HAYVANLAR 1. HAYVANLAR Çevremizde yaşayan hayvanlar vücut yapılarına göre OMURGALI HAYVANLAR ve OMURGASIZ HAYVANLAR olmak üzere iki bölümü ayrılır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJEYİ HAZIRLAYAN Bahattin Karlankuş
Advertisements

ADI:HARUN SOYADI:ULU SINIF:9/G NUMARA:1407 KONU:AMPHİBİA.
KUŞLAR.
Canlılar.
HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM ,TANIYALIM
KUŞLAR.
ÇİFT YAŞAMLILAR (AMPHİBİA)
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
HAYVANLAR.
BOŞALTIM SİSTEMİ Hücrelerde metabolizma sonucu oluşan artıkların dışarı atılmasına boşaltım denir. Kararlı bir iç ortam oluşmasını sağlayan düzenleyici.
CANLILAR DÜNYASI.
HAYVANLAR.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM ve TANIYALIM
DOLAŞIM SİSTEMİ ALİ DAĞDEVİREN
Yard. Doç. Dr. Neşet DEMİRCİ
CANLILARDA SOLUNUM ORGANLARI
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HEDEFLER HEDEF 1:Yeryüzünde yaşayan canlıların çeşitliliği bilgisi.
SÜRÜNGENLER
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
YAKIN ÇEVREMİZDEKİ ORGANİZMALAR
HAYVANLARDA SOLUNUM
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI YAŞAM GRUBU ÜNİTE SUNUMU.
? Bu canlıları gruplandırmasında arkadaşımıza yardım eder misiniz?
CANLILARI TANIYALIM Hz:İSMAİL BAŞPINAR.
Omurgalılar Biyolojisi Laboratuvarı
Hazırlayan: Selin Şahin
HAYVANLAR ALEMİ.
Canlıları tanıyalım.
SOLUNUM SİSTEMLERİ.
BALIKLAR.
Canlıların Çeşitliliği
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, ÖĞRENELİM
CANLILARDA ÜREME VE GELİŞME
KONULAR 1-BİTKİLER 2-HAYVANLAR 3-MANTARLAR 4-MİKROSKOBİK CANLILAR.
HAYVANLARI SINIFLANDIRMA
6.SINIF: VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER DOLAŞIM SİSTEMİ
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
HAYVANLAR ALEMİ.
OMURGALI HAYVANLARIN ÖZELLİKLERİ
SOLUNUM.
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
A. Gaz Alışverişi Gaz alış verişi: Canlılar hücresel solunumda kullanılan oksijeni hücre içine almak ve oluşan karbondioksiti hücreden uzaklaştırmak amacıyla.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM
BOŞALTIM SİSTEMLERİ.
SOLUNUM SİSTEMİ.
ÜNİTE : 5 CANLILAR DÜNYASI. CANLILARI SINIFLANDIRALIM Çevremizde birçok canlı vardır. Dünyada ismini sayamayacağımız çok canlı vardır. Kedi Gül.
HAYVANLAR ALEMİ Hayvanlar Aleminin Özellikleri.  1.Besinlerini dışarıdan hazır alır.  2.Aktif olarak hareket eder.  3.Bitkiler genellikle sınırsız büyümekte.
HÜCRE A)BİTKİ HÜCRESİ. B)HAYVAN HÜCRESİ 1.BAKTERİLER Bakteriler.
4-MİKROSKOBİK CANLILAR
DERS: FEN BİLİMLERİ ÜNİTE: 5 CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM.
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
CANLILAR HAYVANLAR türüdür türüdür BİTKİLER e ayrılır e ayrılır
HAYVANSAL DOKULAR.
Canlıların Çeşitliliği
DOLAŞIM SİSTEMİ
CANLILAR 1-Bitkiler;çiçekli bitkiler, çiçeksiz bitkiler. 2-Hayvanlar;omurgalı hayvanlar,omurgasız hayvanlar. 3-Mantarlar;şapkalı mantarlar,maya mantarları,kültür.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI.
Sınıf: KUŞLAR (AVES) KUŞLAR Arka üyeleri bacak, ön üyeleri kanat şeklindedir. Vücutları keratinden oluşmuş tüyler ile kaplıdır.
HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..
Canlılar.
OMURGALI CANLILAR.
Sunum transkripti:

HAYVANLAR 1. HAYVANLAR Çevremizde yaşayan hayvanlar vücut yapılarına göre OMURGALI HAYVANLAR ve OMURGASIZ HAYVANLAR olmak üzere iki bölümü ayrılır.

HAYVANLAR 1. OMURGASIZ HAYVANLAR Omurgasız hayvanların kıkırdak ve kemiklerden oluşan iskeletleri yoktur. Bazı omurgasız hayvanların  vücutlarında iskelet görevi gören değişik yapılar vardır.

HAYVANLAR 1. OMURGASIZ HAYVANLAR OMURGASIZ HAYVANLAR + Süngerler + Sölenterler + Yassı solucanlar + Yuvarlak solucanlardır.

HAYVANLAR 2. OMURGALI HAYVANLAR Vücutlarında kemik ya da kıkırdaktan yapılmış omurgası bulunan hayvanlara omurgalı hayvanlar denir.

HAYVANLAR 1. BALIKLAR Vücutları pullarla örtülüdür. İç iskelet kemikten ya da kıkırdaktan oluşmuştur. Solungaç solunumu yaparlar. Soğuk kanlı hayvanlardır. Kalplerinde sürekli kirli kan bulunur.

HAYVANLAR 2. KUŞLAR Akciğer solunumu yaparlar. Kalpleri dört odacıklıdır. Sıcakkanlıdırlar.Boşaltım organı metanefroz tipi böbreklerdir, vücut tüylerle kaplıdır.Tüysüz olan bölgeler pullarla örtülüdür.Kloaklıdırlar. Dişleri yoktur

HAYVANLAR 3. KURBAĞALAR Lavralar solungaç solunumu, erginleri akciğer ve deri solunumu yaparlar. Kalpleri üç odacıklıdır. Vücutlarında karışık kan dolaşır. Soğukkanlıdırlar. Derilerinin mukus salgısı olan mukus, deriyi kaygan tutar.

HAYVANLAR 4. SÜRÜNGENLER Akciğer solunumu yaparlar. Kalpleri üç odacıklıdır (timsah hariç)Soğukkanlıdırlar. Dişilerde yumurta kanalının bir bölümü yumurta akı, diğer bölümü yumurta kabuğu yapacak şekilde özelleşmiştir.Vücut keratinle kaplı olduğundan kurudur.

HAYVANLAR 5. MEMELİLER Akciğer solunumu yaparlar. Kalpleri dört odacıklıdır.Kalbin sol karıncığından çıkan aort sola kıvrılarak dallanır. Sıcakkanlı hayvanlardır. Boşaltım organı metanesaz tipi böbreklerdir.Sinir sistemleri çok gelişmiştir

HAYVANLAR KAYNAKLAR http://www.kadimdostlar.com/Fizik_Kimya_Biyoloji_Konu_Anlatimlari_f63/Biyoloji_Heterotrof_Hayvanlar_Omurgalilar_ve_Omurgasizlar_t2345.html www.anaokullu.com/aa-belge/slayt/anaokulu_cevremizdeki_canlilar.ppt http://www.satr.net/kat-23-hayvanlar-alemi.htm www.hayvan-resimleri.com