Fiberin Hızlı ve Ülke Çapında Yaygın Olarak Tesis Edilmesi İ çin Yapılması Gerekenler. Uydu Genişbant Erişimi, Gelecek Öngörüleri, Sorunlar ve Çözümler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GoldMaster IPTV, OTT BOX.
Advertisements

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ: Sosyal Güvenlikte Yeni Bir Dönemin Başlangıcı R.Hakan ÖZYILDIZ Müsteşar Yardımcısı Hazine Müsteşarlığı “Bireysel Emeklilik.
FİBER OPTİK TEKNOLOJİSİ Cüneyt SÖNMEZ Onur CÖMERT
TELEKOMÜNİKASYON ŞEBEKESİNE GENEL BAKIŞ VE KABLO TV ŞEBEKESİ ÜZERİNDEN VERİLEBİLECEK GENİŞBAND INTERNET HAKKINDA BİR ÇALIŞMA OSMAN YILMAZ GÖZÜM/ ESER.
Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
Bireysel ve SOHO Satış Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı
Решения нового поколения коммуникаций
WAN Teknolojileri.
Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş.
KAMU ÇAĞRI MERKEZLERİNDE PROAKTİF YAKLAŞIM 24 Eylül 2012.
Emre ERDEM Haziran 2013.
18 NİSAN 2013 İZMİR CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi ANADOLU BİLİŞİM’LE BULUŞUYOR 124.
ARTEV Management Platform ‘Intellectual Asset Management at Enterprises ARTEV Consortium Partners Entelektüel Varlık Yönetimi - Mevzuat Altyapısının Ekonomik.
Serbestleşmeye doğru Türkiye’de Telekomünikasyon
BGD VERİ MERKEZLERİ KONFERANSI 2013 Türk Telekom Veri Merkezleri İlker Ensar Uyanık Veri Merkezleri Yönetimi Grup Müdürü.
Fiber İnternet ve Düzenleyici Yaklaşımlar M. Bilal ÜNVER Bilişim Zirvesi – TELKODER Her Eve Herkese Çok Hızlı İnternet 13 Eylül 2012.
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
Global Pazar Analizi 1. adım: Organizasyonun U/A’laşmaya ne derece hazır olduğunu incele. Finansal ve fiziksel kaynaklar, ilgili beceri ve yetenekler,
10 IP TERCİH ETMEK İÇİN NEDEN! NEDEN IP SİSTEMLER?
Ayhan TOZER Telekomünikasyon Uzmanı Telekomünikasyon Sektöründe Hizmet Seviyesi Taahhütleri; AB ve Türkiye Uygulamaları Habtekus 2008, Yıldız Teknik Üniversitesi,
Operatörlerİn BakIş AçIsIyla Temel Sabİt Telekom Hİzmetlerİ
11. CASPIAN CONFERENCE ISTANBUL, F.Tolga YALCIN Information and Communications Technologies Authority.
M2M ve Yakınsama’nın Pazara Dolaylı Etkileri Öner Tekin, Operatörler ve Kurumlar Teknoloji Lideri Bilişim’12, 12 Eylül 2012.
PAZARLAMA KARMA ELEMANLARI: TUTUNDURMA
Ünite 11 bilgisayar ağları
Ka band ve Uydudan İnternet
TÜRKSAT “iletişim her şeydir” ULUSLAR ARASI UYDU OPERATÖRÜ NEJAT DÖĞER UYDU HİZMETLERİ KURUMSAL ÇÖZÜMLER DİREKTÖRÜ.
TURKCELL Çeyrek Finansal Sonuç Açıklaması 6 Mayıs 2010.
YENİLEME PAZARI GELİŞTİRME DERNEĞİ 10 Nisan 2014 YENİLEME PAZARI GELİŞTİRME DERNEĞİ 10 Nisan 2014 Ortak Beklentiler Yurt dışı dernekleri ile etkileşiminin.
1 ww.telkoder.org.tr ŞEHİT DANİŞ TUNALIGİL SOK. 2/34 MALTEPE ANKARA TURKEY Tel: Fax: Dr. Mehmet I.CELEBILER TELKODER.
