İçinden tanırım ben o elleri, Onlar ki zahirde viran olurlar;

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEHMET AKİF ERSOY ( ) NİMET KARAKOÇ.
Advertisements

ŞEHİDİM “Türk Milleti, kendinin ve memleketinin, yüksek menfaatlerinin aleyhine çalışmak isteyen bozguncu, vatansız ve milliyetsiz beyinlerin saçmalamalarındaki.
VATAN SEVGİSİ.
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
İzci Şarkıları 1.
HA GAYRET TAYYİBAN!... Kalmadı Satılmadık VATAN, Özgürce ve çagdaş yaşam…; Akıl, izan, İnsaf,vicdan… pınarından sulanan!... Rızk,Kula,kuldan değil!...
KONU:23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Atatürk Sordu ~ Öykü ~ Kaynak : Tarih Vesikaları (Osmanlı Arşivi)
ARKADAŞIM BADEM AĞACI ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
TÜRKÇE / Şiir.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
TBMM’NİN AÇILIŞI ve SAKARYA SAVAŞI
SCHUBERT- Serenade.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
I . BÖLÜM Slaytı SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
Kıl Beni Ey Namaz !.
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
BEN ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM
KaDıN.
xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
Hayat Bilgisi 2 Bayrağımız.
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
İLK DERSİMİZ HAYAT BİLGİSİ
Kahramanlık Mesleği Öğretmenlik
Mazi Kalbimde Yaradır Sesli Dinleyiniz.
Müzik: Meltem CUMBUL’un Gönül Yarası Filminden
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
Kafiye ve Redifler Sorular ve Cevapları.
Değerli Dostlar, Doğu Anadoluyu gezip te, Ağrı Dağımızı görmeden olur mu ? Uzaydan görünüş bana ait değil. Büyük Ağrının tepesi her zaman kar ve buzulla.
SeNi SeVMeK BiR GüL KoKuSuYDu..
VATANSEVERLİK.
GELMEZMİYİM BEN? Seyhan Süzer. GELMEZMİYİM BEN? Seyhan Süzer.
BAYRAKSIZLAR                                              
BAKIŞIN BİTTİĞİ YER Mahir Başpınar.
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Gönlümü açmalıyım sana, kalbimi sana vermeliyim, mavi gecelerimizin beyaz sabahlarında.
ÇANAKKALE.
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM.
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM
ÇANAKKALE Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün! Ömründe göstermedin bin düşmana bir düğün. Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün, Başına yüz milletin.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
Yıldızlar uzakta, sabahlar uzakta, uzakta memleket Sen uzaktasın
Kendini tanıyınca; ağaçları, kuşları tanırsın, sonbaharları, altın sarısı yaprakları, uzaktan gelinliği giymiş kızlara benzeyen, karlar düşmüş dağları,
Dön Dön Sen Dön Dön Sen gittin gideli yüreğim kan ağlıyor
Nedense bu akşam Nedense bu akşam tadım tuzum tadım tuzum yok Sözlerim tükenmiş Sözlerim tükenmiş dilim dönmüyor dilim dönmüyor Gözlerim takılmış Gözlerim.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
Bazen yıllar öncesine ait bir şeyler takılıverir aklımıza, ya da bir şarkı dolanıverir dilimize….Öyle eskiye götürür ki bizi, bulunduğumuz yeri ve zamanı.
Sen benim susuzluğumu dindirecek yağmurunu bulamadın!...
VATAN SEVGİSİ VATAN KONUSUNDA SÖYLENMİŞ ŞİİRLER VE SÖZLER.
hazırlayan:okan yılmaz
UYAK (KAFİYE) KAFİYE ŞEMASI
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
18 MART ZAFERİMİZ Şehri Sönmez Gülsüm AYHAN. ŞEHİTLER ÖLDÜ KALDI VATAN YAR ALAN BİLİNMEDİ ŞEHİTLER ĞÖĞE BAKTI İNLEDİ…
KÜLTÜR VE KÜLTÜRÜN ÖĞELERİ
KELİMELERİN ÇAĞRIŞTIRDIKLARI
İstiklal Marşı Başlat.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
ATATÜRK.

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
Sunum transkripti:

İçinden tanırım ben o elleri, Onlar ki zahirde viran olurlar; Bizim Memleket İçinden tanırım ben o elleri, Onlar ki zahirde viran olurlar; Ardıçlı dağları, çamlı belleri Aşanlar şi'rine hayran olurlar. Dökülür köpüklü sular yarından, Baharlar yaratır kışın karından; İçenler sihirli pınarlarından Şöyle bir silkinir, ceylan olurlar!.. Orada yaşayan erlerin içi Bir yaşta yoğurur derdi, sevinci; Onlar ki sabansız, tarlasız çiftçi, Davarsız, kavalsız çoban olurlar. Başıboş, kırlara salar tayını, Elinden düşürmez okla yayını; Ellere bırakır zafer payını, Memleket yolunda kurban olurlar... Faruk Nafiz Çamlıbel Köçekçe –Ulvi Cemal Erkin

Vatan Gönlümdeki mısrayı kalemime bağladım Kalbimin her atışı Vatan diye seslendi. Kanayınca yüreğim yüz yerinden dağladım Kanımın her akışı Vatan diye seslendi! Asker oldum Vatana büyük bir ihtişamla Taşıdım sancağımı şerefimle şanımla Gelinliğe çizdirdim bayrağımı kanımla Yavrumun her bakışı Vatan diye seslendi!

Bir sergiyi gezerken hayallere dalmıştım El örmesi kilime hayretlere kalmıştım Ay yıldızlı deseni yüreğimdir sanmıştım Gördüğüm her nakışı Vatan diye seslendi! Nisan yağmuru vardı gökyüzünü karartan Gözlerde sığınacak mekanları aratan Bir haykırış duydum ki rahmete rahmet katan Her yıldırım çakışı Vatan diye seslendi!

Elime albüm aldım dile geldi konuştu Kurtuluş savaşıydı gönlüm o yöne koştu Sandım ki yüreğime alevden bir kor düştü Gönlümü her yakışı Vatan diye seslendi! Albümdeki her sayfa yüreğime akıyor Bu İstiklal Marşı ki kalemler ağlatıyor Bütün sayfalarında Atatürk'üm bakıyor Kaşını her çatışı Vatan diye seslendi...! Vatan diye seslendi…! M. Levent ÖZGEÇ

Sunum zuhalisikdag @ gmail.com Web: http://zisikdag.weeebly.com