İleri Teknolojiler ÇalıştayıUluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi ETKİNLİKLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
Advertisements

Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkilerinde İzlenen Politikalar
Avrupa ile İletişim Projesi Mustafa Bayburtlu TOBB AB Müdürü
◦ Siyasi ◦ Ekonomik ◦ Askeri ◦ Sosyokültürel ◦ Çevre.
PYD’nin Suriye’nin Kuzeyindeki Faaliyetleri ve Türkiye
TÜSİAD 41. Olağan Genel Kurulu TÜSİAD ÜYE KOMİSYONLARI 2010 ÇALIŞMALARI ÖNCELİKLERİ 20 Ocak 2011 Ceylan Intercontinental Oteli, İstanbul.
Western Balkans on EU Enlargement The former Yugoslav Republic of Macedonia Montenegro Albania Serbia Kosovo Bosnia and Herzegovina İlker GİRİT Bora ERGİN.
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
21. Yüzyılda Yeni Güvenlik Anlayışları ve Yaklaşımları
16 Haziran Genel Kurul 16 Haziran 2009 Feriye Kültür Merkezi.
Nüfusun Yaşlanması Çalışma Grubu
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI Kamu Değeri ve Politika.
KÜRESEL VE BÖLGESEL ÖRGÜTLER
Avrasya’da Ekonomik İşbirliği İmkanları: Riskler ve Fırsatların Konsolidasyonu Mustafa Aydın Ankara, 30 Mayıs 2006 TOBB – Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi.
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
BORU HATTI TAŞIMACILIĞI
KARADENİZ’dekİ gelİşmeler VE TÜRKİYE
Küresel Ekonomik Kriz Sonrası Enerji Piyasalarındaki Oluşum ve Gelişmeler Yavuz Aydın Direktör GE Energy Services Türkiye/Israil 13 Mayıs 2010 GE Energy.
Hakkımızda Kimlik: MSE ulusal, bölgesel, küresel barış ve güvenlik ile kurumsal yapılanma, risk analizi ve strateji geliştirme ko- nularında eğitim ve.
TÜRKİYE’DE BORU TAŞIMACILIĞI VE PROJELER
TÜRKİYE’DE STRATEJİK ARAŞTIRMA MERKEZLERİ: BİLGESAM ÖRNEĞİ Doç. Dr. Atilla SANDIKLI BİLGESAM Başkanı.
AVRASYA POLİTİĞİNDE ÇİN
SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK BURSA CUMHURİYET LİSESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KOMİSYONU 18 MAYIS Bursa PANELİSTLER: Prof. Dr. Mahir AYDIN Yrd. Doç.
Dr. Atilla SANDIKLI BİLGESAM Başkanı.
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN ORTADOĞU POLİTİKASI
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
STRATEJİK ARAŞTIRMA MERKEZLERİ:
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN BALKANLAR POLİTİKASI
Doç. Dr. Atilla SANDIKLI & Bilgehan EMEKLİER
Economic Policy Research Foundation of Turkey DERYA SEVİNÇ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRÜ Ankara, 2009.
2014 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 29 ARALIK 2014.
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ SONRASINDA TÜRK DIŞ POLİTİKASI
KAFKASYA’DAKİ GELİŞMELER VE TÜRKİYE
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
FAALİYETLER 24 MAYIS 2013 – 15 KASIM 2013
Doç. Dr. Atilla SANDIKLI BİLGESAM Başkanı
TÜRKİYE’NİN JEOPOLİTİĞİ
KAZANIMLAR 3. Türkiye’nin dünya üzerindeki konumunun öneminden yola çıkarak İkinci Dünya Savaşı sonrası değişen ülkeler arası ilişkileri değerlendirir.
NATO Kuruluşundan Bugüne Stratejik Konsept Evreleri.
1. HIZLI BİR DEĞİŞİM YAŞANMAKTADIR 2 DEVLETLERİN BAŞARISINI DEĞİŞEN DİNAMİKLERE UYUM SAĞLAYABİLMELERİ ONLARI MİLLİ HEDEFLERİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNDE.
AMBARGO Gerekçeleri ve Neticeleri.
ETKİNLİKLER Orta Doğu ve Türkiye Paneli: BİLGESAM ve Haliç Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan panel, 25 Aralık 2014 tarihinde Haliç Üniversitesi Kâğıthane.
TÜRKİYE-RUSYA İKİLİ İLİŞKİLERİ: GÜVENLİK VE SİYASİ BOYUTLAR
Uluslararası İnsan Hakları Çalıştayı Suriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı ETKİNLİKLER.
20 Kasım 2004 Strateji Toplantısı. Strateji Geliştirme Süreci Misyon - Mevcut Durum = Fark Stratejiler / Politikalar VİZYON MİSYON MEVCUT DURUM HEDEFLER.
TÜRKİYE – AVRUPA BİRLİĞİ – ABD İlişkiler Nereye Gidiyor? 21 Mart 2006, Salı TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM UZAK DOĞU ÇATIŞMALARI ( ) Avrupa’da NATO’nun ve dolayısı ile Doğu ve Batı blokları arasında dengenin kurulması üzerine, bu iki blok.
PROF. DR. HASRET ÇOMAK KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
Uluslararası Ukrayna ÇalıştayıSuriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı II ETKİNLİKLER.
“DÖNÜŞÜM EKONOMİLERİ” dersi
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
Soru; Türkiye’nin üyeliğinin muhtemel etkileri neler olabilir?
TÜRKİYE ORTADOĞU İLİŞKİLERİ VE SURİYE KRİZİ
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
KUZEYDOĞU ASYA’DA GÜVENLİK
TÜRK DIŞ POLİTİKASINDA GÜVENLİK RİSKLERİ: SURİYE SORUNU VE TEHDİT DENGESİ Yusuf ÇINAR BİLGESAM,
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
ULS2008 ULUSLARARASI GÜVENLİK KURAMLARI ve ANALİZİ
2008 KRİZİ SÜRECİNDE AB’DE MALİYE POLİTİKASI Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
Uluslararası Örgütler
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
DÜNYA PETROL REZERVLERİ
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
Kadir Has Üniversitesi
Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİO) (Shangai Cooperation Organization)
TÜRKİYE VE ULUSLAR ARASI ÖRGÜTLER II
SİBER GÜVENLİK BÖLÜM 6.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

