yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CÜMLE ÖĞELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi, veya olayı anlatan sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Bu görevli sözcüklere öğe.
Advertisements

Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
‘’ O Mahur Beste …..’’.
ses düğmesini açabilirsiniz
Bunu okursanız iyi olur
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
CÜMLENİN ÖZELLİKLERİ VE NOKTALAMASI
POLYANNA’ NIN MUTLULUK SIRLARI 
AŞK YARASI SESLİDİR.
küçük bir internet masalı
“bizden” spor haberleri * ses düğmesini açabilirsiniz *
YAPRAKLARIN PEŞİNDEN AĞLAYAN ADAM!!!
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
BOZKIR’A NİNNİ ses düğmesini açabilirsiniz Ali Demirsoy hocamızın göndermiş olduğu bu fotoğraftan müthiş etkilenmiştim.
Sen benimsin; bana aitsin... ses düğmesini açabilirsiniz.
(ses düğmesini açabilirsiniz) Birisi size derse ki:
onca gerçek; (ses düğmesini açabilirsiniz) onca düş varken…
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
(ses düğmesini açabilirsiniz) ilk damla en büyüğüdür.
(sesli).
Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'
Türkiyenin en büyük mail grubu
Genc adam yoğun iş temposundan iyice bunalmıştı. Vakit akşama yaklaşıyordu,ama mesai kavramına çok yabancı oldugu icin evine ne zaman gidecegi belli değildi.
SARILMAK ses düğmesini açabilirsiniz İkiye ayrılır Yeni Türkü’nün Vira Vira albümünün şarkıları: aşırı güzel olanlar ve aşırı berbat olanlar. Her nedense.
ses düğmesini açabilirsiniz RAMAZAN GÜZELDİR.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
başka şehir yerin altında bir t ü nelde, bir ikindi vakti vagondayım; sorumlulukların y ü k ü ne eklenmiş g ü n ü n yorgunluğuyla oturuyorum ö ylece …
AŞK GÜNLÜĞÜ.
sesli “yabancı” lisan? kaç yabancı dil bilirse bilsin insan…
müzik: sonsuza dek (‘sonsuza dek aşık, sonsuza dek genç’ müzikalinden)
DÜŞLER ANLATILIRSA – 2011 YILINDA; BİR ULUSAL BİLİŞİM KURULTAYI’NDA… (sesli)
KİBRİT ÇÖPÜ TARPAN ses düğmesini açabilirsiniz
Ş EYMA ÖZÇEL İ K & EZG İ USTA 8\A 541 & 538 Ö Ğ RETMEN:SELMA ERASLAN
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
ses düğmesini açabilirsiniz
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
Bu akşam Bourbon Caddesi’nde bir Ay var. Yüzler görüyorum soluk lambanın altından geçerlerken. Bu çağrıyı izlemekten başka seçeneğim yok. Parlak ışıklar,
(sesli).
KISKIVRAK (ses düğmesini açabilirsiniz) Kıskıvrak yakalanmışsın; gıyabi tutukluluğun vicahiye dönüşmüş doğumunla. Hep seçememiş, seçilmişsin ömrün boyunca.
bir mesai sonrası ses düğmesini açabilirsiniz Son hastam da, sevgili asistanım da gidiyor, kalıyormuşum bir başına, eski bir apartmanın zemin katında.
ses düğmesini açabilirsiniz seksen iki yılda; açık alınla... Bir kutlama kartı geldi Korkut’tan; yani evvel zaman, kalbur saman içindeki, “bizim.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız Barış - 2.
bir tatlı huzur (sesli) DİZİDE, TARTIŞMADA, TRAFİKTE, TELEFONDA, İŞTE, OKULDA, TOPLANTIDA, ALIŞVERİŞ KUYRUĞUNDA; HANGİ KAPIYI ÇALSAN, BURUK ACI GİBİ.
MADAMA (ses düğmesini açabilirsiniz) O özgür havasıyla önümden bir vals yapar gibi geçmiş, beni fena etkilemiş, peşinden sürüklemişti. Az ötemde duruyordu,
ses düğmesini açabilirsiniz
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece ‘mouse’u tıklayınız.
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
ses düğmesi açık olmalıdır ŞAİR Ödü patlıyordu ama sormalıydı, karnı acıkmıştı ve karısı kendini odaya kilitlemiş, aşk şiirleri yazıyordu. Usulca tıklattı.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
ses düğmesini açabilirsiniz 18 aralık 2009 Cuma - 20:00 o kamyonun kasasında olabilmek.
Tıkır Top
ses düğmesini açabilirsiniz - ilerlemek için mouse’u tıklayınız.
YAĞMUR İclal AYDIN Ses Düğmesini Açınız.
MASAÜSTÜ ARKA PLANI (ses düğmesini açabilirsiniz)
Balta çıkmamış bir ormanın, yalnız ağaçlarına... (ses düğmesini açabilirsiniz)
GÜNDÜZ MASALI 1. Masal: binBİR GECElik MASALI masal - (sesli) devam etmek için düğmeye.
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
4/A 51 BÜŞRA CUHADAR.  Fedakarlık, bencilce düşünmeyerek başkaları için kendimizden ödün vermektir. Bazı insanlar sevdikleri için çırpınır, onlariçin.
CÜMLENİN ÖZELLİKLERİ VE NOKTALAMASI. Yarın gittim ama dün de seni arayacağım. Niçin güzelce yemeye ve gezmeye aradı? Niçin güzelce yemeye ve gezmeye aradı?
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
Bir varmış bir yokmuş. Çok eski zamanlarda, Çocuklar Ülkesi’nde, masal anlatan bir dede varmış. Çocuklar ona “Masalcı Dede” derlermiş. Masalcı Dede, her.
Atatürk Hakkında neler biliyorsunuz?
POLYANNA’ NIN MUTLULUK SIRLARI 
ÜÇ ÖĞÜT M.Fatih Derleyen ve slayt tasarım:.
Sunum transkripti:

yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli

bu akşam bir masal anlatacaksanız küçük bir çocuğa; uzaklara gitmiş bir dosta anlatır gibi, karlı – ama mavi bir hayali anlatsanıza… sesli

Dün’ün çocuğuydu; Dışkapı’da, Sena Apartmanı’nda oturuyorlardı. Apartman dediğime bakmayın; mahalledeki diğer evler gibi bahçe içinde, sobalı, üç katlı bir evdi işte. Ayşe (Özcan/Genç ), kendi yaşından çocuklarla, hatta tavşanlarla, o bahçe senin, bu bahçe benim, ya oyunlar oynuyorlar – ya da ödleri kopa kopa, saklambaçta fena saklanmış bir devi arıyorlardı. Hava kararınca da, bir gün sonra yeniden mavi hayallere dalabilmek üzere, evlerinin yolunu tutuyorlardı..

Bir yaz ikindisi, komşunun zemin kattaki evinde bir hareketlilik vardı – “televizyon” gelmişti. O da neydi? Değil hayatlarında ilk defa görmek, “televizyon” kelimesini bile ilk kez duymuşlardı. Heyecanla camın önüne toplanmışlardı; merakla içeriye bakıyorlar, evdeki telaşı izliyorlar, arada çatıdaki bir adamın: - Şimdi nasııııııl? diye bağırışını duyuyorlardı. Karşılarında “televizyon” vardı. Ağızları bir karış açık kalmıştı. Ayşe karlı bir ekrandan başka bir şey göremezken, yanındaki bazı arkadaşları: - Gördük – gördüüük… diye bağırıyorlardı. Ama cam kar içindeydi, bir gölge bile yoktu – acaba o televizyonda gerçekten bir görüntü var mıydı?.

O pencerenin önünde sanki asırlar geçiyordu. Mahallenin ilk televizyonlu ev sakinleri de pencereden merakla bakan çocuk ordusundan hiç rahatsız değildi, hatta bayağı memnundu. Karlı görüntü o ikindi hiç geçmedi; hava kararmış evlere dönme vakti gelmişti. O sırada içerideki televizyon kapatıldı. Önce çocuklardan birisi - ardından da hepsi alkışlamaya başlamıştı. Bir pencereden içeriye bakan boy boy çocuk, o ikindi müthiş bir şeyi, avuçları patlarcasına içerideki o televizyonu alkışlıyordu. Oyun ve düşler biterken, bir masumiyet döneminin sonu geliyor, Dışkapı’nın mandallı penceresinde Windows 68 başlıyordu..

2012 olmuştu. Dün’ün çocuğu büyümüştü; o televizyonu alkışlayan küçük elleri yıllar içinde yaşlanırken, kırışık gözleri, o ikindiyi anlatırken yaşlanıyordu. Hava kararmıştı; evinin yolunu tutmalıydı. Dudaklarında en son bin sene önce söylediği bir çocuk şarkısı vardı: kalbim böyle neden acı duyuyor hep dostlarla uzaklara gittiler bu dünyadan daha uzak bir yere sesler geliyor tatlı sesler lay lay lom geliyorum ben size başımı eğerekten sesler geliyor tatlı sesler lay lay lom.

Başını eğerekten giderken; uzaklardan, bu dünyadan da uzak bir yerlerden, sesler, tatlı sesler – alkışlar, çocuk alkışları geliyordu. Ve ne uzaktaki dostlara, ne tavşana, ne de Dev’e – o soruyu yine sessizce, yine kendine soruyordu: - Acaba o televizyonda gerçekten bir görüntü var mıydı?.. düş hekimi yalçın ergir

O.D.T.Ü. İletişim Topluluğu, okullara yardım sırasında kitap götürüp kütüphane kurmaktadır. Bu yardıma katılmak isteyenler özellikle çocuklara yönelik hikaye, şiir, roman vs. kitapları getirebilirler. müzikler: sesler geliyor (eski okul şarkısı) & mavi ışıklar

O.D.T.Ü. İletişim Topluluğu, okullara yardım sırasında kitap götürüp kütüphane kurmaktadır. Bu yardıma katılmak isteyenler özellikle çocuklara yönelik hikaye, şiir, roman vs. kitapları getirebilirler. ( + sonunda sürpriz paylaşım) müzikler: sesler geliyor (eski okul şarkısı) & mavi ışıklar