoğlu, bir yandan sulardan faydalanmış, bir yandan da endüstrileşmenin ve kentleşmenin sonucu olarak ortaya çıkan atıklarını sulara dökmüştür.
İNSAN FALİYETLERİNİN EKOSİSTEMLERİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Su Döngüsü Ve Su Döngüsüne Olan İnsan Etkileri
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
ADI : YİĞİT ATICI : SOYADI 2018 NO : 10\C SINIF :.
GÜNCEL ÇEVRE SORUNLARI
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
BİYOÇEŞİTLİLİK BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR?  1. Erozyon  2. Tarımda zirai ilaçların kullanılması  3. Aşırı avlanma  4. Ev ve sanayi atıkları  5.
BİYOÇEŞİTLİLİK BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR?  1. Erozyon  2. Tarımda zirai ilaçların kullanılması  3. Aşırı avlanma  4. Ev ve sanayi atıkları  5.
YAŞAM KAYNAĞIMIZ SU.
YAŞAMIN TEMEL KAYNAĞI : SU YAŞAMIN TEMEL KAYNAĞI : SU Kaynak : Karikatürcüler Derneği-TEMA Vakfı-Cartoon Yayıncılık “Doğa ve İnsan Karikatür Yarışması”
SÖKE TARIM ve ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ SWOT ANALİZİ(GZFT).
3-B SINIFI BİR DÖNEMİ DAHA BİTİRDİ. ACISIYLA, TATLISIYLA VE TUZLUSUYLA GEÇTİ.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
Sunum transkripti:

Hayatın Kaynağı Su

Fatih İlköğretim Okulu Hayatın Kaynağı Su Hazırlayan: Merve ÖZDEMİR Fatih İlköğretim Okulu

Dünya’nın yaklaşık üçte ikisi sudur Dünya’nın yaklaşık üçte ikisi sudur. Bu nedenle Dünyamız, “Mavi Gezegen” olarak da adlandırılır. Ancak bu suyun çoğu okyanus ve denizlerde bulunur, yani tuzludur. Dünyadaki suların ancak % 2,5’u tatlı sudur ve bu miktarın da yalnızca % 1 kadarı içilmeye elverişlidir. Su hayatın kaynağı,dünyanın ¾ ‘ü,vücudumuzun % 80’i su. Su, tarımda sulamada, sanayide ısıtma ve soğutma sistemlerinde, evlerde yıkanmada, temizlikte ve içme suyu olarak kullanılır. Günümüzde, insan etkinlikleri sonucunda ortaya çıkan su kirliliği, önemli çevre sorunlarından biridir. Su, içindeki tehlikeli kimyasal maddelerden ve bakterilerden temizlenerek yeniden kullanılabilir. Çevre kirliliği, küresel ısınma, kentleşme, ormanların zarar görmesi gibi nedenler sonucunda su kaynakları giderek azalmaktadır. Bu kaynakların sürekliliğinin sağlanması, dolayısıyla tükenmemesi için suyun tasarruflu kullanılması ve korunması gerekir. Ülkemizde de çok sınırlı olan su kaynakları, bugünkü gereksinimi ancak karşılamaktadır. Su kaynaklarımızdan elde edilen kullanılabilir su miktarı, 110 milyar metre küptür. Bunun % 16’sı içme ve kullanım suyu olarak, % 72’si tarımsal sulamada ve % 12’si sanayide kullanılmaktadır. Hızlı nüfus artışı, sanayileşme, su kirliliği ve ülkemizdeki yıllık yağış ortalamasının dünya ortalamasından düşük olması su kaynaklarımızı tehdit etmektedir. Bu nedenle, su kaynaklarının daha dikkatli kullanılması ve kirlenmemesi için gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor.

Dünyamızda Su Dünya’nın yaklaşık üçte ikisi sudur. Bu nedenle Dünyamız, “Mavi Gezegen” olarak da adlandırılır. Dünyadaki suların ancak % 2,5’u tatlı sudur ve bu miktarın da yalnızca % 1 kadarı içilmeye elverişlidir. Dünyanın ¾ ‘ü,vücudumuzun % 80’i sudur.

Nasıl Su Tasarrufu Yapılır? • Taşıma sırasında su kaybını en aza indirmek için borular tamir edilmelidir. • Tarımsal sulamada buharlaşmadan kaynaklanan kayıpları en aza indirip suyun daha verimli kullanılmasını sağlamak için “damla sulama” yöntemine geçilmelidir. • Uygun olan her yere atık su arıtma tesisleri kurulmalıdır. • Sanayide kullanılan su, geri kazanım yöntemleriyle tekrar tekrar kullanılmalıdır.

Nasıl Su Tasarrufu Yapılır? • Taşıma sırasında su kaybını en aza indirmek için borular tamir edilmelidir. • Tarımsal sulamada buharlaşmadan kaynaklanan kayıpları en aza indirmek için “damla sulama” yöntemine geçilmelidir. • Uygun olan her yere atık su arıtma tesisleri kurulmalıdır. • Sanayide kullanılan su, geri kazanım yöntemleriyle tekrar tekrar kullanılmalıdır.

SU HAYATTIR KORUYALIM

SU HAYATTIR, KORUYALIM.

Kaynaklar http://www.fenokulu.net/portal/Sayfa.php?Git=Haberler&Haber=HaberOku&haberid=1752 http://www.egitimhane.com/bolum-18-0.html