Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKULA UYUM SÜRECİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKULA UYUM SÜRECİ."— Sunum transkripti:

1 OKULA UYUM SÜRECİ

2 Okula uyum sürecinde yaşanan uyum sorunları çocuğun okula giderken annesinden ayrılmaya karşı gösterdiği bir çeşit ayrılma kaygısına bağlı olarak gelişir.

3 Aşırı bağımlı ve yalnız kalmak istemeyen bir annenin çocuğuna karşı takındığı tutumdan, bununla birlikte aile içi sorunlar, çocuğun yeni bir kardeşinin doğması,okuldaki arkadaşlık ilişkilerindeki bozukluklar, okulu sevmeme gibi nedenler çocuğun okula uyum sürecinde yaşadığı olumsuzların nedenleri arasında gösterilebilir.

4 Çocuklarımızın okula uyumunu sağlamak için neler yapmalıyız?

5 Çocuğun okula gitmeme nedeni araştırılmalıdır.
Çocuğa karşı tutumlarda aşırı koruyucu olunmamalıdır.

6 Çocuk okulda olduğunda kaygılandığı her ne ise, kaygısını giderip ona o konuda güven kazandırılmalıdır. Okula gitme konusunda aile üyeleri karalı ve tutarlı olmalıdır.

7 Çocuğunuzu okula uyum konusunda başkası ile kıyaslamayın.
Çocuğunuzu yapmadığı bir şeyden dolayı okulla korkutmayın, okulla cezalandırmayın. Çocuğunuzu okula uyum konusunda başkası ile kıyaslamayın. Çocuğuza okula gitme konusunda aşırı tepkili ve baskıcı davranmayın.

8 Çocuğunuz okuldan eve geldiğinde gününü nasıl geçirdiği ile ilgili, okulda neler yaptığı ile ilgili sohbet ediniz. Çocuğunuza okulun güvenilir bir ortam olduğunu anlatın.

9 Sağlıklı, huzurlu, başarılı ve işbirliği içinde bir yıl geçirmemiz dileği ile…


"OKULA UYUM SÜRECİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları