SENDİKALARDA KADROLAR VE KADROLARIN ÖNEMİ ©TARKANZENGİN©TARKANZENGİN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STK’LARDA GÖNÜLLÜLER İLE İŞBİRLİĞİ
Advertisements

STRATEJİK PLANLAMA.
Güzel Sözler Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa, Orada itimat ve itaat vardır.      İtimat ve itaatin olduğu yerde DİSİPLİN,   Disiplinin olduğu yerde.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
İZCİLİĞİN AMAÇLARI ve TEMEL PRENSİPLERİ
PYO PROJE Y Ö NETİM OFİSİ Mühendislik Müşavirlik ve Uluslararası İç ve Dış Tic.Ltd.Şti. Doğru Kararı, Doğru Zamanda Verebilmeniz İçin…
DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN EĞİTİMİNDEKİ KATILIMCILARLA BİR KONUŞMASINDAN:
YÖNETİCİ. YÖNETİCİ KİMDİR ?  Bir kuruluşun başında bulunan, konusuna hakim, hedefleri olan, emrindeki personeli istenilen hedefe ulaştırmak için çalıştırabilen.
SUNUM. STRATEJİK YÖNETİM Esnaf ve sanatkâr işyerleri sahipleri; bir meslek koluna tabi olup, mesleki yeteneklerini kullanmak suretiyle ailelerini geçindirmek.
Vücudumuzun dik durmasını sağlayan ve hareket etmesine yardımcı olan sistemi biliyor musunuz?
Bilimsel Araştırmada Etik Bilim Nasıl Etik Olur?
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
Birey Nedir? Toplumun bir parçası olan ve kendine özgü ayırıcı özellikleri bulunan tek fert olarak nitelendirilmiştir. Ben bir bireyim. Yaşadığım toplumun.
MEDYA Medyayı Tanımak - Medya Okuryazarlığı -.
Bursa Birey Dershaneleri
DAYANIŞMA.
Saygıdeğer Mesai Arkadaşlarım ve İlimizin güzide Basın Mensupları 2013 yılından beri bugüne kadar büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Karabük Defterdarlığı.
İŞVEREN VE ÇALIŞANLAR HAKKINDA NELER BİLİYORUM
Ekim Her yapılanma, bir yönetimi gerektirirken, her yönetimde bir yapılanmanın üzerine oturtulmalıdır. Önemi, kuruluşu, işletilmesi ve çöküşü olarak.
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
Etkin Çalışma Yöntemleri.
ANNE BABA TUTUMLARI.
Değerli Bilim Adamı, Sevgili Meslektaşım!
ANT İÇME TÖRENİ Aday olarak alınan izci; üç aylık eğitimi tamamladıktan sonra Yönetim Kurulunca çalışmaları yeterli görülürse ant içerek izci olmaya hak.
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER (SIFAT-ÖN AD)
2. Pazarlama Planının Hazırlanması
AİLE bilgidagi.com.
Adımdır kardan adam, Gökten yağan kardan oluşan. Çocuklar bayılır bana, Malesef eririm bir süre sonra. Havucu takarlar burnuma Canım çeker bilmezler bunu.
ÇOCUK EĞİTİMİNDE AİLENİN ROLÜ
CAN KULAĞI Ramazan Bayraktar.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER
MUSTAFA AY Rehber Öğretmen Ergenle iletişim kurmak neden bu kadar zor?Acaba ergenlerin bize mesajlarını iletmekte zorlanması da aynı nedenlerden kaynaklanıyor.
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
VİZYONER LİDERLİK.
ÇOCUKLA İLETİŞİM.
HİZMETTEKİ GÖREV VE İLKELERİMİZ KENDİMİZİ SORGULAMA VE TANIMLAMA BOŞ GEREKSİZ BİLGİ KİRLİLİĞİ, GÖRÜNÜM KİRLİLİĞİ, ZAMAN KAYIBI, İSRAFINI ÖNLEME. DÜZENLİ,
LİDER KİME DENİR? 1. Yönetimde yetke ve etkisi olan kimse, önder, şef. 2. Bir partinin ya da bir örgütün en üst düzeyde yönetimiyle görevli kimse. 3. Bir.
NASIL BİR GELECEK İSTİYORUM?
BAŞARI VE MOTİVASYON.
ROBERT STEPHENSON SMYTH BADEN POWELL
Şirketlerde Yönetişim Biçimleri
Hocabey Toki Ortaokulu Rehberlik Servisi VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Hocabey Toki Ortaokulu Rehberlik Servisi.
İnsan Kaynakları Planlaması ve İşgören Seçimi
İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN
MOTİVASYON.
Ayın Öğrencisi Belgesi
İşletmenin Yönetimi: Yönetimin Fonksiyonları (Karar Alma ve Planlama)
Büyüklere Saygı, Küçüklere Sevgi Göstermek
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
KİME, NASIL YARDIM EDEBİLİRİM?

