2010-2011 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES). Ortaöğretime Geçiş Sistemi Neydi?  İlköğretim 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını.
Advertisements

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
NAMIK KEMAL ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
REHBERLİK SERVİSİ SBS TANITIM SEMİNERİNİ SUNAR Abdullah ŞENCAN Psikolojik Danışman.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
OGES.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) HOŞGELDİNİZ
SEVİYE BELİRLEME SINAVI(SBS) NEDİR
SBS VEDAT METİN ÇEŞMEKOLU PEDAGOG – PSİKOLOJİK DANIŞMAN BİL DERSHANELERİ REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
Yeni SBS Neler Getiriyor? 10 Soruda Yeni Sınav Sistemi...
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SBS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
 SBS Artık Tek Sınav!  Yeni SBS Neler Getiriyor  Kendimi gerçekle Ş tiriyorum projesi  GRUP ÜYELER İ  MERYEM GÖK  MED İ NE TA Ş KIN  BÜ Ş RA ÖZDEM.
2013 SBS SİSTEMİ SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ. SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTE YAYIM TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ NEDİR?
ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor?.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece.
SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) 2013
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
REHBERLİK ÇALIŞMALARI
SBS Genel Bilgilendirme Sunusu
NAZ İ LL İ ZAFER ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M YILI SEVIYE BEL İ RLEME SINAVI SUNUSU.
ÇAPA ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
MARDİN-ARTUKLU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI.
(SBS) SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
YAVUZ SELİM ORTA OKUL REHBER ÖĞRETMENİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
ÇORUM REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ REHBERLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
HOŞGELDİNİZ… ALEV GÜVEN OKUL REHBER ÖĞRETMENİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
8. SINIF SINAVLA GİRİLEN LİSELER ASKERİ LİSELER ÖZEL YETENEK SINAVIYLA GİRİLEN LİSELER SINAVSIZ GEÇİŞ GENEL LİSELER.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANA UNSURLARI: SBS (Seviye Belirleme Sınavı) YBP (Yılsonu Başarı Puanı)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor? TOK İ MEHMET AK İ F ERSOY OKULU.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
SBS. 8. SINIFTAN SONRA SBS FEN LİSESİ ÖZEL FEN LİSESİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ÖZEL OKULLAR ANADOLU LİSESİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ANADOLU MESLEK.
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)

Ortaöğretime Geçiş Sistemi Neydi?  İlköğretim 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve performans ölçümüyle alacakları puanlara göre ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmelerini esas alan bir SİSTEMDİ.

Ne Oldu ? Yeni düzenlemeye göre  Bu yıl 6. sınıfta öğrenim gören öğrenciler yılında, 7. sınıf öğrencisi olarak sınava girmeyecekler.  Bu yıl 7. ve 8. sınıflar SBS’ye girecekler.

Ortaöğretime Geçiş Sistemi nelerden oluşmaktadır? 1. Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 2. Yıl Sonu Başarı Puanı olmak üzere 2 ana unsurdan oluşmaktadır

OGES SEVİYE BELİRLEME SINAVI YIL SONU BAŞARI PUANI (YBP) Geri Dön

Ortaöğretime Yerleştirme Puanı Ne İşe Yarar ?  Anadolu Liselerine  Fen Liselerine  Öğretmen Liselerine  Sağlık Meslek Liselerine  Sosyal Bilimler Liselerine  Anadolu Meslek Liselerine  Polis Kolejine OGES Puanı olmadan başvuru yapılamaz. Peki ama siz bu SBS’ ye neden hazırlanıyorsu nuz? Sürüye uyduk bir kere

8. SINIFTAN SONRA İLKÖĞRETİM SONRASI OKULLAR DPYPOLİS KOLEJİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ANADOLU TEKNİK LİSESİ ANADOLU MESLEK LİSESİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ANADOLU LİSESİ ÖZEL OKULLAR SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ÖZEL FEN LİSESİ FEN LİSESİ ASKERİ OKULLAR ASKERİ LİSE ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULLARI SINAVSIZ DÜZ LİSEMESLEK LİSESİ ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ

1- Seviye Belirleme Sınavı (SBS)  SBS, OGES in bir öğesidir.  Her bir sınıf puanının % 70 ini oluşturur.

SBS’de Soruların Kapsamı Ne Olacak? Sadece öğrenim gördüğü yıla ait sorular çıkacak.

Seviye Belirleme Sınavında ; Müzik Beden Eğitimi Resim İş Tekn. ve Tasarım Seçmeli Dersler Rehberlik Sosyal etkinlikler Türkçe Matematik Fen Bilgisi Sosyal Bilgiler Din K. ve A.B. İngilizce Soru Sorulmayacak Dersler Soru Sorulacak Dersler

Seviye Belirleme Sınavında ; Müzik, Beden Eğitimi, Resim İş, Tekn. ve Tasarım, Seçmeli Derslerden sınavda sorulmayacaktır. Ancak, bu derslerden alınan notlar yıl sonu başarı puanına etki edeceği için, OGES açısından önemlidir.

Soru Dağılımı DERSLER 7. SINIF 8. SINIF TÜRKÇE MATEMATİK FEN VE TEKNOL SOSYAL BİLGİL YABANCI DİL TOPLAM Geri Dön

SBS (Seviye Belirleme Sınavı): Türkçe4 Matematik4 Fen Bilgisi3 Sosyal Bilgiler3 Yabancı Dil1 katsayı ile ağırlıklandırılmaktadır. Geri Dön

Önemli ! Polis kolejlerine de başvurmak isteyen 8. sınıf öğrencileri iki aşamalı değerlendirmeden geçer;  I.Aşama: Seviye Belirleme Sınavları (SBS) sonunda hesaplanan Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılma hakkı kazanır.  II. Aşama: Polis Kolejine Giriş Sınavıdır. Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre belirlenen adayların katılacağı ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünce yapılacak olan sınavdır.

2- Yıl Sonu Başarı Puanı Öğrencinin Yıl Sonu başarı notu, her bir sınıf puanının % 30 unu oluşturur. Bu puanın içinde öğrencinin yazılı, sözlü, ödev ve diğer çalışmalarının tamamı yer alacaktır. SBS’de yer almayan Görsel Sanatlar, Müzik, Teknoloji ve Tasarım, Beden Eğitimi ile diğer seçmeli derslerden aldığı puanlar burada etkili olacak.

Sınıf Puanının Hesaplanması SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS)%70 YIL SONU BAŞARI PUANI (YBP)%30 “DAVRANIŞ PUANI” uygulaması kaldırılmıştır.

Sınıf puanlarının (SP) OGES puanına katkı oranları

OGES İLKÖĞRETİM SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) YILSONU BAŞARI PUANI (YBP) SINIF PUANI (SP) 6.SINIF%70%30SP6*0,25 7.SINIF%70%30SP7*0,35 8.SINIF%70%30SP8*0,40 TOPLAMOYP