Güncel tıbbi bilgilerden haberdar mısınız ? ( Kendi tıbbi bilgilerinizi yönetin !) Dr.Otmar Mueller Market Manager CEE & Turkey Wolters Kluwer Health |

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Advertisements

Güncel tıbbi bilgilerden haberdar mısınız? Up To Date..
Diş Hekimliği Farmakolojik Bilgileri ve Klinik Referans Çözümleri
Dr. Haldun Soygür Psikiyatri Doçenti Farmakoloji Bilim Doktoru (PhD)
Güncel tıbbi bilgilerden haberdar mısınız? Up To Date..
FEN HASTALARINDA KLİNİK İZLEM
Fakültelerimiz nasıl birer doktor mezun etmeyi uygun görmektedir? The medical school faculty must define the objectives of its educational program. (LCME.
Güncel tıbbi bilgilerden haberdar mısınız? Up To Date..
Elsevier ClinicalKey™ A smarter search for faster answers to your physicians’ questions.
Yrd. Doç. Dr. Turan SET Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi AD
17. DÖNEM AKUPUNKTUR EĞİTİM PROGRAMINDA TEDAVİYE ALINAN 130 HASTANIN DEMOGRAFİK, KLİNİK ÖZELLİKLERİ VE TEDAVİ SONUÇLARI Dr. Derya Özmen ALPTEKİN Fiziksel.
Ajanda: BMJ Group hakkında Ürünler hakkında: –BMJ Journals BMJ Case Reports YENİ – BMJ Best Practice YENİ (EKUAL) – BMJ Learning Action Sets.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği
Elsevier Sağlık Bilimleri Klinik Bilgi Sistemi ULAKBIM Konferansı 24 Mayıs, 2011 Awni Battikhi Ortadoğu& Afrika Satış Müdürü.
1 Kapsamlı Sağlık Bakımı Prof. Zekeriya Aktürk Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi.
COH ajanları başarıyı etkiler mi?
TIPTA UYGULAMA REHBERLERİ
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ
VTE' DE DIREKT KATATER ILE TROMBOLYSIS DVT REKÜRRENSINI AZALTıR Mı ? Dr.Serdar Bayrak T.C.Sağlık Bakanlığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim.
Klinik Etiğe Giriş ve Klinik Etiğin Uygulamadaki Yeri Introduction to Clinical Ethics and Role of Clinical Ethics in Practice Tıp Eğitiminde ve Klinik.
AİLE HEKİMLİĞİ TANIMI VE İLKELERİ
UNIT FIFTEEN Health and Sports
HASTANELERİMİZDE AKILCI STOK YÖNETİMİ
GnRH AGONİST GnRH ANTAGONİST POOR RESPONDER BACKGROUND. This is the first published report of a prospective, randomized, controlled trial comparing a.
A-hekim.tv Survey via web site. 2 Contribution of a-hekim.tv %88 of the total physicians declared that a-hekim.tv helps to improve their scientific knowledge.
İntihal / Aşırma / Çalma / Kopyalama
Study Turkish © 2010 Study Turkish Derivative Suffixes -l ı, -s ı z.
Ayşe Müzeyyen Tozluoğlu İlköğretim Okulu
Deniz Yilmazoglu. Sağlık ile ilgili bilgiler heryerde... Fakat bir sağlık müdahalesinin diğerinden daha iyi olduğunu, veya yarardan çok zarar inşa ettiğini.
Cochrane Systematic Review Nedir?
Gazi University School of Medicine
Zehra TAŞKIN BBY408 Tıbbi Bilgiye Erişim
K.Erzurumlu © Sağlık Sektöründe Gerçek Zamanlı Sistemler Kerem Erzurumlu.
Osteoporoz Tedavisinde SERM’ler ve Diğer Yöntemler Prof. Dr
Today’s Lesson By the end of this lesson you should be able to say phone numbers in Turkish.
UpToDate Anywhere ve Site Üzerinden (Onsite) Kullanımın Karşılaştırılması.
Kapsamlı Sağlık Bakımı
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
Lexicomp Online  1978 yılında kurulmuş olup, bünyesinde 360 Eczacı ve Doktor barındırmaktadır ve çeşitli ülkelerde ilave bağlantılı doktor ve eczacı.
INFORMED CONSENT Assist.Prof.Dr. Mehmet KARATAS Dept. of History of Medicine & Ethics.
ETHICAL ISSUES IN HEALTH SERVICES ABOUT TELLING THE TRUTH Assist.Prof.Dr. Mehmet KARATAS Dept. of History of Medicine & Ethics.
There was a man who was thinking of building an honourable structure that could last for milleniums and show the king’s power. So, he racked his brain.
/ 181 Zekeriya Aktürk, Prof. Dr. Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi, Aile Hekimliği AD , İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Asistan ve Öğretim Üyesi.
İnfertilitede Mikrocerrahi ve Laparoskopi
Aile Hekimliğinde Sürekli Sağlık Bakımı
SAĞLIK BAKANLIĞI HASTANELERİNE YAPILAN HASTA ŞİKÂYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ SAĞLIKTA PERFORMANS VE KALİTE DERGİSİ - 3. SAYI Uzm. Fzt. Duygu KIRGIN.
TIP EĞİTİMİNDE YENİLİKLER Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 231.
TOPLUM İÇERİSİNDE TIP EĞİTİMİ (Topluma Dayalı Tıp Eğitimi – TDTE) Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 171.
We just want to have the peace for our world Dünyamız için sadece barış istiyoruz.
İnhaler steroidler pnömoni sıklığını artırırlar! Prof.Dr.Arzu Mirici Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi.
Nation state formation as a spatial project
Geriatrist gözüyle yoğun bakım
Rahim İçi Araç(RİA) Kullanımı Sırasında Oluşan Gebeliklerin Sonuçları: Tek Merkez Deneyimimiz Talip KARAÇOR¹, Serdar BAŞARANOĞLU², Şafak HATIRNAZ², Nurullah.
Bu bölümün sonunda bilmeniz gerekenler:
Nation state formation as a spatial project
David’s father has worked as a policeman ……………… he was 25. since for since.
Arş.Gör.Dr.Kevser Ayar KTÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD
Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
SERVİKS KANSERİNDE İNKOMPLET CERRAHİYE YAKLAŞIM
Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS - Picture Archiving and Communication System) Yasin KAYA – Karadeniz Teknik Üniversitesi Enformatik Bölümü.
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
UpToDate Sunumu.
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
EGE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
EGE ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
UpToDate® Advanced.
Sunum transkripti:

Güncel tıbbi bilgilerden haberdar mısınız ? ( Kendi tıbbi bilgilerinizi yönetin !) Dr.Otmar Mueller Market Manager CEE & Turkey Wolters Kluwer Health | UpToDate “daha iyi bakım = daha iyi tedavi”

“Doktorlar daha çok bilgiye değil doğru bilgiye ihtiyaç duyarlar.” John Halamka, MD, CIO CareGroup Healthcare System, Boston, MA

Doktorların Karşılaştıkları Zorluklar Bilgi Miktarı İhtiyaç duyulan bilgiye erişim için gerekli zaman Bilgi Aralığı Yıl

UpToDate Nedir? UpToDate kanıta dayalı geniş kapsamlı bir tıbbi bilgi kaynağıdır. UpToDate; doktorlara kısa ve öz cevaplara - bakım sırasında en çok ihtiyaç duydukları zaman erişim sunacak şekilde tasarlanmıştır Konu incelemeleri özel olarak doktorlar tarafından doktorlara yönelik olarak yazılmıştır. 4500’den fazla doktor UpToDate içeriğinin hazırlanmasında yazar olarak hizmet vermektedir. UpToDate içeriği, geniş kapsamlı, kısa, öz ve tamamı referanslı bilgiler içermektedir. UpToDate aracılığı ile erişime sunulan bilgi ve tavsiyeler yoğun incelemelerden geçirilerek doğruluk ve güvenirlikleri kesinleştirilmektedir.( İçerik kapsamı 4 ayda bir periyodik incelemeden geçirilmektedir )

Tıbbi soruların cevaplanması Doktorlar günde yaklaşık 11 tıbbi soru ile karşılaşmaktadırlar Soruların sadece %40’ı cevaplandırılmaktadır Soruların tamamının cevaplanması günde 5 ila 8 hastanın bakım kararlarını değiştirebilmektedir Covell, DG. Ann Intern Med 1985; 103:596; Green, ML. AM J Med 2002; 109:218; Osheroff, JA. Ann Intern Med 1991:575; Ely, JW. J Am Med Inform Assoc 2005; 12:217; Gorman, PN. Med Decis Making 1995; 15:113.

Hastalara ait Değerler & Durumlar Klinik Uzmanlık Kanıta Dayalı Tıp En İyi Klinik Kanıt

Doktorlar UpToDate’in Kendilerine Zaman Kazandırdığını Söylemektedirler  Kullanıcıların %95’i UpToDate’in diğer bilgi kaynaklarından daha hızlı bir kaynak olduğunu söylemişlerdir  Kullanıcıların %96’sı güncel tıbbi bilgilerin takip edilmesi için etkin bir kaynak olduğunu söylemiştir.  Tahmini zaman kazancı haftada 44 dakika ila 2.6 saat arasındadır 7 Blackman D, Cifu A, Levinson W. Can an electronic database help busy physicians answer clinical questions? J Gen Intern med 2002; 17Suppl1:220.

 Kanıta dayalı tıbbi kararların alınması sonuçların geliştirilmesine yardımcı olmaktadır.  Sıkı incelemelerin sonucunda UpToDate’in kullanımı ile önemli teşhis ve tedavi kararlarının değiştirildiği ve diğer bilgi kaynakları ile karşılaştırıldığı zaman, araştırmalarda zaman kazanıldığı tespit edilmiştir  Bağımsız araştırmaların sonucunda UpToDate’in hasta bakımı ve güvenliğinin arttırılmasına katkı sağladığı belirlenmiştir Özet 8

Usage of UpToDate has been associated with better health outcomes  UpToDate worked with Solucient (1) to study impact of UpToDate on length of stay, complications, and patient safety  The study was observational and retroactive, comparing hospitals in the database with UpToDate subscriptions, to those without  The study controlled for hospital size, hospital type (teaching vs. non) and geographic location  Hospitals that used UpToDate had significantly lower risk-adjusted length of stay, on average.167 days/discharge (p<.0001)  UpToDate hospitals also had statistically significantly lower complication rates (p<.0476) and improved patient safety outcome rates (p<.0001) Impact (1)Solucient maintains the nation's largest healthcare database, comprised of more than 26 million discharges per year from 2,900 hospitals

Relationship between adoption and use of UpToDate and mortality  Compared with non-UTD hospitals, adoption of UTD (n=1017 hospitals) was associated with significantly lower risk-adjusted mortality (p=.04)  Compared to non-UTD hospitals, use of UTD (topics downloaded per quarter) was associated with significantly lower mortality (p<.03)  UTD hospitals saved 11,500 lives over a three-year period  Had all hospitals had similar risk-adjusted mortality, an additional 16,650 lives would have been saved over a three-year period 10 Jha, A, 2010 (submitted for publication)