Mobil Web XHTML-MP .NET ve Mobil Web Uygulamalar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML.
Advertisements

Bilgisayar Ağları ve İnternet
HTML, XHTML and CSS XHTML
Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 1 Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Eser SAHiLLiOĞLU.tr.
WEB SERVİCE İDRİS YÜRÜK MAHMUT KAYA.
.NET FRAMEWORK.
HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
Bir hedefi ve amacı olan bir bilgi sunumudur.
WEB Tasarımı & .NET Bolum 1
İnternet Programcılığı
Bilgisayar Dosya Uzantıları
İNTERNET.
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
İSİM UZAYLARI.
BİL Temel Bilgisayar Bilimleri
WEB 2.0 ARAÇLARI SABRİYE ESER TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ.
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Burcu Musaoğlu Data Sistem A.Ş..
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
XML TEKNOLOJİLERİ BTP 206. Ders İçin Gerekli Olan Ders Kitabı –XML, Zafer Demirkol, Pusula Yayınları Yardımcı Ders Kitabı –XML How To Program, Deitel.
XML Genişletilebilir İşaretleme Dili (eXtensible Markup Language), hem insanlar hem bilgi işlem sistemleri tarafından kolayca okunabilecek dokümanlar oluşturmayı.
Temel HTML Eğitimi Erman Yükseltürk.
IT 504 İnternet ve Web Programlama Tanıtım Yrd. Doç. Yuriy Mishchenko.
Mobil Öğrenme m-öğrenme
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
EV GÜVENLİK VE TAKİP SİSTEMİ UYGULAMASI
Web Sitesi Hazırlama.
İSİM UZAYLARI.
GİRİŞ Yard.Doç.Dr. Cihad Demirli Sunu içeriği kaynağı: ALGAN, S. (2010). Her Yönüyle C# 4.0. (12.Baskı). Pusula Yay. İstanbul.
DÖNGÜLER.
Hazırlayan:Emin BORANDAĞ. Dersin Amacı Web Tabanlı Sistemlerin ve web sayfalarının gelişimininde kullanılan teknolojinin anlatılmasını kapsamaktadır.
Facebook.com/HotMobilePress Twitter.com/HotMobilePress :: EYLÜL 2012 :: MOBİL TEKNOLOJİLERE ODAKLI İLK ve TEK TÜRKÇE ONLINE YAYIN.
Hazırlayan: Yeşim EKİCİ. Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır Internet.
1 Öğr. B.Aliyeva Öğr. B.Aliyeva Bilgisayar Yazılımı.
KÜBRA AYAN & DİLEK DEMİRAL
İNTERNET TABANLI UZAKTAN EĞİTİMDE MOBİL ÖĞRENMENİN ROLÜ
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Makİne Öğrenmesİ İle Ürün SInIflandIrma İncelemesi
Hazırlayan: Yrys Moidin kyzy. 1) html; 1. html (hypertext markup language ): hipermetin işaretleme dili. 2) Bu tag wep sayfasında bulunan ilk tagdır.
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Mobil İletişimin Gelişimi
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
Akdeniz Ü., Teknik Bilimler MYO, Bilgisayar.
MathML Mathematical Markup Language BURAK ZEYDAN
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
HTML HTML Nedir? HTML Ne İşe Yarar?. HTML (HyperText Markup Language / Hareketli-Metin İşaretleme Dili) basitçe, tarayıcılarla görebileceğimiz, internet.
XML ve XML WEB SERVİSLERİ Volkan ALTINTAŞ. XML Bağımsız bir kuruluş olan W3C tarafından tasarlanmıştır. Herhangi bir kurumun tekelinde değildir. Kişilerin.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
Metadata, z39.50, FRBR, ve RDA. Ders içeriği Web kaynakları ve web kaynaklarında kimlikleme Derin web – Yüzeysel web Arama Motorları Metadata Kopya Kataloglama.
İleri Word Eğitimi Eğitim İçerikleri Bilgegüç Bilişim Danışmanlık.
İNTERNET ADRESLERİ.
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
Mobil Uygulamaya Giriş Basamakları
İNTERNET ADRESLERİ.
XHTML ile HTML Arasındaki Farklar
Mobil Uygulamaya Giriş Basamakları
İnternet ve WEB Tanımları Html Temel Etiketleri
WEB TASARIMI HTML LİSTELER VE FRAMELER SAVAŞ TUNÇER.
Mobil Uygulamaya Giriş Basamakları
Mobil Uygulamaya Giriş Basamakları
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
Web Servisi Aracılığıyla Android Cihazlardan Sıcaklık Kontrolü
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
İstemci sunucu sistemleri ve ağlar
Sigorta Acente Mobil Uygulaması
Mobil Uygulamaya Giriş Basamakları
Sunum transkripti:

Mobil Web XHTML-MP .NET ve Mobil Web Uygulamalar

Mobil Web Nedir? WAP (Wireless Application Protocol): Mobil telefonlar, avuç içi bilgisayarlar (pda) gibi mobil iletişim araçları üzerinde internet içeriği sağlayan bir teknolojidir. Çoğu internet sayfası, cep telefonundan düzgün olarak görüntülenemez. WAP ile hazırlanmış sayfalar, cep telefonlarına uygun olarak tasarlanmış özel sayfalardır. Bu yönüyle kullanımı pratiktir.

Mobil Web Nedir? WAP 1.0----WML WAP 2.0--- XHTML MP

Mobil Web Nedir?

Tasarım

Tasarım

WML Wriless Markup Language: WAP 1.0’ın XML tabanlı biçimlendirme dilidir. <?xml version="1.0"?> <!DOCTYPE wml PUBLIC "-//PHONE.COM//DTD WML 1.1//EN""http://www.phone.com/dtd/wml11.dtd" > <wml> <card id="main" title="First Card"> <p mode="wrap">This is a sample WML page.</p> </card> </wml>

XHTML MP Extensible Hypertext Markup Language - Mobile Profile XHTML özelliklerini mobil cihazlarda kullanmak için tanımlanmış bir işaretleme dilidir. XHTML MP ile birlikte WAP 2.0’a geçilmiş ve WML kullanımı bırakılmıştır. Günümüzde en yaygın kullanılan dildir.

XHTML MP

XHTML MP <?xml version="1.0"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD XHTML Mobile 1.0//EN" "http://www.wapforum.org/DTD/xhtml-mobile10.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <title>Merhaba Sayfasi</title> <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" /> </head> <body> <div>Merhaba Mobil Web</div> <hr /> <div><a href="index.xhtml">Anasayfa</a></div> </body> </html>

XHTML MP

.NET ve Mobil Web ASP.NET 1.1 ‘den itibaren .NET ile mobil web uygulamarı yazılabilmektedir. ASP.NET 2.0’dan sonra görsel tasarım ekranı kaldırılmıştır. <%@ Register TagPrefix="mobile" Namespace="System.Web.UI.MobileControls" Assembly="System.Web.Mobile" %>

.NET ve Mobil Web

UYGULAMALAR XHTML MP uygulaması .NET uygulaması