TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ Gaziantep Üniversitesi
21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ AMACIMIZ İşlenmiş gıdaların kullanımını hızla artmasına paralel olarak, tüketicilerin gıda tüketimi konusunda bilinçlenmesine katkıda bulunmaktır.
Kişi başına yıllık süt tüketimi; 1.Finlandiya 149 lt 2.İspanya 111 lt 3.İngiltere108 lt
»YA TÜRKİYE???
TÜRKİYE6 lt
SÜTÜN GÖREVLERİ
Sindirim sistemini düzene sokar. 1
Dişleri korur ve çürükleri önler. 2
Hücre ve doku oluşumunda rol alır. 3
Saç ve tırnak oluşumunda rol alır. 4
Yaraların çabuk kapanmasına yardımcı olur. 5
Kilo kontrolünü kolaylaştırır. 6
Beynin gelişiminde ve çalışmasında faydalıdır. 7
Hücreleri onarır. 8
Bağışıklığı güçlendirir. 9
Büyümeyi hızlandırır. 10 …
NEDİR SÜT? ŞEKER PROTEİN YAĞ KALSİYUM VİTAMİN
NERELERDEN SÜT ALIRIZ? SÜT SATAN AMCALARDAN (SOKAKTAN) MARKETTEN,BAKKALDAN (ŞİŞE VE KUTU SÜTLER)
HANGİSİNİ ALMALIYIZ ?
SOKAK SÜTÜ-SAĞIM Kova? İnek? Ortam? Teyze?
SOKAK SÜTÜ-TAŞIMA Güğüm? Kamyonet? Hava? Sıcaklık?
SOKAK SÜTÜ-EVDE Kaynama Protein? Vitamin? Mikroplar?
Kaynama Sırasında Protein Vitamin Mikrop?
İŞLENMİŞ SÜT Ortam
İŞLENMİŞ SÜT Sağım
Şişeleme
İŞLENMİŞ SÜT-TAŞIMA Modern, Soğutuculu Süt Tankerleri
1 Süt Alım (Süzme,Soğutma) 2 Pastörizasyon 3 Koku Giderme (Homojenleştirme) 4 Soğutma 5 Paketleme 6 Depolama 7 Sevkiyat
FABRİKADA… Protein Vitamin Mikrop
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN HER YAŞTA SÜT İÇELİM
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