İleri Teknolojiler ÇalıştayıUluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi ETKİNLİKLER

ETKİNLİKLER Türkiye ve Türk Dünyası Türkiye-AB İlişkilerinin Geleceği

ETKİNLİKLER Orta Doğu’da Değişim Süreci, Gazze Krizi ve Türkiye-İsrail İlişkileri Pakistan’ın Terörle Mücadele Stratejisi

Sivil-Asker İlişkileri Cumhurbaşkanlığı Aday Anketi ETKİNLİKLER

Yeni Kaynaklar Bağlamında Enerji Denklemi, Ekonomik Dönüşüm ve Olası Yan Etkiler Türkiye’de Etnik, Dini ve Siyasi Kutuplaşma Araştırması ETKİNLİKLER

RAPORLAR Karadeniz’deki Gelişmeler ve Türkiye: BİLGESAM, Karadeniz’deki gelişmelere ve bu gelişmelerin bölgesel-küresel etkilerine yönelik öngörülerde bulunarak karar mercilerine milli menfaatler doğrultusunda gerçekçi çözüm önerileri ve karar seçenekleri sunmak amacıyla “Karadeniz’deki Gelişmeler ve Türkiye” raporunu yayımlamıştır.

RAPORLAR Türkiye’de Etnik, Siyasi, Dini ve Toplumsal Kutuplaşma: BİLGESAM, toplumsal olaylardan ve sosyal endişelerden hareketle; “Türkiye’de Etnik, Dini ve Siyasi Kutuplaşma” başlıklı raporda Türkiye’de kutuplaşmayı tanımlamayı, bu kutuplaşmanın toplumsal çatışmaya sebep olabileceği öngörülen boyutlarını tespit etmeyi, kutuplaşmanın hangi gruplar arasında ve ne düzeyde olduğunu saptamayı amaçlayan niceliksel bir çalışma yapmıştır.

RAPORLAR Avrupa’nın İçinde Bulunduğu Sosyo- Ekonomik Kriz ve Türkiye ile İlişkiler: BİLGESAM, Avrupa’daki gelişmelere ve bu gelişmelerin bölgesel-küresel etkilerine dikkat çekmek amacıyla “Avrupa’nın İçinde Bulunduğu Sosyo-Ekonomik Kriz ve Türkiye ile İlişkiler” başlıklı çalışmayı gerçekleştirme gereği duymuştur. Rapor, Avrupa’daki sosyo- ekonomik krizi ve AB-Türkiye ilişkilerini ele almakta, Türkiye’nin izlemesi gereken alternatif politika önerileri sunmaktadır.

 Rusya’da Nüfusun Azalması ve Güvenlik Kaygıları  Kuzey Irak’ta Goran Hareketi ve KDP-KYB ile Denge Arayışları  Çin’in Hava Savunma ve Tanımlama Bölgesi Hamlesi  Suriye’nin Kuzeyindeki PYD Yapılanması ve Türkiye ANALİZLER

 Kırım Krizi Sonrası NATO-Rusya Gerilimi  İzlanda’nın Avrupa Birliği’ne Üyelik Sorunsalı  Almanya ve Avro Krizi: Kavramsal Bir İnceleme  Avrupa Birliği Komada mı? ANALİZLER

 Irak’ta Derinleşen IŞİD Krizi ve Türkmenler  Çin-Cezayir İlişkileri  Kazakistan’da Rusya-Çin Rekabeti  Kaya Petrolü ve Kaya Gazındaki Gelişmeler ABD’ye Neler Getirecek? ANALİZLER

 Moldova’da Ayrılıkçı Bölgeler Sorunu ve Rusya-Batı Rekabeti  NPT’nin Belirsiz Geleceği: NPDI Çare Olabilir mi?  Ukrayna Krizi ve İskandinav Ülkelerinin Güvenliği Sorunu başlıklı analizler yayımlanmıştır. ANALİZLER

 Türkiye ve Türk Dünyası  Kırım KKTC’ye Örnek Olabilir mi?  Bağımsızlığının 3. Yılında İç Barışını Arayan Güney Sudan YORUMLAR

 Rusya-Ukrayna Çıkmazı ve Enerji Güvenliği: AB ve Türkiye Olası Bir Gaz Krizine Karşı Ne Kadar Hazır?  NATO’nun 2014 Galler Zirvesi Üzerine  Türkiye 2014 Yılı İlerleme Raporu Değerlendirilmesi YORUMLAR

 BİLGESAM Başkanı Doç. Dr. Atilla Sandıklı’nın Azerbaycan’daki Musavat Gazetesi’ne Verdiği Söyleşi,  BİLGESAM Orta Doğu Uzmanı Ali Semin ile Söyleşi: IŞİD Sünnilerle de Çatışabilir. SÖYLEŞİLER

Orta Doğu’da Değişim ve Türkiye Suriye’nin Yeniden Yapılandırılması KİTAPLAR

Uluslararası Güvenlik Kongresi Bildiriler Kitabı Atatürk’ün Dış Politika Stratejisi: Hedefler ve Prensipler KİTAPLAR

DERGİ DERGİ BİLGESAM olarak, bahar ve güz olmak üzere yılda iki defa yayımlamakta olduğumuz Bilge Strateji Dergisinin 2014 Güz sayısı yayımlanmıştır.

 Orta Doğu ve Türkiye Paneli  Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj ve Büyükelçisi Avni Spahiu ile Yuvarlak Masa Toplantısı  Seminerler DEVAM EDEN ÇALIŞMALARIMIZ

 «Türk Dış Politikasında Türkmenler 1 Irak Türkmenleri » Rapor Çalışması  «Doğu Afrika’da Enerji Keşifleri ve Bölgesel Yansımaları» Rapor Çalışması DEVAM EDEN ÇALIŞMALARIMIZ