BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Advertisements

Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
TW TR 2008-IB-EN-02 Emisyon Kontrolünün Geliştirilmesi - Bileşen 2 © Thomas Seegers – Fotolia Katarina Mareckova, Ankara.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SAZAK Daire Başkanı Haziran 2012 Ankara.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
17 Ekim KİLOMETRE TAŞLARI 2 Derneğimiz Mayıs 2010’da 10 kurucu üyesiyle faaliyetlerine başlamıştır Mayıs 2010 Derneğin.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR 30/04/2012.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
SEKTÖRLER ARASI İŞBİRLİĞİNE DAYALI İSTİHDAMI GELİŞTİRME VE GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEME PROJESİ “iş arayana, girişimciye ve işletmelere destek” Proje Uygulama.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Başbakanlık e-Kurum Projesi 18 Ocak 2010 Dr. Nihat YURT Başbakanlık EKG.
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi Projesi
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Türk Patent Enstitüsünün Teknoloji Transferine Yönelik Çalışmaları Prof. Dr. Habip ASAN Türk Patent Enstitüsü Başkanı.
Ostim Yönetim Kurulu Başkanı
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.
Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar Öz Değerlendirme ve Teknik Özellikler.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI Bodrum, 30 Nisan 2012.
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
13 Mart 2012, Rektörlük Konferans Salonu, Boğaziçi Üniversitesi “Türkiye Üniversitelerinde Sınai Mülkiyet Hakları (SMH) Bilgisinin Yaygınlaştırılması”
BÜTÜNLEŞİK KIYI YÖNETİMİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
Amaç PROJE BİLGİLERİ KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması KOBİ’lerin güçlendirilmesini ve istihdamın artırılması İhracat ve uluslararası işbirliklerinin.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ, 2015 NİSAN 2016.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
VİZYON MİSYON AMAÇ-4 AMAÇ-3 AMAÇ-2 AMAÇ-1 AMAÇ-5 HEDEF-1 HEDEF-2 HEDEF-3.
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ Prof. Dr. Alaeddin Tileylioğlu Çankaya Üniversitesi, Rektör Yardımcısı 30 Nisan 2012, BODRUM

SUNUŞ KAPSAMI Projenin Vizyonu ve Hedefleri Projenin Beklenen Sonuçları ve Çıktılar Projenin Organizasyonu Çankaya Üniversitesinin Deneyimleri

BODRUM YAT KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ Projenin Vizyonu: Bodrum ve çevresinde yat imalat sektörünün rekabet gücünün geliştirilerek, bölge ve ülke kalkınmasına katkıda bulunulması.

BODRUM YAT KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ Projenin Hedefleri: Projenin temel iki hedefi vardır; Kümelenmenin teşvik edilerek küme geliştirme için «Stratejik Yol Haritası» hazırlanması b) Yat imalat Kümesi için «Sürdürülebilirlik Planı» hazırlanması

BEKLENEN SONUÇLAR VE ÇIKTILAR 1. Küme Analizi (11 Mayıs) 1.1 Sektör verileri incelenmesi 1.2 Vizyon, misyon ve hedeflerin gözden geçirilmesi 1.3 Küme haritası hazırlanması 1.4 “Rekabet Elmas”ı hazırlanması

BEKLENEN SONUÇLAR VE ÇIKTILAR 2. Stratejik Yol Haritası (25 Mayıs) 2.1 Yerel kümelenme komisyonu oluşturulması 2.2 Stratejik yol haritası hazırlanması 2.3 Analiz ve yol haritaları çalışmaları raporlanması

BEKLENEN SONUÇLAR VE ÇIKTILAR 3. Küme Sürdürülebilirlik Planı Hazırlanması (8 Haziran) 3.1 Küme koordinasyon yapısı oluşturulması 3.2 Sürdürülebilirlik öngörüleri hazırlanması 3.3 Sürdürülebilirlik planı hazırlanması Küme Yönetimi Küme Derneği

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ PROJE EKİBİ PROJE ORGANİZASYON YAPISI GEKA BODTO YÖNETİMİ BODTO PROJE GRUBU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ PROJE EKİBİ Kilit Uzmanlar ve Kıdemli Kısa Dönemli Uzmanlar PROJE DANIŞMA KURULU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİNİN KÜMELENME DENEYİMLERİ (I) OSTİM İş ve İnşaat Kümelenme Deneyimi 2008-2010 KOBİ Küme Projesi (400 000 €, 2 yıl) 2008-2011 KOBİ-Ağ Projesi (450 000 €, 2 yıl, 3 ay) Son sınıf öğrencilerinin OSTİM’ de işletmeler ile yürüttüğü «İşletme Geliştirme» projeleri

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİNİN KÜMELENME DENEYİMLERİ (II) TR52 (Konya ve Karaman) Bölgesi Deneyimi TR52 Vizyon 2023 Raporunun «Girişimcilik, Rekabetçilik, Kümelenme, Yenilikçilik, Yerel Kalkınma Stratejileri» ile «Konya ve Karaman için Kent Algısı» bölümlerinin hazırlanması Kümelenme açısından rekabetçi sektörlerin belirlenmesi Belirlenen sektörlerin küme analizi ve stratejik yol haritalarının hazırlanması

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİNİN KÜMELENME DENEYİMLERİ (III) «KOBİ’lerin Ağ Yapılanma ve Bölgeler Arası İşbirlikleri Yoluyla Güçlendirilmesi» Projesini Deneyimi: Çankaya Üniversitesi, Ekonomi Bakanlığının yararlanıcı olduğu bu projenin konsorsiyumunda yerli ortaklardan birisidir. Proje kapsamında; Kesit Sektörler Stratejisi Çalışması Bilgi Yönetim Sistemi Çalışması ve Proje Ekibine Eğitim Verilmesi çalışmalarında görev üstlenilmiştir.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİNİN KÜMELENME DENEYİMLERİ (IV) «Anadolu Kümeleri İşbirliği Platformu» (AKİP) Deneyimi: Çankaya Üniversitesi, Türkiye’deki kümeleri bir işbirliği çatısı altında toplayarak bilgi ve deneyim paylaşımı ile işbirliği imkanlarını geliştirmek üzere AKİP’in kuruluşuna liderlik etmiştir. Bilindiği gibi halen 16 kümenin üye olduğu AKİP’in başkanlığını ÇÜ Rektörü yürütmektedir ve bu yapının yakında dernekleşmesi hedeflenmektedir.

TEŞEKKÜRLER... Prof. Dr. Alaeddin Tileylioğlu Rektör Yardımcısı Çankaya Üniversitesi - Ankara