KALKINMACI DEMOKRASİ Bu demokrasi modelinde, tüm halkın ve toplumun ortak bir şekilde kalkınması ve eşit haklara sahip olması benimsenmiştir. Basitçe,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SİYASAL SÜREÇ ve KAMUSAL SEÇİM
Advertisements

DEMOKRASİ ENDEKSİ HARİTASI
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
Nurcan CİVELEK Yeter ALTUNTAŞ
Montpellier France Décembre 2008 GENÇLİK PROJESİ Eylem Ankara, (Türkiye)
AVRUPA BİRLİĞİ, AB DEĞERLERİ VE AB’DE DEMOKRASİ
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
MİSAK-I MİLLİ (28 OCAK 1920).
TEMEL EĞİTİM DERS NOTLARI
DEMOKRASİ.
1 Hissedarlarının Kurumsal Yönetime Bakışı Bülent Şenver.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Geçmişten günümüze demokrasinin gelişimi
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
ATATÜRK ve İLKELERİ Cumhuriyetçilik:
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYETÇİLİK
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
Bilişim teknoloji ve yazılım SUDE SALAR 436
ANAYASA REFERANDUMU’NA NE DİYORUZ ? Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği *İstanbul Barosu Başkanlığı’nın çalışmasından yararlanılarak hazırlanmıştır.
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
DÜNYA ÜZERİNDE VAR OLAN YÖNETİM BİÇİMLERİ.
OKULDA DEMOKRASİ EĞİTİMİ
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ SOSYAL DEMOKRASİ VE ÜÇÜNCÜ YOL
ELEKTRONİK DEMOKRASİ.
 SINIF BAŞKANIMIZI NASIL SEÇMİŞTİK?  AİLENİZDE KARAR ALINIRKEN DÜŞÜNCELERİNİZ SORULUYOR MU?  HANGİ KONULARDA DÜŞÜNCELERİNİZ SORULUYOR?  VERDİĞİNİZ.
ÖZGÜRLÜK.
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
SEZGİN ÖZTEK ŞEREF AYAN
SOSYAL BİLGİLER 5. SINIF DERS KİTABI 7
2. TEMA DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ.
Vatandaşlık Sorumluluklarımız
DEMOKSASİNİN SERÜVENİ
ANA MENÜDEMOKRASİFAYDALARI SORU -1 SORU-2 SORU-3 SORU-4 SORU-5 SORU-6 SORU-7 SORU-8 SORU-9 SORU-10 HAZIRLAYAN.
Demokrasi Nedir? Demokrasi halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimidir. Halkın kendi kendini yönetmesidir. Demokrasi aynı zamanda özgürlük, eşitlik,
ATATÜRK İLKELERİ NEDEN..?
Süleyman Demirel Üniversitesi Aday Memur Temel Eğitimi
İ NSAN HAKLARI ve BAROLAR Av.Mustafa Ç İ NKILIÇ Adana Barosu-2015.
KENTSEL SİYASET. KENTSEL SİYASET Kentsel Siyaset Doç.Dr. Ahmet MUTLU.
KAMU POLİTİKASINDA ROL OYNAYAN AKTÖRLER
Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
BOSTANCI İLKOKULU BİREY. Birey En küçük birey ailedir. Aile anne,baba ve çocuklardan oluşan top- lumdur. Birey:Birey sosyal olan,fiziksel,duygusal, Kişilik,farklı.
EĞİTİMİN POLİTİK TEMELLERİ
2. Hafta sorusu: Lizbon Anlaşması AB’nin kurumsal yapısında nasıl bir değişikliğe neden olmuştur. AB Lizbon anlaşması sonrası Demokratik bir yapıya kavuşmuş.
DEMOKRASİ NEDİR? DEMOKRASİ SOSYAL EŞİTLİKTİR. DEMOKRASİ İÇİN YAPILAN ATIFLAR Çoğunluğun yönetim şekli Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan yönetim Sosyal.
2. Ders Sendika Kavramı, Kuruluş, Organlar Yönetici Güvencesi
GELİŞİM PSİKOLOJİSİ
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ HUKUK ALANINDA YAPILAN DEVRİMLER
VII. Ünite SİYASET FELSEFESİ
GÜZ-V: ÇAĞDAŞ DÜNYANIN TEMEL KAVRAMLARI Fransız İhtilalını Hazırlayan Sebepler Ortaçağ’da Avrupa (Karanlık çağ) Siyasi yapısı: Derebeylik Sosyal yapısı:
Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
DEMOKRASİ NEDİR?. Gücünü halktan alan, yönetimde halk iradesinin etkin olduğu eşitlik, adalet, özgürlük, insan hakları prensibine dayanan anlayışa demokrasi.
YÖNETİM BİÇİMLERİ MONARŞİ OLİGARŞİ TEOKRASİ CUMHURİYET.
Program Geliştirmenin Felsefi Temelleri
demokrasinin temel ilkeleri
DEMOKRATİK VATANDAŞLIK BİLİNCİ
ANAYASA REFERANDUMU’NA NE DİYORUZ
DEMOKRATİK SİSTEM VE YAŞAYAN DEMOKRASİ. Yunanca asıllı bir kavram olan demokrasi, halk anlamına gelen demos ile iktidar anlamına gelen kratos sözcüklerinin.
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
. DERS.
XIII. SİYASAL SİSTEMLER (2/2)
KONU DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ.
TARİH PROJE ÖDEVİ KONU=TANZİMAT FERMANI KONU=TANZİMAT FERMANI HAZIRLAYAN=ABDULLAH İZCİ HAZIRLAYAN=ABDULLAH İZCİ.
Demokrasinin Temel İlkeleri Hazırlayanlar:M.Kerem GÜNGÖR Deniz ÇAPAR Kaan CANLI.
İNSAN HAKLARI KONU VI HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN GELİŞİM SÜRECİ-
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Dünya’da gelişimi Türkiye‘de gelişimi. Demokrasi sözcüğü Yunancadan gelir. Eski Yunancada “demos’ halk, ‘kratos’ iktidar ya da egemenlik anlamında kullanılırdı.
Sunum transkripti:

KALKINMACI DEMOKRASİ Bu demokrasi modelinde, tüm halkın ve toplumun ortak bir şekilde kalkınması ve eşit haklara sahip olması benimsenmiştir. Basitçe, herkesin oy hakkının olmasını savunurken çoğunluğun verdiği kararların her zaman doğru olmaya bileceğini belirtiyordu.

koruyucu demokrasi Korumacı bir modele sahip olan bu yönetim biçimi, daha çok halkların haklarını yönetenlere karşı koruduğu sistemlerde geçerlidir. Temelinde eşitliği ve hürriyeti savunuyorsa da sınırları çizilmiş ve kalıplaşmış bir yapıya sahiptir.

DİĞER DEMOKRASİ MODELLERİ ÇOĞUNLUKÇU-ÇOĞULCU DEMOKRASİ RADİKAL DEMOKRASİ UZLAŞMACI DEMOKRASİ MİLİTAN DEMOKRASİ

ÇOĞUNLUKÇU DEMOKRASİ Çoğunluğun kararlarının uygulandığı ve bu kararların mutlak olduğu demokrasi çeşididir. Yasalar, azınlık hakları, kuvvetler ayrılığı gibi etmenler çoğulcu demokrasi de alınan kararları sınırlandırırken çoğunlukçu demokraside, çoğunluğun aldığı kararlar sınırsız ve mutlaktır.

RADİKAL DEMOKRASİ Radikal demokrasi, demokrasiyi sadece bireysel özgürlükler açısında değil aynı zaman da halkın çıkarlarını gerçekleştirecek bir araç olarak kabul etmektedir. Bu yaklaşıma göre, halkın katılımının yüksek tutulması gerekmektedir.

UZLAŞMACI DEMOKRASİ Bu anlayışa göre, kanunların yapımında ve kararların alınmasında mümkün olan en geniş uzlaşmanın aranması gerekmektedir.

MİLİTAN DEMOKRASİ Kendi değerlerini korumak amacıyla ifade hürriyetine, siyasi örgütlenme hakkına sınırlama getiren demokrasidir. Bu anlayışa göre, demokrasinin işlerliğini azaltmaya yönelen ya da demokrasiye tümüyle aykırı düşüncelerin veya eylemlerin engellenmesi gerekmektedir. SİZCE BU DEMOKRASİ MODELİ NE KADAR DEMOKRATİKTİR ?