CUMHURİYET İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ 2012-2013 8.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını.
Advertisements

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
NAMIK KEMAL ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
REHBERLİK SERVİSİ SBS TANITIM SEMİNERİNİ SUNAR Abdullah ŞENCAN Psikolojik Danışman.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
OGES.
SEVİYE BELİRLEME SINAVI(SBS) NEDİR
SBS VEDAT METİN ÇEŞMEKOLU PEDAGOG – PSİKOLOJİK DANIŞMAN BİL DERSHANELERİ REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
Yeni SBS Neler Getiriyor? 10 Soruda Yeni Sınav Sistemi...
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SBS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
 SBS Artık Tek Sınav!  Yeni SBS Neler Getiriyor  Kendimi gerçekle Ş tiriyorum projesi  GRUP ÜYELER İ  MERYEM GÖK  MED İ NE TA Ş KIN  BÜ Ş RA ÖZDEM.
2013 SBS SİSTEMİ SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ. SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTE YAYIM TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ NEDİR?
ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor?.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece.
SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) 2013
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES). Ortaöğretime Geçiş Sistemi Neydi?  İlköğretim 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve.
SBS Genel Bilgilendirme Sunusu
NAZ İ LL İ ZAFER ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M YILI SEVIYE BEL İ RLEME SINAVI SUNUSU.
ÇAPA ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Bu sunum 04 Eylül 2013 tarihinde MEB tarafından yapılan basın açıklaması temel alınarak hazırlanmıştır. Puan sistemi hakkında yeni açıklamalar olduğunda.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI.
(SBS) SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
SBS 2013 Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen
YAVUZ SELİM ORTA OKUL REHBER ÖĞRETMENİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
ÇORUM REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ REHBERLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
8. SINIF SINAVLA GİRİLEN LİSELER ASKERİ LİSELER ÖZEL YETENEK SINAVIYLA GİRİLEN LİSELER SINAVSIZ GEÇİŞ GENEL LİSELER.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEMİN TANITIMI HOŞGELDİNİZ.
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANA UNSURLARI: SBS (Seviye Belirleme Sınavı) YBP (Yılsonu Başarı Puanı)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor? TOK İ MEHMET AK İ F ERSOY OKULU.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
2013 SBS SİSTEMİ.
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
Sunum transkripti:

CUMHURİYET İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )

Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını değiştirmiş ve sadece 8. sınıf öğrencileri için yeni bir sınav sistemi oluşturmuştur. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem

Eğitim Öğretim yılında itibaren Ortaöğretime Yerleştirmede tek sınav uygulanacak. 8. sınıf sonunda yapılacak SBS’nin puanı aralığında hesaplanacak. YBP hesaplanmasında öğrencinin başarısı diğer öğrencilerle ilişkilendirilmeyecek. Okulun en başarılı öğrencisinin başarısından diğer öğrencileri etkilenmeyecek. YENİ SİSTEM NELER GETİRİYOR

Öğrencinin derslerden aldığı YIL SONU NOTLARI, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılacak ve AĞIRLIKLI YIL SONU BAŞARI PUANI elde edilecek YIL SONU BAŞARI PUANI(YBP)

Derslerden Tam Puan Aldığı Varsayılan Bir Öğrencinin Yıl Sonu Başarı Puanının Hesaplanması YILSONU BAŞARI PUANI= 2535/28=90,536

Seviye Belirleme Sınavında ;  Türkçe  Matematik  Fen Bilgisi  Sosyal Bilgiler  Din K. ve A.B.  İngilizce  Müzik  Beden Eğitimi  Resim İş  Tekn. ve Tasarım  Seçmeli Dersler  Rehberlik  Sosyal etkinlikler

Ancak, bu derslerden alınan notlar Yıl Sonu Başarı Puanına etki edeceği için önemlidir. Seviye Belirleme Sınavında ; Müzik, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım, Seçmeli Derslerden sınavda sorulmayacaktır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinden Muaf Olan Öğrenciler; Sınavda; sosyal bilgiler testi içinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden sorulan 3 soruyu cevaplamayacaklar. Bu soruların yerine kitapçıkta yer alan diğer/alternatif sosyal bilgiler sorularını cevaplayacaklardır.

SBS puanı aralığında gelecek. Öğrencinin 100 üzerinden hesaplanmış 6-7 ve 8. sınıf Yıl Sonu Başarı Puanları, öğrencinin SBS puanı ile toplanacak ve 2’ye bölünecek.

Örnek OYP Hesaplama 6. sınıf YBP : sınıf YBP : sınıf YBP : 92 SBS Puanı : 640 OYP = ( )/2 OYP PUANI = 457

Seviye Belirleme Sınavı, zorunlu bir sınav değildir. Ancak; merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmede kullanılacak puana etkisi bakımından öğrencilerin bu sınavlara girmesi tavsiye edilmektedir.