1 Güldane Taşdemir İnterpromedya Genel Müdür yılında, Kurumsal ve büyük ölçekli kurumlarda, veri güvenliği, sanallaştırma, iş sürekliliği,
LTE -> 4G için STRATEJİ.
WIMAX.
«Akıllı Şebeke: Tercih Değil; Zorunluluk»
Cadde kanallarının güzergahı
Türkiye Telekomünikasyon Sektöründeki Gelişmeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 9 Nisan 2009, İstanbul Galip ZEREY Kurul II. Başkanı.
IPTV ON CABLE NETWORK.
KDEP Kapsamında Tamamlanan ve Planlanan Çalışmalarımız Dr. Faruk CÖMERT Kurul II. Başkanı.
Müberra GÜNGÖR Ayhan TÖZER Yunus Ş. KİBAR Gökhan EVREN Yalın DSL : İktisadi, Düzenleyici İncelemeler, Deneyimler ve Öneriler HABTEKUS 2009, Yıldız Teknik.
Çevre Sağlığı Tesislerinin sınıflandırılması
2 AY DENEMESİ BEDAVA 10 AY İNDİRİM KAMPANYASI.
Telekomünikasyon Sektöründe Serbestleşme (Düzenleme ve Yetkilendirmeler) Dr. Tayfun ACARER Kurul Başkanı Telekomünikasyon Kurumu.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
MOBİL GENİŞBANDIN GELECEĞİ
ÖZEL SEKTÖR GÖZÜYLE SAĞLIK ALANINDA ÜRETİM VE GELECEĞE İLİŞKİN ÖNGÖRÜLER SEİS Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR.
İLETİŞİM ALTYAPISI GRUBU
İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİNDE ENTEGRASYON
Mobil Teknolojiler ve Akıllı Şebekeler
HABTEKUS’08 Telekomünikasyon ve Radyo-TV Yayıncılığı Sektörleri Arasındaki Yakınsamanın Getirdiği Düzenleyici Sorunlar Yunus Ş. Kibar Telekomünikasyon.
Ayhan TÖZER Bilişim Baş Uzmanı, BTK
Internet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir ileti ş im a ğ ıdır. Internet, insanların.
TÜRK TELEKOM - TTNET AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI KAPSAMINDA KARŞILAŞILAN TELEFON – ADSL – STATİK İP PROBLEMLERİ, ÇÖZÜMLERİ VE SİSTEMİN HIZLI, VERİMLİ ÇALIŞMASI.
Yeni Pazarlama Teknikleri
AFET VE ACİL DURUM HABERLEŞME HİZMET GRUBU
xDSL TEKNOLOJİLERİNİN ÖZELLİKLERİ ve SON GELİŞMELER
Ayhan TÖZERMüberra GÜNGÖR Genişbant İnternet Hizmetlerinin Yeni Ekonomideki Rolü ve Ülkemizdeki Durum Habtekus 2009, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul.
WiMAX Teknolojisi ve Uygulama Alanları
KOBİ’LERE YÖNELİK TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ İÇİN
TALEP KATILIMI VE TALEP TARAFI YÖNETİMİ Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR
2014 YILI SEKTÖR DÜZENLEMELERİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER TELKODER
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
TELKODER Implementation of the EU Regulatory Framework for Electronic Communication 2015 DEĞERLENDİRME.
Yalın İnternet Kampanyası Müşteri Yönetimi
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
Murat Erkan Genel Müdür BÜYÜK VERİ Bulut ve Veri Merkezi Yatırımları.
Muhammed Emin ALTINTAŞ
ULAKNET VE ULAKBİM Atay İSLAMOĞLU
Projeye ilişkin Regülasyon değerlendirmesi: İlk Bulgular
TÜRK BEŞLERİ.
Sunum transkripti:

