Özboyacı İlköğretim Okulu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
Advertisements

NEREDE VE NASIL YAŞIYORUZ
CANLILARIN YUVALARI.
Köy altı yerleşmeleri.
TÜRKİYE’DE YERLEŞMELER
İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TARİHİ
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
.Her evin bir kaç girişi var .Her ev yüksek bahçe duvarları ile çevrili..Mahalle çevresi de yüksek duvarlarla çevrili. Duvarlar, düşmanlardan korunmak.
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
YENİŞARBADEMLİ. - - İlçenin tarihi M.Ö.4000 yıllarına kadar varmaktadır. - Tarih boyunca birçok uygarlığa sahne olmuştur yılında Bizanslılardan.
TÜRKİYE’DE KIR YERLEŞMELERİ
TOPLUMSAL YAPIYI OLUŞTURAN ÖĞELER
Özboyacı İlköğretim Okulu
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
YİYECEKLER HAYVANLAR.
T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI
KIRSAL SOSYOLOJİ. KIRSAL SOSYOLOJİ “Kırsal Alanda Yaşayan Her İnsan Geçimini Tarımsal Faaliyet İle Sağlar” “Geçimini Tarımsal Faaliyetlerden Elde Ettiği.
DERS ADI: HAYAT BİLGİSİ KONU ADI: ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR HAZIRLAYANLAR:
HAZIRLAYANLAR SEFER ATASOY ALİ ALAN HÜSEYİN TOSUN ADEM ALBAYRAK.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
Çevremizdeki Canlılar
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
HAYVANLAR.
DERS ADI: HAYAT BİLGİSİ
TÜRKLERDE EKONOMİ 1- İLK TÜRK DEVLETLERİNDE EKONOMİ
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
HAZIRLAYAN VOLKAN İYİTOĞLU.
Sınıf etkinliklerine katılım ve görev paylaşımı
Hazırlayan: Yadikar Bağçeli-Ayten Adalı_s2
MUT MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ OY İSTATİSTİKLERİ
Hayat Bilgisi 1.Sınıf.
HAZIRLAYAN ADI - SOYADI :SUZAN PINAR AKÜLKE SINIF-NO:3-C /
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
Çevremizdeki Canlılar
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
TÜRKİYEDE ÇİFTÇİNİN ÖRGÜTLENME DESENİ VE KOOPERATİF DIŞI ÖRGÜTLENME MODELLERİ Prof.Dr.Murat YERCAN.
HAZIRLAYAN ÇİMEN HASGÜL.
Malların Zekât Miktarları Kimlere Zekât Verilmez?
OYUN ve OYUNCAK. Oturalım ama bu sefer ayaklarımızı kaldırarak. “EŞİNİ BUL VE AYAĞINI YERDEN KES”
Okulumuzda İki farklı dönem halinde Arı Yetiştiriciliği Kursu düzenlenmiştir ve halen devam etmektedir.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YERLEŞME
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
KIRIKKALE SULAKYURT SARIKIZLI KÖYÜ.
ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ. ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
YAŞADIĞIMIZ YER       Bütün canlıların yaşamak için bazı temel  ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlardan biri de barınma ihtiyacıdır. Her canlının sağlıklı.
BENİM BÜYÜK YUVAM.
İNSANLAR VE YÖNETİM.
SOSYAL BİLGİLER.
İNSANLAR VE YÖNETİM.
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
Bir Başkadır Benim Memleketim. Burası bizim güzel ülkemiz ; bize bir anne gibi bakan, bize üzerindeki her şeyini cömertçe veren eşsiz toprak, eşsiz vatan,
AĞRI İLİNDE KÖYDE KALKINMA BAŞLIYOR AĞRI SÜT İLE YENİDEN DOĞUYOR
Tarım Hukuku 3.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
Midyeler Adet Görür mü ? Adet, memeli hayvanlarda döllenmeyen dişi hücresinin kanla birlikte vücuttan dışarı atılmasıdır. İnek, koyun, keçi vb. gibi.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Çiftliğim ne kadar uygun ? Faaliyet için yeterli ari alanım var mı ?
TÜRK BEŞLERİ.
ZEKÂT; Kelime anlamı: ‘Artma, çoğalma, arınma ve bereket’
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER.
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
EVİMİZ VE AİLEMİZ Bekleriz….
HAYVANLAR VE BITKILER 1-HAYVANLAR:HAYVANLARıN BIR ÇOK FAYDASı VARDıR.ETINDEN,SÜTÜNDEN YÜNÜNDEN VE GÜCÜNDEN YARARLANıRıZ. HAYVANLAR FARKLı YERLERDE YAŞAR.DEVELER.
Sunum transkripti:

Özboyacı İlköğretim Okulu Köyü Tanıyalım Hazırlayan Faruk YAVUZ Özboyacı İlköğretim Okulu

ÜNİTE:7 KÖYÜ TANIYALIM

KÖY: Nüfusu iki binden az olan yerleşim birimidir KÖY: Nüfusu iki binden az olan yerleşim birimidir. Köylerin oba, mezra ve mahalleleri vardır. Köyler;şehir, kasaba ve diğer köylere yollarla bağlıdır. Köy yolları genellikle toprak ve stabilizedir. Köy evleri kerpiçten ve taştan yapılır.Soba ile ısıtılır. Köylerimizin çoğuna elektrik gelmiştir. Bu da köylünün gelişmesini sağlamış işlerini kolaylaştırmıştır.

KÖY OKULU Köylerin hemen hemen hepsinde okul vardır.Bu okullar tek veya iki sınıflıdır. Ortaokul olan köyler azınlıktadır.Köy okullarının çoğunda uygulama bahçesi vardır. Burada çocuklara bahçe ile ilgili beceriler kazandırılır.

ÇİFTÇİ AİLESİ VE İŞ BÖLÜMÜ: Çiftçi ailesi büyük bir ailedir ÇİFTÇİ AİLESİ VE İŞ BÖLÜMÜ: Çiftçi ailesi büyük bir ailedir. Anne, baba çocuklar, dede nine hep birlikte otururlar. Erkekler bağ bahçe işlerinde, kadınlar ev işi ve tarla işinde de çalışır. Çocuklar aileye her konuda yardım ederler. Türk köylüsü geleneklerine bağlıdır.Yardım ve misafir severdir.Köylü birbirleriyle sürekli dayanışma içindedir. İyi ve kötü günlerini birlikte paylaşırlar. Şehirle irtibatlarını kesmezler. Ülkemizin kalkınmasına uygun olarak çiftçi ailesinin de yaşamı değişmektedir.

Köyde yaşayan ailelerin çoğunun tarlası,bağı bahçesi vardır. Bulunduğu yerin iklimine ve toprağın durumuna göre ürünlerini yetiştirir. Çiftçiler yetiştirdikleri ürünlerin bir kısmını kendileri tüketir,fazlasını da pazarda satarlar. Hayvanlardan çeşitli şekillerde yararlanırlar.Etinden,sütünden, yumurtasından, yününden,gücünden ve balından yararlandık- ları hayvanlarını çok severler. Koyun,Keçi gibi küçükbaş hayvanların barınaklarınaAĞILdenir. At,Eşek,İnek gibi büyükbaş hayvanların barınaklarına da AHIR denir.

Türk köylüsünün güzel töreleri ÖRF ve ADET ’leri vardır. Çiftçiler daha çok Bayramlarda,Düğünlerde ve Bağbozumunda eğlenirler. Düğünlerinde davullar,zurnalar çalınır,oyunlar oynanır , güreşler tutulur ve at üzerinde cirit oyunu oynanır.

İMECE Köylüler köye ait işleri birlikte yaparlar.Buna İMECE denir. İmece işlerine çalışabilir durumda olan köylüler çağrılır. Büyük ve zor işler imece usulü ile kolayca başarılır. Örnek: Köy yolu,Okul, Cami,Sulama kanalı,Köprü ve Çeşme

KÖYÜN YÖNETİMİ: Köyü muhtar yönetir KÖYÜN YÖNETİMİ: Köyü muhtar yönetir.Köy ihtiyar meclisi üyeleri, muhtara yardımcı olur.Okul müdürü, köy ihtiyar meclisinin daimi üyesidir. Köy ihtiyar meclisi seçimle belirlenir.Seçimler beş yılda bir yapılır.

KÖYÜN ORTAK MALLARI:Okul , cami,yayla, çeşme, otlak, orman, fidanlık, köy odası, su kanalı,yol. Atatürk, köylü milletin efendisidir diyerek, köylüye verilecek değeri çok güzel açıklamıştır.