SOFRADAKİ GÖRGÜ KURALLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
-TARHANA ÇORBASI- YAPILIŞI: -Bir tencerede yağ, domates rendesi, sarımsak, salça kavrulur. Nohutlar ilave edilir. -Sonra üzerine yeterli miktarda su.
Advertisements

TEMİZLİK NİÇİN GEREKLİDİR?
YİYELECEKRİNİ BESLENME SAATİNDE GÖRGÜ KURALLARINA UYARAK TÜKETİR.
SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
RESTORAN EKİPMANLARI.
SOSYAL YAŞAM, İŞYERİ, İŞ YEMEĞİ VE GÖRGÜ KURALLARI
Gıdalarımızı saklama kuralları
Protokol ve Nezaket Kuralları
PROTOKOL YÖNETİMİ Yrd. Doç. Dr. Burçak YOLDAŞ ÇELİKTEN, PhD
SOFRA GAZETESİ KASIM AYI.
YEMEK A D A B I.
Hasta Taşıma ve Transferi
ÇOCUĞA SINIR KOYMAK (OCAK 2012)
KANSERİ YENMEK İÇİN KULLANILACAK GIDALAR Evet Sevimsiz bir konu seçtim bu kez ama çağımızın en önemli hastalıklarından biri KANSER.
Ama bazen bu kurallar farklılık göstermeyebilir
GÖRGÜ KURALLARI Toplu yaşamın bir gereği olarak kişinin uymak zorunda olduğu ahlak, terbiye ve nezaket kurallarının tümüdür. İnsanlar arasında saygı ve.
MADDENİN DEĞİŞİMİ. Yemek yemek için kullandığımız çatal, bıçak, kaşık; yemek pişirmek için kullandığımız çelik tencere doğada.
EVİNİZDEKİ EŞYALARI TANIYOR MUSUNUZ?
OMUZ EGZERSİZLERİ.
Geçen hafta bir akşam arkadaşlarla yemeğe gittik..
GÖRGÜ KURALLARI.
ECE Öğretim HAZIRLAYANLAR Hülya KARAKOÇAK Gözde GÜLER
GÖRSEL SANATLAR DERSİ ANKA GRUBU Aslı ERAVCI
MADDEYİ TANIYALIM.
Merhaba arkadaşlar.
HAZIRLAYAN EĞİTİM HEMŞİRESİ
YİYECEKLERİNİ BESLENME SAATİNDE GÖRGÜ KURALLARINA UYARAK TÜKETİR.
Hazırlayan: Rıdvan Gezici Onuncu Grup Bilgisayar I Dersi Konu Hakkında: Sözcükte anlam konusunun öğrencilere nasıl anlatılacağı. Konunun içeriği ve konu.
FEDAKARLIK VE NETİCESİ HAZIRLAYAN:ELİF ÖZDEMİR. FEDAKARLIK VE NETİCESİ.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
T.C. SARIKAMIŞ KAYMAKAMLIĞI
Maddeyi Tanıyalım.
ALTI PARÇALI ETEK (MODEL: 205)
YARATICI SENARYO KONSEPT SUNUMU Müşteri : Varol Ticaret San.
PROTOKOL Resmi ve diplomatik törenlerde, resmi ilişkilerde ve toplumsal yaşamda uyulması gereken kurallardır.
DEĞERLER EĞİTİMİ NEZAKET KURALLARI.
ULUSLARARASI İŞ PROTOKOL ve ETİKETİ
GÖLBAŞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Beslenmede Sağlık Kuralları Beslenmede Görgü Kuralları
AFİYET OLSUN..
VERİMLİ ÇALIŞMA YOLLARI
YEMEKTE GÖRGÜ KURALLARI
Nezaket hiçten gelir Her şeyi satın alır
Yemekte Uyacağımız Görgü Kuralları..
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
Ayran, maden suyu, zeytinya ğ ı, ya ğ mur, sirke, gözya ş ı Silgi, tabak, çanta, kırmızı mercimek, masa, zeytin, tuz Hava,
OKULDA,SINIFTA VE SOSYAL ÇEVREDE UYULMASI GEREKEN GÖRGÜ KURALLARI
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
Geleneksel Servis Türleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
DAVET VE ZİYAFET PROTOKOLÜ
PROTOKOL VE KİŞİLER ARASI İLETİŞİM
Maddeyi Tanıyalım.
SEVGİYİ BİLENLER SEVGİYİ BİLMEYENLER.
MADDE.
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
PROTOKOL YÖNETİMİ.
MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
Sunum transkripti:

SOFRADAKİ GÖRGÜ KURALLARI HAZIRLAYAN: ENES KAAN ÇELİK SELÇUK KARACALAR

Sofrada Uyulması Gereken Görgü Kuralları Peçete diz üzerine katlı olarak serilir. Tabak altına serilmez. İkiye katlanan peçetenin açık uçları bedenimize bakar. Küçükse tek dize serilir. Masadan kısa süreli ayrılmalarda peçete sandalyeye bırakılır. İşi biten peçete servis tabağının sağına öylece bırakılır. Kullanılan kâğıt peçete de katlanmadan servis tabağının sağına bırakılır. Peçete kesinlikle buruşturulmaz. Tabağın içine peçete atılmaz.

Sofrada Uyulması Gereken Görgü Kuralları İki el masa altında olmamalı, en az bir el yukarıda olmalı. İki el de bileklerden yukarıda olmalı. Masadan yere düşen hiçbir şey alınmaz. Kaşık çorba içildiği müddetçe kâsesinin içinde olmalıdır. Ancak çorba bittikten sonra çorba tabağının yan tarafına bırakılır. Limon çatalla sıkılmaz, sağ elle sıkılırken sol el siper yapılır. Çorba alt tabağının yanına konur.

Sofrada Uyulması Gereken Görgü Kuralları Çorbaya ekmek doğranmaz. Tabağa çok fazla eğilinmez. Kaşığın kenarına bırakılması, yemeğin bittiği anlamına gelir. Çorbanın dibini almak için tabak yatırılmaz.

Sofrada Uyulması Gereken Görgü Kuralları Yemek esnasında bıçak-çatal ters şekilde olmalıdır. Arası açık olarak paralel de olabilir. Çatalın ağzının yukarıda, bıçak ile yan yana paralel hâle gelmesi "yemek bitti" demektir Kaşık sağ elle kullanılır. Et yemekleri tek parça kesilir, tek lokma yenir. Ağza istenmeyen bir lokma (taş, kıl vs.) gelirse, kâğıt peçeteyle çıkarılır ve görülmeyecek bir yere konulur.

Sofrada Uyulması Gereken Görgü Kuralları Elde çatal bıçak, ağızda lokma varken konuşulmaz. Tuzluk ve diğer istenen malzemeler elden ele verilmez. Uzanabileceği yere bırakılır. Yemeği tatmadan tuz atılması görgüsüzlüktür.

Dinlediğiniz İçin Teşekkürler

KAYNAK http://www.yenibirhedef.com/yazi/insan-iliskileri/sofrada-uyulmasi-gereken-gorgu-kurallari/192