İpek Yolunda Türkler Ünitesi 3. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk toplumlarının siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur.
Advertisements

Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır Ülkemiz ve Dünya Ünitesi 1. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
TSK VE MİLLİ SAVUNMA tskvemilisavunma.wordpress.com.
KAZANIMLAR 6. Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemini ve görevlerini kavrar.
Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır Ülkemiz ve Dünya Ünitesi 3. Kazanıma (Türk Cumhuriyetleri.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
AFYONKARAHİSAR KOLORDU DAİRESİNDE SUBAYLARA HİTABEN KONUŞMA
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI
Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır Ülkemiz ve Dünya Ünitesi 1. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
İnsanlari yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir.
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır Demokrasinin Serüveni Ünitesi 3. Kazanıma (Demokratik.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır Ülkemiz ve Dünya Ünitesi 2. Kazanıma (Ülkemizin diğer.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük BÜYÜK TAARRUZ
xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
Ünite:1 İpek Yolunda Türkler.
MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY.
CUMHURİYET BAYRAMI.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
Ülkemizin Kaynakları Ünitesi 1. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
MESLEKLER VE ÖZELLİKLERİ
ÇANAKKALE DESTANI bilgidagi.com.
SAKARA ZAFERİ 23 Ağustos- 13 Eylül 1921
ASYA HUN DEVLETİ Büyük Hun İmparatorluğu (Çince: 東匈奴, anlamı: Doğu Hiung-nu), M.Ö. 220 yılında Hiung-nu'lar tarafından kurulan ilk imparatorluktur. (En.
MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY.
Trablusgarp Savaşı veya diğer kullanımıyla  Türk-İtalyan Savaşı, yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu ve İtalya Krallığı arasında.
Savunma Alanında Nanoteknoloji
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
Asya Hun Devleti (Büyük Hun Devleti)
DERS-2: Milli Güvenlik Stratejimiz
SAVAŞTA VE BARIŞTA TÜRK ORDUSU
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı nasıl başlattığını anlatalım
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
FAT İ H KOLEJ İ 1982 AVCILAR FAT İ H İ LKÖ Ğ RET İ M OKULU
ÇANAKKALE.
ÇANAKKALE DESTANI bilgidagi.com.
ÇANAKKALE Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün! Ömründe göstermedin bin düşmana bir düğün. Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün, Başına yüz milletin.
TÜRK–İSLAM DEVLETLERİNDE ORDU TEŞKİLATI
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
BÜYÜK HUN DEVLETİ KAVİMLER GÖÇÜ
VATAN SEVGİSİ VATAN KONUSUNDA SÖYLENMİŞ ŞİİRLER VE SÖZLER.
STRATEJİK PLANLAMA ( ) STRATEJİ NEDİR? STRATEJİK PLANLAMA ( )
Çanakkale Zaferi Hazırlayanlar: Fatma Dinç Sevgi Hançerli.
ATATÜRK.
Sosyal Bilgiler BEYLİKTEN DEVLETE
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
TÜRKLERİN MÜSLÜMAN OLUŞU
KURTULUŞ SAVAŞI.
MİLLİ MÜCADELE.
ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELE CEPHELER
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
ÇANAKKALE SAVAŞI. ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI SEYİT ONBAŞININ GÜLLEYİ KALDIRMASI.
Emre Kota 9/C 293 Yıldız Anadolu Lisesi.
Matematik Bilgi Yarışması
Türklerin anayurdu Orta Asya'dır.
Türk Sİlahlı Kuvvetlerİ
Turan Taktiği.
YGS PRATİK TARİH DERS NOTLARI -1-.

KAZANIMLAR 1.Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk toplumlarının siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda.

KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE KADIN KAHRAMANLAR. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
Osmanlı devleti ordu teşkilatında kendinden önce kurulmuş olan Türk-islam devletlerini örnek almıştır. osmanlı devleti fetih politikası üzerine kurulmuş.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
Sunum transkripti:

Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır. İpek Yolunda Türkler Ünitesi 3. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır. İstek ve önerilerinizi www.sosyalbilgiler.biz sitemizden veya erkanhoca@hotmail.com mail adresimden iletebilirsiniz Erkan İsanmaz

Kara Kuvvetlerinin armasını inceleyiniz. MÖ Kara Kuvvetlerinin armasını inceleyiniz .MÖ. 209 niçin yazılmış olabilir

Türk ordusunun kuruluş tarihi, Mete Han‘ın MÖ 209’da tahta geçmesi olarak alınır

Askerlerimi onluk yüzlük ve binlik sisteme ayırdım Askerlerimi onluk yüzlük ve binlik sisteme ayırdım. Böylece askerlerimi daha iyi idare etmeye başladım

Düşmanlarımın çoğunu Turan Taktiği ile yendim Önce düşmana sahte bir saldırı yapar geri çekilirdim. Düşman bizi kovalamaya başlayınca da yanlardan sararak çember içine alır ve yok ederdim

Doğuştan bir askeri zeka ve kabiliyete sahip olan Türklerin ismi, tarih boyunca “asker” kelimesiyle bir arada kullanılmıştır. Bu yüzdendir ki; “Her Türk asker doğar!” terimi yabancı milletlerin bile kabullendiği bir cümle olmuştur.

Atı bir savaş aracı olarak da kullanan Türkler, bu sayede büyük bir hız ve manevra kabiliyeti elde etmişler, kısa zamanda geniş coğrafyalara hâkim olmayı başarabilmişlerdir

Türk silâhları da ordunun hareket kabiliyetine uygun olarak hafif ve etkili silâhlardandır. Kılıç, Kalkan, Ok gibi araçlar kullanılmıştır.

Hun hükümdarı Mete’nin Ordu düzenine benziyor mu? Türk Silahlı Kuvvetlerinde ki aşağıdaki rütbelerin anlamını biliyor musunuz? Mareşal Binbaşı Yüzbaşı Onbaşı

TÜRK ORDUSUNUN BÖLÜMLERİ Deniz Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Jandarma Genel Komutanlığı

Türk Ordusunun Görevleri Nelerdir? Türkiye Cumhuriyetinin varlığı ve geleceğinin teminatı için ülkemize gelebilecek iç ve dış tehditlere karşı korumaktır.

Düzenli ve disiplinli bir ordu niçin gereklidir?

Günümüz de Türk Ordusu bulunduğu konum itibari ile stratejik öneme sahiptir. Bu yüzden en son teknolojik Savunma ve Saldırı Savaş araç gereçlerine sahiptir.

Leopar Sabra

Pars

Çok Namlulu Roket Atarlar

Black Hawk Kobra

Obüsler

Uçak Savarlar

Füzeler

Silahlar

Türk Ordusu Hakkında Yabancıların Sözleri Türkler kadar cesur savaşan askerler görmedim. İngiliz General: Hamilton Türk öldürülebilir, ama asla mağlup edilemez Napolyon

Türk Ordusu Hakkında Yabancıların Sözleri “Yavuz’un ordusu Memlukların Şam Şehrine girerken şehri çepeçevre kuşatan olağanüstü meyve bahçelerine el bile değdirmemişti. Türk Ordusu o kadar disiplinli idi” Fransız yazar Montaigne