Samet BALTA Bu Ayın En Başarılı Öğrencisi Olarak Seni Seçtik. Çünkü; ŞEHİT REFİK CESUR İLKOKULU Öğretim Yılı Mart Ayı 1/A sınıfında “Ayın Öğrencisi”
AİLE ŞİRKETLERİ Yapısı, Sorunlar ve Çözüm Yolları
MERAK ÖZENTİ ARKADAŞ BASKISI FARKLI GÖZÜKMEK SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAMAK BEĞENİ TOPLAMAK İLGİ, SEVGİ VE ŞEFKAT YOKSUNLUĞU.
ATA İLKOKULU 1/A SINIFI BİRİNCİ DÖNEM 1. VELİ TOPLANTISI
Berfin DOĞAN Bu Ayın En Başarılı Öğrencisi Olarak Seni Seçtik. Çünkü; ŞEHİT REFİK CESUR İLKOKULU Öğretim Yılı Ocak Ayı 1/A sınıfında “Ayın Öğrencisi”
bağlılığına vefa denir.
Erkek Faktörünün Değerlendirilmesi
Ayın Öğrencisi Belgesi
BEN FARKLIYIM. Toplumu oluşturan ve kendine özgü özellikleri olan her insan bir bireydir. Fiziksel özelliklerimiz, yeteneklerimiz, becerilerimiz, bizi.
BİLİYORDU KADIN....GİDECEKTİ ADAM.UZUN KALMALARA
Kooperatifimizin Tarihinde Kurulum Çalışması Başlamıştır Yılında Üye kayıtlarına Başlayarak 1000 üyemiz bulunmaktadır.
BİREYSEL MOTİVASYON TEKNİKLERİ
İSTENEN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN ÖZELLİKLERİ
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
Uzm. Dr. Kenan TAŞTAN YÖNETİMDE BAŞARI Uzm. Dr. Kenan TAŞTAN
  Kendi ihtiyaç ve isteklerimizle çelişen durumlarda ya da reddetmek istediğimiz bir isteğe bir öneriye çekinmeden hayır demeliyiz. NEDEN HAYIR DEMELİYİZ?
“Tek PPG” olarak yolumuza devam ediyoruz
Sunum transkripti:

SENDİKALARDA KADROLAR VE KADROLARIN ÖNEMİ ©TARKANZENGİN©TARKANZENGİN

Kadro nedir? Bir örgütün iskeletidir, bir ekip çalışmasıdır, bir bütünü oluşturan hareket, ana gövdedir. Siyaset bilimcilere göre kadro: Aynı şekilde düşünen, aynı şekilde hareket eden, aynı disipline tabi, birbirine sevgi, şefkat, muhabbetle bağlı, gerektiğinde birbirine canını seve seve verebilen insanlar grubuna kadro denir.

Motivasyona dikkat

HEDEFİMİZ NE? ©TARKANZENGİN©TARKANZENGİN NE İSTEDİĞİMİZİ BİLİYOR MUYUZ? KADRO HAREKETLERİNDE HEDEF: HAREKETİ SÜREKLİ KILMAK, EKİBİ AYAKTA TUTMAK, DAVANIN DEVAMLILIĞINI SAĞLAMAK.

KADRO HAREKETİNDE PLAN NASIL YAPILIR? 1. HEDEF BELİRLENİR 2. STRATEJİ VE TAKTİK OLUŞTURULUR (NASIL ULAŞIRIZ) 3. ENERJİK VE ETKİLİ BİR EKİP KURULUR (HANGİ ARKADAŞLARLA ULAŞIRIZ)

BAŞKALARININ FİKİRLERİNE SAYGI DUYMAK...

Kadrolar ne yapar? Bu insanlar ne yapacak; sendikanın politikasına yön verecek, takip edecek, yani bu kadrolarda görev yapan insanlar, nerede, ne şekilde, nasıl hareket ediyor, işyerinde işçi arkadaşların düşünceleri ne, bundan sonra ne yapmamız gerekir, bu konularda ne yapacak; fikir üretecek; yani, bu kadro hareketinin fikir babalığını yaparlar.

KADRO ADAMINDA BULUNMASI GEREKEN VASIFLAR Zeki ve inisiyatif sahibi olmak İyi dinleyici olmak Sadık olmak Adaletli olmak Gönül adamı olmak (işin neferliğini yapmak) Görev şuuruna sahip olmak Sır saklamak, Kolay İletişim kurmak Sabırlı ve sağlam sinirli olmak Soğukkanlı ve cesur olmak İlim, Haya, Nezaket Sahibi olmak