YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı,2010 da başlıyor! YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı,2010 da başlıyor! YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı Rehberi YGS,Yükseköğretime.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KESİNLİK KAZANAN BİLGİLER TAHMİNİ DEĞERLENDİRMELER
Advertisements

İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
2014 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ. Edebiyat Fakültesi Eğitim Fakültesi Tıp Fakültesi Teknoloji Fakültesi.
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
ÖZEL YÖNELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YETKİN LEVENT ÖZEL YENİ SINAV SİSTEMİ YGS-LYS.
Okan Üniversitesi – İstanbul, 20 Şubat 2009 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
ÖZEL SEYMEN ANADOLU LİSESİ ÖSYS 30.YILI GURURLA KARŞILIYORUZ.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
2010 YENİ ÜNİVERSİTE GİRİŞ SİSTEMİ (YGS ve LYS).  Yeni sistem 2010 yılından itibaren uygulanacaktır,  2010 üniversite giriş sınavı 2 aşamalı bir sistem.
Murat Kaya / Rehber Öğretmen
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
2010 ÖSS SON DEĞİŞİKLİKLER Önemli Not-1: Bu yazı Temmuz YÖK toplantısından sonra yapılan yazılı ve sözlü açıklamalara dayanılarak oluşturulan.
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
75. Yıl şehit üsteğmen murat erdem çok programlı LİSESİ
Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi ders grupları başarısı yerine Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya,..gibi.
MESLEKİ REHBERLİK BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
2014 YGS VE LYS İÇİN MOTİVASYON SEMİNERİ
Yerleştirme Sistemindeki
ÖSS Portalınız - # Gelecek Rehberiniz, 20 Şubat 2009 Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri.
YGS LYS BAŞVURULARI. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 2-15 Ocak 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi, Saati ve Süresi :
YGS / LYS RAHMİ SİNANKILI.
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler.
Üniversite Seçerken... Akademik/ Profesyonel Kadro Burslar (OSYM/ Başarı Bursları) Kent/ Kampüs Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Akademik Olanaklar o Bölüm.
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
“Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur.” Albert Einstein
Ygs kapsamı nedir? Sınav TestTestlerin KapsamıSoru S.Süre Ygs TürkçeTürkçeyi Kullanma gücü Temel Matematik Temel Matematiksel ilişkilerden yararlanma.
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
YGS VE LYS FAT İ H SULTAN MEHMET ANADOLU L İ SES İ PS İ KOLOJ İ K DANIŞMA VE REHBERL İ K SERV İ S İ.
Yusuf URHAN-Uzm.Psikolojik Danışman
Üniversiteye girişte iki aşamalı yeni sistem, 29 ocak 2009 tarihli YÖK toplantısında kararlaştırılarak 21temmuz 2009 tarihinde kesinleştirildi.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
Rehberlik Servisi ŞARKÖY ANADOLU L İ SES İ. Nedir Bu ÖSYS? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı  Üniversiteye girmek isteyen öğrenciler arasında eleme.
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
2016 – ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı 13 Mart 2016 YGS Sınavı Başvurular Ocak 2016 tarihleri arası Başvuru Ücreti 55TL tarihleri.
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
Her Noktada Maviokul.com YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
Her Noktada Gölge Okul… Birikim Dersaneleri YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
ATA ANADOLU LİSESİ. TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞINA 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF KAZANIMLARI SORULAR ANLAMA VE YORUMLAMAYA.
Sınav Tarihi: Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Soru Sayları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru.
ATA ANADOLU LİSESİ. TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞINA 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF KAZANIMLARI SORULAR ANLAMA VE YORUMLAMAYA.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
İlk oturumda, adaylar Temel Yeterlilik Testi’ni alacaklardır
ÇANAKKALE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
YGS ve LYS.
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunusu
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS2018). TEMEL YETERLİLİK TESTİ (ZORUNLU) ALAN YETERLİLİK TESTİ.
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
Sunum transkripti:

YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı,2010 da başlıyor! YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı,2010 da başlıyor! YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı Rehberi YGS,Yükseköğretime Geçiş Sınavı Rehberi YGS’de puan artırıcı ipuçları YGS’de puan artırıcı ipuçları YGS’de puan artırıcı ipuçları YGS’de puan artırıcı ipuçları SUNUMUNA SUNUMUNA HOŞ GELDİNİZ. HOŞ GELDİNİZ.

