Www.bsm.gov.tr.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
KANSER VE BESLENME.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Gıdalarımızı saklama kuralları
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME VE BESİN GRUPLARI
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
BESLENME, HAREKETLİ YAŞAM VE HİJYEN Dyt. MELTEM MUTLU İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
AHMET NURİ ERİKOĞLU İLKOKULU ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
ESKİŞEHİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
DEREKARABAG ORTAOKULU SUNULARI
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ.
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ ERGEN (ADOLESAN) Çocukluktan erişkinliğe geçiş olarak kabul edilen dönemdir Ergenlik çağı 10.
BAŞARIYI DESTEKLEYEN BESLENME PROGRAMI
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
DENGELİ BESLENME, ÖZBAKIM BECERİLERİ VE BULAŞICI HASTALIKLAR
4- EKMEK VE TAHILLAR En çok karbonhidrat içeren besin grubu tahıllardır. Enerjinin büyük bir kısmını karbonhidratlardan dolayısıyla ekmek ve tahıllardan.
İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
MİNARALLER KALSİYUM Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur. Yararları : Kemik ve dişlerin.
YETERLİ DENGELİ BESLENME, OBEZİTEDEN KORUNMA VE FİZİKSEL AKTİVİTE
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
İLKOKUL VE ORTAOKULLAR İÇİN SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme.
Sağlıklı Beslenme / 32.
NASIL BESLENMELİYİZ ? N için yemek yeriz? Y aşamak, büyümek ve gelişmek için değil mi?
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
Çağımızın Sağlık Problemi Obezite
Yrd. Doç. Dr. TÜLAY KUZLU AYYILDIZ 2016
VİTAMİNLER.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sağlıklı Beslenme.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
KALP DAMAR HASTALIKLARINDA
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Sağlıklı Beslenme. YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”,
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
Sunum transkripti:

www.bsm.gov.tr

2-6 YAŞ ARASI ÇOCUKLARDA BESLENME

ET Çocukların sağlıklı büyüyüp gelişmeleri ve Kansızlığın önlenmesi için gereklidir

ETİN YERİNİ TUTAN GIDALAR Tavuk Balık Yumurta Süt Kurubaklagiller Sakatat Et veya etin yerini tutan gıdaların en az biri her gün tüketilmelidir

BALIK Zekayı geliştirir Haftada en az 2 kez yenmeli Izgara ya da fırında pişmiş olmalı Ülkemiz için en çok tavsiye edilecek balık sardalyadır.

YUMURTA Kansızlığı önler Her gün 1 tane yedirilmeli Sarısı ve beyazı birlikte verilmeli İyi pişmiş olmalı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Diş ve kemik gelişimini etkiler 1 yaşından sonra her gün 1 veya 2 bardak şekersiz süt içirilmeli

KURUBAKLAGİLLER Et yerine yenilebilir Haftada en az 2-3 kez yenmeli Bağırsakları çalıştırır

SEBZE VE MEYVELER Sağlıklı büyümeyi sağlar Diş ve kemik gelişimini hızlandırır Hastalıklara ve kansere karşı korur Kansızlığı önler Mevsim sebze ve meyveler tüketilmeli

TAHIL GRUBU Tam tahıllı ekmek tercih etmeliyiz Bağırsakları daha iyi çalıştırır Fazla yenirse şişmanlatır

KATI YAĞLAR İnce 1 dilim ekmeğin üzerine sürülmüş çok az yağ çocuklar için faydalı Fazla yenirse zararlı ve kilo aldırır Yemeklerde az yağ kullanılmalı

ZARARLI GIDALAR

CİPS Yağ oranı yüksek Sağlıksız şişmanlatır Bir çok ülkede yasaklanmış Ne tür yağ kullanılıyor bilmiyoruz

YAĞ TUZ SOSİS, SALAM,SUCUK Neyle yapıldığını bilmiyoruz Parazit olmasına neden olur Şişmanlattığı ve kansere neden olduğu için yenmemelidir

KOLA VE GAZLI İÇECEKLER Dişleri çürütür Hiç faydası yok Kanser etkisi var Sağlıksız şişmanlatır

HAZIR ÇORBA Katkı maddesi içerdiği için çok zararlıdır Kansere neden olur

BÖREK, ÇÖREK, KURABİYE Az yağ kullanılmalı Yumurta Süt Yoğurt İç malzemesi bol olmalı Mayalı hamur tercih edilmelidir

TEŞEKKÜR EDİYORUZ