Fiberin Hızlı ve Ülke Çapında Yaygın Olarak Tesis Edilmesi İ çin Yapılması Gerekenler. Uydu Genişbant Erişimi, Gelecek Öngörüleri, Sorunlar ve Çözümler 13 Eylül 2012, İ stanbul - Rifat Bayatlıo ğ lu, Yön.Kurulu Üyesi TELKODER

FİBER - MEVCUT DURUM TÜRK TELEKOM ŞEBEKESİNDE BULUNAN KANAL, GÖZ VE FİBER PAYLAŞIMA AÇIK DEĞİL FİBER ERİŞİM 5 YIL SÜREYLE DÜZENLEMELERE TABİ DEĞİLDİR FİBER ŞEBEKE KURULUMU İÇİN TÜM İŞLETMECİLER GEÇİŞ HAKKINDAN KOLAYLIKLA VE MAKUL ÜCRETLERLE YARARLANAMIYORLAR BAKIR ŞEBEKEDEN ELDE EDİLEN YÜKSEK ADSL VE SES GELİRLER FİBERİN TESİS EDİLMESİNİ GECİKTİRMEKTEDİR

FİBER – YAPILMASI GEREKENLER TÜRK TELEKOM’UN ŞEBEKESİNDE YER ALAN KANAL, GÖZ, DARK FİBER VE KILLARDAN DİĞER TÜM İŞLETMECİLER ÜCRETİ KARŞILIĞINDA YARARLANABİLMELİDİR FİBER ERİŞİM BTK DÜZENLEMELERİNE TABİ OLMALIDIR FİBER KURULUMU YAPILABİLMESİ İÇİN GEÇİŞ HAKKINDAN TÜM İŞLETMECİLER KOLAYLIKLA VE MAKUL ÜCRETLERLE YARARLANABİLMELİDİR BAKIR ŞEBEKEDEN ELDE EDİLEN YÜKSEK GELİRLERİN FİBERİN TESİS EDİLMESİNİ GECİKTİRİCİ ETKİSİNE DİKKAT EDİLMELİDİR

UYDU GENİŞBANT KIRSAL BÖLGELERDE, DİĞER ERİŞİM YÖNTEMLERİYLE ULAŞILMASI ZOR VEYA ZAMAN ALACAK OLAN YERLERE HIZLI VE EKONOMİK GENİŞBANT ERİŞİMİ SAĞLANMASI İÇİN UYDU ÜZERİNDEN GENİŞBANT SERVİSİ KULLANILABİLİR UYDUDAN GENİŞBANT İÇİN YENİ KULLANILMAYA BAŞLANAN KA BAND UYDULAR VE SPOT BEAM TEKNOLOJİSİ İLE MBPS’E KADAR HIZLARDA VE MEVCUT MALİYETLERE GÖRE 8-10 KAT UCUZ ERİŞİM SAĞLANABİLMEKTEDİR. UYDUDAN GENİŞBANT’TA TEKNOLOJİK BİR SIÇRAMA SAĞLANMIŞTIR

YÜKSEK HIZLARDA VE EKONOMİK OLARAK SAĞLANMAYA BAŞLANAN UYDUDAN GENİŞBANT SERVİSİ, GENİŞBANTIN YAYGIN KULLANIMI VE PAZARIN YARATILMASI YA DA GELİŞTİRİLMESİ İÇİN FİBER İLE BİRLİKTE TAMAMLAYICI BİR ÖZELLİK KAZANMIŞTIR UYDU GENİŞBANT FİBER ERİŞİM SAĞLAMANIN MALİYETLİ OLACAĞI VEYA ZAMAN ALACAĞI BÖLGELERDE UYDUDAN GENİŞBANT KULLANILABİLİR. FİBER ERİŞİM SAĞLANDIĞINDA UYDU SİSTEMİ BAŞKA BÖLGEYE KAYDIRILABİLİR VEYA YEDEK OLARAK TUTULABİLİR

TEŞEKKÜRLER