Uzmanlar, sınava girecek öğrencilerin güzel havaların rehavetine kapılıp derslerini ihmal etmemesi uyarısında bulunurken puan arttırıcı ipuçlarını verdiler. Ayrıca öğrencilere YGS’ de dikkat etmeleri gereken ve puan artırıcı etkenlerin ipuçlarını kısaca şöyle sıralayabiliriz. Öğrencilerin konu tekrarı yapmasını, geçen yılların sorularını mutlaka çözmelerini önerdi.Sınav sırasında Eleme yöntemini kullanarak soruları çözmeleri gerektiğini belirttiler. Eleme yöntemini kullanarak soruları çözmeleri gerektiğini belirttiler.

Yeni sınav sisteminin ilk basamağı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 11 Nisan’da yapılacak. Öğrenciler sınav için şafak saymaya, takvimlerinde her geçen güne bir çarpı atmaya başladı. Ancak ısınan havaların etkisiyle derslere ilgisizlik de başladı Yeni sınav sisteminin ilk basamağı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 11 Nisan’da yapılacak. Öğrenciler sınav için şafak saymaya, takvimlerinde her geçen güne bir çarpı atmaya başladı. Ancak ısınan havaların etkisiyle derslere ilgisizlik de başladıYGS

Uzmanlar öğrencileri rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. Isınan havaların etkisiyle öğrencide ister istemez derslere karşı ilgisizlik olacağını hedeflerden şaşılmaması gerektiğini vurguladı. Öğrencilere YGS’de puan artırıcı ipuçları vermeyi de ihmal etmedi. Geçen yılların ÖSS sorularının bu seneki YGS sorularının habercisi olacağını düşünülebilir “Özellikle yıl sonuna doğru öğrenciler konuları tekrar etmek istemez. Uzmanlar öğrencileri rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. Isınan havaların etkisiyle öğrencide ister istemez derslere karşı ilgisizlik olacağını hedeflerden şaşılmaması gerektiğini vurguladı. Öğrencilere YGS’de puan artırıcı ipuçları vermeyi de ihmal etmedi. Geçen yılların ÖSS sorularının bu seneki YGS sorularının habercisi olacağını düşünülebilir “Özellikle yıl sonuna doğru öğrenciler konuları tekrar etmek istemez.

. Bu durum konuların çokluğundan, bazı konuların iyi öğrenilmesinden kaynaklanır. Onun için öğrenci, önceki yıllara ait soruları mutlaka çözmeli.” denilebilir. Öğrenciler çıkmış soruları çözmekle; sınavda hangi konulardan soru geldiğini, soruların üslubunu, mantığını, soruluş tarzını, konuların önem derecelerini, hangi konulardan ne tip soruların sorulabileceğini, soruların zorluk ve kolaylık oranlarını tespit edebilir.. Bu durum konuların çokluğundan, bazı konuların iyi öğrenilmesinden kaynaklanır. Onun için öğrenci, önceki yıllara ait soruları mutlaka çözmeli.” denilebilir. Öğrenciler çıkmış soruları çözmekle; sınavda hangi konulardan soru geldiğini, soruların üslubunu, mantığını, soruluş tarzını, konuların önem derecelerini, hangi konulardan ne tip soruların sorulabileceğini, soruların zorluk ve kolaylık oranlarını tespit edebilir.

Öğrencilerin genelde “Çalışmayı en son ne zaman bitirmeliyim?” diye soru sorulabilir “İsteyen eğer rahat olacağını hissedecekse son zamana kadar ders çalışabilir. Ama tavsiye olunan sınav öncesi 1-2 gün kala aşırı çalışmayı bırakmaktır. “Sınavda hangi testten başlamalıyım?” diye soran öğrencilere ise şu tavsiyelerde bulunulabilir: Öğrencilerin genelde “Çalışmayı en son ne zaman bitirmeliyim?” diye soru sorulabilir “İsteyen eğer rahat olacağını hissedecekse son zamana kadar ders çalışabilir. Ama tavsiye olunan sınav öncesi 1-2 gün kala aşırı çalışmayı bırakmaktır. “Sınavda hangi testten başlamalıyım?” diye soran öğrencilere ise şu tavsiyelerde bulunulabilir:

Öğrenci öncelikle hangi alanda iddialı ise öğrencinin o alandan başlaması, moral açısından doğru olandır. Puan getirisi olarak baktığımızda genel olarak sayısalcı adaylar öncelikle matematik ve fen testinden başlayıp sonra da Türkçe ve sosyal bilimler testine devam etmeli. Eşit ağırlık öğrencisinin önce matematik ve Türkçe testlerinden başlayıp sonra fen ve sosyal bilimler testiyle devam etmeleri puan getirisi bakımından avantajlı olur. Sözel alanındaki öğrenciler için Türkçe ve sosyal bilimler en çok puan getirecek bölümdür. Bu testleri çözdükten sonra matematik ve fen bilimleri testi çözülmeli. Bu yolun takip edilmesinin öğrenci başarısını arttıracağına inanmaktayım. Öğrenci öncelikle hangi alanda iddialı ise öğrencinin o alandan başlaması, moral açısından doğru olandır. Puan getirisi olarak baktığımızda genel olarak sayısalcı adaylar öncelikle matematik ve fen testinden başlayıp sonra da Türkçe ve sosyal bilimler testine devam etmeli. Eşit ağırlık öğrencisinin önce matematik ve Türkçe testlerinden başlayıp sonra fen ve sosyal bilimler testiyle devam etmeleri puan getirisi bakımından avantajlı olur. Sözel alanındaki öğrenciler için Türkçe ve sosyal bilimler en çok puan getirecek bölümdür. Bu testleri çözdükten sonra matematik ve fen bilimleri testi çözülmeli. Bu yolun takip edilmesinin öğrenci başarısını arttıracağına inanmaktayım.

YGS’DE HANGİ TESTLER YER ALACAKTIR? YGS' de; ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. Her testte hangi derslerden soru sorulacağı Tablo 1D’de gösterilmiştir. Testler tek soru kitapçığında bulunacak ve tek cevap kağıdı kullanılacaktır. Soru kitapçığında yer alan sorular beş seçenekli, çoktan seçmeli türde olacaktır

TESTTEST KAPSAMI Soru Sayısı Türkçe TestiTürkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorular Sosyal Bilimler TestiSosyal Bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular Tarih Coğrafya Felsefe Temel Matematik testiMatematiksel ilişkilerden yararlanma gücü ile ilgili sorular Fen Bilimleri TestiFen Bilimlerindeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular Fizik Kimya Biyoloji TOPLAM SORU SAYISI 120

Sınav günü erken kalkmalı Sınav günü erken kalkmalı Ilık bir duş almak iyi gelecektir Ilık bir duş almak iyi gelecektir Hafif ve enerji verici bir kahvaltı önerilir. Hafif ve enerji verici bir kahvaltı önerilir. Kuru üzüm,İncir, bal yemek ve üzüm kompostosu içmek iyi olur. Kuru üzüm,İncir, bal yemek ve üzüm kompostosu içmek iyi olur. moral için Sınav anında sevdiği ve güvendiği kişilerin gözetiminde olduğun düşünmek moral için Sınav anında sevdiği ve güvendiği kişilerin gözetiminde olduğun düşünmek İyi bildiği konuda başlamak. İyi bildiği konuda başlamak. Sınavda tüm öğrencilere başarılar dilerim. Sınavda tüm öğrencilere başarılar dilerim. Nuri Mehmet POLAT Nuri Mehmet POLAT Ziya Gökalp lisesi müdürü. Ziya Gökalp lisesi müdürü.