Herhangi bir sebeple Seviye Belirleme Sınavına katılamayan öğrencinin sınava girmediği için sınavla müracaat edilen ORTA ÖĞRETİM kurumlarına başvuru yapamayacaktır.

8. sınıflarda; Seviye Belirleme Sınavı aynı zamanda PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı olarak kabul edilmektedir.) Önemli ! Polis kolejlerine ve askeri okullara başvurmak isteyen 8. sınıf öğrencileri iki aşamalı değerlendirmeden geçer; I.Aşama: Seviye Belirleme Sınavları (SBS) sonunda hesaplanan Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılma hakkı kazanır. II. Aşama: Bu okullar tarafından yapılacak olan sınavdır.

OGES İLE HER TÜRLÜ ANADOLU LİSELERİNE FEN LİSELERİNE SAĞLIK MESLEK LİSELERİNE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİNE ÖĞRETMEN LİSELERİNE SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN MESLEK LİSELERİNE POLİS KOLEJİNE GİRİLEBİLİR Sürüye uyduk bir kere Peki ama siz bu SBS’ ye neden hazırlanıyorsun uz?

Ortaöğretime geçiş kapsamında Seviye Belirleme Sınavı 08 Haziran 2013’te yapılacaktır. Sınav başvuruları ise 04/22 Mart 2013 tarihleri arasında olacaktır. Başvuru ücreti 10TL’dir. 8. sınıflar 08 Haziran 2013 saat 10.00’da Not: Öğrencinin, sınav günü en geç 09:30’da sınav yerinde hazır bulunması gerekir.

Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarını tercih edebilmek için; Bakanlıkça belirlenen baraj puan düzeyini geçmiş olmaları şartı aranmaktadır. Öğrenciler, almış oldukları Ortaöğretime Yerleştirme Puanlarına (OYP) ve yapmış oldukları tercihlere göre Millî Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi sistemle yerleştirilecektir. Özel yetenek gerektiren liselere (Spor Liseleri ve Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri) öğrenci alımı mevcut sistemdeki şekliyle (bu okullar için belirlenmiş şartlar) devam edecektir.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ 2013-SBS sonuçları 12 Temmuz 2013 tarihinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir. Sonuçlar ile internet adreslerinde yayımlanacaktır.

İLİLÇEOKUL ADIKont.say.ALANTaban P.Tavan P, EDİRNEMERKEZ EDİRNE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ24Hemşirelik EDİRNE MERKEZ EDİRNE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ 24Acil tıp EDİRNE KEŞAN KEŞAN ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ 24 Hemşirelik EDİRNEKEŞAN KEŞAN ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ24 Acil tıp EDİRNEUZUNKÖPRÜ Hüseyin Çorum Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 24 Hemşirelik EDİRNE UZUNKÖPRÜ Hüseyin Çorum Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 24Acil tıp EDİRNEUZUNKÖPRÜ Hüseyin Çorum Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 24Tıbbi Labaratuv EDİRNE MERKEZ Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi 104 Fen bilimleri EDİRNEKEŞAN Keşan Fen Lisesi 52 Fen bilimleri EDİRNEMERKEZ Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi

İLİLÇEOKUL ADIKont.say.ALANTaban P.Tavan P, EDİRNEKEŞAN Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi EDİRNE UZUNKÖPRÜ TEV Orhan ÇETİN Anadolu Öğretmen L EDİRNE MERKEZ Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi EDİRNEMERKEZ Edirne Lisesi EDİRNE MERKEZ 80 Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi EDİRNE MERKEZ İlhami Ertem Anadolu Lisesi EDİRNE MERKEZ 1. Murat Anadolu Lisesi EDİRNEKEŞAN Keşan Anadolu Lisesi EDİRNEKEŞAN Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi EDİRNEKEŞAN Keşan Lisesi

İLİLÇEOKUL ADIKont.say.Alan Taban P. Tavan P, EDİRNE UZUNKÖPRÜ Muzaffer Atasay Anadolu Lisesi EDİRNEUZUNKÖPRÜ Uzunköprü Anadolu Lisesi EDİRNE HavsaHavsa Anadolu Lisesi EDİRNE İpsalaİpsala Anadolu Lisesi EDİRNEKEŞAN Keşan Anadolu İmam Hatip Lisesi90 İmam hatip programı EDİRNEKEŞAN İlhami Ertem Ticaret Meslek Lisesi30 Bilişim teknolojile ri EDİRNEKEŞAN Ticaret ve Sanayi Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi60 Bilişim teknolojile ri EDİRNE KEŞAN Keşan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 30 Elektrik- elektronik teknolojisi

BAŞARILAR DİLERİZ… DİLERİZ…