EVDEN KAYNAKLANAN DİSİPLİN SORUNLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERDAL YILMAZ PSİKLOJİK DANIŞMAN
Advertisements

Öğrenciler Neden Başarısız Olur?
SINAV KAYGISI ve BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
HOŞGELDİNİZ.
ÇOCUKLARIMIZA ANNE BABA OLARAK NE YAPMALIYIZ
ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!
GENÇLERDE ÖZGÜVEN GELİŞİMİ.
Şİddet Muhammet GÜLER.
ÖZGÜVEN NE DEMEKTİR? Kendine güvenmenin ne anlama geldiği konusunda birçok yanlış görüş vardır ve bunlar özgüven kazanmada insanın önünde engel oluştururlar.Kendi.
ANA BABA VE ERGENLİK.
KİMLİK GELİŞİMİ VE KENDİNİ KABUL
STRESİ ÖNLEME STRESİN TANIMI STRESİN ŞEKİLLERİ STRESİN KAYNAKLARI
DAVRANIŞLARIMIZI ETKİLEYEN KALIPLAR
ÇOCUK İHMALİ.
ANNELERE VE BABALARA. 2 BU EĞİTİMDE NELER YER ALACAK ? Okullarda Bulunan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisleri Ergenlik Dönemi ve Sorunları Aile.
ÇOCUKLARDA OKUL FOBİSİ
Aile eğitimi.
TANIŞMA TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ
AİLE TUTUMLARI VE ÇOCUĞU ANLAMAK REHBERLİK SERVİSİ
SEMİNERİN TEMEL FELSEFESİ
Hazırlayan Psk.Dan.Nazan MUTLU Uzm.Psk.Dan. Sinem TARHAN
Ruh Sağlığı.
B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM
Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
Hazırlayan Psk.Dan. Nazan MUTLU Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
OKULA UYUM SÜRECİ.
ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Tutum Kişinin herhangi bir olaya ve kişiye karşı olan tutumu onun kişiliği doğrultusunda gerçekleşir. Genellikle ev dışındaki ortamlarda yaşıtları tarafından.
ANNELERE VE BABALARA Hazırlayan: Adem DEĞERLİ Yenikent İlköğretim Okulu Rehber ve Psikolojik Danışmanı.
AİLE TUTUMLARI Funda HANOĞLU Psikolojik Danışman.
AİLE TUTUMLARI.
Çocuğun Eğitiminde Disiplin ve Sınırlar
Kişilik Gelişimi.
EĞİTİMDE AİLENİN ÖNEMİ
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
AİLE MODELLERİ VE ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
SINAV KAYGISI VE AİLE.
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
KISKANÇLIK VE UTANGAÇLIK. KISKANÇLIK  İnsanların sahip oldukları ya da sahip olmak istedikleri şeyleri paylaşma durumunda kaldıklarında duydukları hisler.
HASAN TÜREK ANADOLU LİSESİ Uzman Psikolojik Danışman Murat AYDOĞDU Kasım, 2013.
Çocuğu doyuran, büyüten, eğiten ve ilk terbiyeyi veren anne, verdiği eserin sorumlusudur. (anonim)
MURAT İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ OKULA YENİ BAŞLAYAN ÇOCUKLAR.
MAREŞAL ÇAKMAK İLK OKULU
AİLE MODELLERİ VE ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Sunar. ÇOCUĞUN GELİŞİM DÖNEMLERİ 0 – 2 YAŞ BEBEKLİK DÖNEMİ 2 – 6 OYUN DÖNEMİ 6 – 12 OKUL DÖNEMİ 12 – 18 ERGENLİK.
DİĞER TUTUMLAR.
ANA BABA OKULU SEMİNERİNE
REHBERLİK SERVİSİ Kübra KARAKALE. “ REHBERLİK SERVİSİ ” NEDİR? Rehberlik servisinde öğrencilerimize çalışmalar ve etkinlikler yapılır. Öğrencilerin gelişim.
AİLE TUTUMLARI ve ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
BELEVİ İLKÖĞRETİM OKULU Özel Eğitime Gereksinim Duyan Çocuklara Yönelik Eğitim Programları Hazırlayan: Yalçın ÖNAL Türkçe Öğretmeni.
ANA BABA OKULU SEMİNERİ.
Kardeşler,engelli kardeşlerin bakımı konusunda aldıkları sorumluluktan dolayı baskı hissedebilirler. Engelli olmayan çocuklar,engelli kardeşinden ailenin.
İLKOKUMA YAZMA ÖĞRETİMİNDE AİLE ETKİSİ
AİLE TUTUMLARI REHBERLİK SERVİSİ.
AİLE İÇİ İLETİŞİM Anne-Baba Tutumu
ANA BABA VE ERGENLİK.
ANNE BABA ve ERGEN İLETİŞİMİ
OKULA İLK GİTTİĞİNİZ GÜNÜ HATIRLIYOR MUSUNUZ?
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
AİLE TUTUMLARI.
BAŞARIYI ARTIRMADA AİLEYE DÜŞEN GÖREVLER REHBER ÖĞRETMEN HABİB TAŞAN
ERGENLİK DÖNEMİ ANNE-BABA SORUMLULUKLARI
AİLE MODELLERİ VE ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
AİLE TUTUMLARI. 2 Nasıl Bir Çocuk Yetiştirmek İstiyorsunuz?
Sağlık Bilimleri Fakültesi
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN ZİHİNSEL,DUYGUSAL VE SOSYAL SAĞLIĞIN ERGEN BİREYLER AÇISINDAN ÖNEMİ.
BAŞARIDA AİLENİN ROLÜ SAMET YAN. “ BAŞARI ” Nedir? Belirlenen bir hedefe ulaşılması durumu. “ BAŞARILI İNSAN ” Kimdir? Hedefine ulaşan kişi.
Sunum transkripti:

EVDEN KAYNAKLANAN DİSİPLİN SORUNLARI

Bazı çocuklar evde ‘melek’ (aşırı kontrollü) ve okulda ‘şeytan’ (kontrolsüz) iken bazıları evde ‘şeytan’ ve okulda ‘melek’tir. Bunun nedeni öncelikle birbirleri ile nasıl ilişki kurduklarında yatar. Anne babaların çocuklara birey olarak tepkileri farklılık gösterebilir. Aile içindeki bütün çocukların aynı şekilde yetiştirildiği yönündeki yaygın görüşte yanlıştır.

Ev içindeki (genellikle okula da taşınan) disiplin sorunlarının ana nedenleri şunlardır: Anne-babanın zayıf özgüveni Anne-baba arasındaki zayıf ilişki Anne-baba ve çocuklar arasındaki zayıf ilişki Anne-babadan birinin ölümü, ayrılık, terketme Anne-babnın istenmeyen davranışları

Ev içindeki (genellikle okula da taşınan) disiplin sorunlarının ana nedenleri şunlardır: Çocuğun ilk üç yaşında anne babadan biri ile ilişkisinin sürekli kesilmesi Toplumda kabul edilemez davranışlara anne-babanın örneklik etmesi (aylaklık, alınganlık, edilgenlik, sarhoşluk, bağımlılık ya da madde alışkanlığı) Anne-babalık becerilerinin zayıflığı Değerleri, ahlaki ölçütleri ve standartları, çocukların büyüdüklerinde uymak durumunda oldukları daha geniş kültürden farklı olan alt kültürel birikim Kardeşler arasında rekabet ve düşmanlık

Özgüven Eksikliği Olan Anne-Babalar Özgüven eksikliği olan anne-babalar bunları çocuklarına aktarırlar. Anne-babanın özgüven sorunu; Kendini sevme yoksunluğu Onaylanmak için başkalarına bağımlılık İşe ya da başarıya tutkunluk Başarısızlık korkusu vb. nedenlerden gerçekleşir.

Çocukların Sevgi ve Güvenlik İçin Hem Anneye Hem de Babaya Bağımlılığı Anne- baba birbirleriyle düşmanca ilişkilerde bulunduğunda Şiddet baş gösterdiğinde Amansız sessizlikler veya sık tartışmalar söz konusu olduğunda Çocuğu olumsuz yönde etkiler.

Anne-Babaların Çocuklarla ilişki Kurma Biçimi Anne ya da baba hükmedici, denetleyici, aşırı korumacı ve fena halde ihmalci olduğunda çocuklar derin bir güvensizlik içine girerler. Reddedilme duygularını sorunlu davranışlarla dışa vururlar.

Anne-Babalık Becerilerinin Eksikliği Anne –babalık konusunda yetersiz beceriler çocuklarda bir yığın sorunlu tepkinin gelişmesine yol açar. Bu çocuklar telaşla kendilerine bir ölçüde güvenlik sağlayacak sınırlar ararlar.

Anne-Babalık Becerilerinin Eksikliği Anne –babalık konusunda yetersiz beceriler çocuklarda bir yığın sorunlu tepkinin gelişmesine yol açar. Bu çocuklar telaşla kendilerine bir ölçüde güvenlik sağlayacak sınırlar ararlar.

Aile kültürünün Yaşanan Kültürden Farklı Olması Bir alt kültürden gelen çocuklar, kendileri ve daha geniş kültürden akranları arasındaki farklılıklara hemen dikkat ederler. Akranlarındaki bu faklılıkları ayırt ederler. Bu farklılıklar alt kültür çocuğu için Kaygı ve güvensizliğe yol açar.

Teşekkürler…