CAN "Can" şu andaki ya da gelecekteki yeteneği ya da kapasiteyi; izin ya da olabilirliği ifade etmek için kullanılır. Negatif şekli "can’t", "can not",

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Do you know who I am? Kim olduğumu biliyor musun?.
Advertisements

Everyday objects ● Possession
“BE” fiilinin Şimdiki ve geçmiş zamandaki şekilleri
KORKMA.COM UNIT 4 DREAMS KORKMA.COM.
THE PAST CONTINUOUS TENSE
ENGLISH TENSES PAST CONTINUOUS TENSE SÜREKLİ GEÇMİŞ ZAMAN.
THE PRESENT PERFECT TENSE
FUTURE PERFECT TENSE.
THE PRESENT PERFECT TENSE
Ali can’t play basketball because he is short.
SIMPLE PRESENT TENSE.
ExpressIng AbIlIty AND ınabılıty In The Past
READING AND WRITING IN FOREIGN LANGUAGE
Yabancı Dil - II Bölüm - 1.
(OLMAK FİİLİNİN GEÇMİŞ ZAMANI)
Past tense ● Time expressions
UNIT FIFTEEN Health and Sports
Modals (Kipler) By Yunus Özüberk.
= DON’T need TO “gerek yok”
Soru sorma Geniş zaman “DO – DOES”
THE SIMPLE PAST TENSE.
Yabancı Dil- II Bölüm - 3.
EXPRESSING PURPOSE, CAUSE AND RESULT AND GIVING REASON
Dinleyenlerde derin izler bırakan İnsanın içini titreten Aynı zamanda Gençlere aktardığı yaşam felsefesi ile Düşündüren Orson Welles’in I know what.
EXPRESSING OPINIONS ( fikirleri belirtme)
NOUN CLAUSES (İSİM CÜMLECİKLERİ).
UNIT- 3 OUR NATURAL HERITAGE.
SORU CÜMLESİ (?) (QUESTIONS)
SIMPLE PRESENT TENSE ZAMAN İFADELERİ (Tıme Expressıons)
CONDITIONAL SENTENCES
CONJUNCTIONS (BAĞLAÇLAR)
İNGİLİZCE WHEN / WHILE WHEN / WHILE.
İNGİLİZCE WANT, WOULD LIKE
FUTURE SIMPLE tense (wıll)
USED TO. USED TO: Sadece geçmiş zamanla kullanılır. Şu anda sahip olmayıp geçmişte sahip olduğumuz alışkanlıklardan bahsederken kullanırız. USED TO +
SIMPLE PAST TENSE - QUESTION FORM
The Present Perfect Tense
Gizli / İsimsiz Raporlama Tanıtımı
PRESENT CONTINUOUS PRESENT SIMPLE
PAST SIMPLE TENSE GEÇMİŞ ZAMAN.
There was a man who was thinking of building an honourable structure that could last for milleniums and show the king’s power. So, he racked his brain.
 The water is cold.  Everything became clear.
©2016 be ©2016 ingilizcebankasi.com.
Can / could ©2016 ingilizcebankasi.com.
THE PAST CONTINUOUS TENSE ÖĞRENCİLER MUHAMMED AYDIN 167 ENGİN ARPACI 410.
Must ©2016 ingilizcebankasi.com.
First Conditional Sentences. LOOK AT THE EXAMPLES If the weather is fine, we’ll play tenis If I have enough money, I’ll buy the car If it rains, we’ll.
:Hazırlayan: BARIŞ AKYÜZ
SO THAT IN ORDER THAT IN ORDER TO IN CASE. So that In order that cümle Özne + fiil + nesne Sentence Subject + Verb + Object So that: için in order that:
Simple Present Tense Simple Present Tense (Basit Geniş Zaman)
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
YDI101 YABANCI DIL 1 HAFTA 1. We use subject pronouns when the pronoun is the subject of the sentence. When the subject appears the second time, we don’t.
ENGLISH TENSES TABLE (İNGİLİZCE ZAMANLAR TABLOSU)
PRESENT PERFECT TENSE Yakın Geçmiş Zaman. WHERE DO WE USE PRESENT PERFECT TENSE ????
David’s father has worked as a policeman ……………… he was 25. since for since.
Would you like a different color?
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
tomorrow soon next week / year in five minutes/ in two hours later today I'll go to the market tomorrow. Don’t worry. He will be here soon. There.
By : Sevval Ahsen Unal. The simple past is a verb tense that is used to talk about things that happened or existed before now. Imagine someone asks what.
SİMPLE PAST TENSE Grup Üyeleri
AS AS NOT AS AS COMPARISONS.
HAVE TO - MUST.
İNGİLİZCE THE FUTURE TENSE ( BE GOING TO ). Be going to gelecek zamanda olan bazı olayları ifade etmek için kullandığımız bir yapıdır. İNGİLİZCE THE FUTURE.
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
CAN Ability-Yetenek.
MY ACTİVİTİES ON TYPİCAL DAY BAŞAK MORAL 10-D 43.
Sunum transkripti:

CAN "Can" şu andaki ya da gelecekteki yeteneği ya da kapasiteyi; izin ya da olabilirliği ifade etmek için kullanılır. Negatif şekli "can’t", "can not", ya da "cannot" olarak yazılabilir ve eğer bir izin için kullanılmış ise reddetmek yani ‘ hayır ‘ anlamına gelir. Şimdi CAN ile ilgili örneklerimizi görelim: 1- for ability (Yetenek, muktedir olma, yapabilme ifade eder): - A strong man can lift heavy things. - Güçlü bir insan ağır şeyleri kaldırabilir. - A: Can you swim? A: Yüzebiliyor musun? - B: Yes, I can. B: Evet, yüzebiliyorum. - A: I can ride a bike. A: Bisiklete kullanabiliyorum. - B: I cannot ride a bike. B: Ben kullanamıyorum.

Structure of Can subject + can + main verb The main verb is always the bare infinitive (infinitive without "to"). subject auxiliary verbmain verb +Icanplaytennis. -Hecannotplaytennis. can't ?Canyouplaytennis?

"Could" geçmişteki bir yeteneği, kabiliyeti ifade etmek için kullanılır ve bu anlamda "Can" in Past formudur. Örnek:Our son could talk when he was two years old. Oğlumuz 2 yaşında iken konuşabiliyordu Negatif şekli "couldn’t" ya da "could not"" şeklinde yazılabilir. Could ile ilgili bu genel açıklamalardan sonra örneklere geçebiliriz. 1- Ability in the past (Geçmişteki bir yeteneği ifade ederken): - When he was young, he could work all day long. - Gençliğinde gün boyu çalışabiliyordu. - When she was five, she could read and write - Beş yaşında iken okuyup yazabiliyordu.- I was ill, so I couldn’t go to school yesterday OR - Hasta idim onun için dün okula gidemedim.

Structure of Could subject + could + main verb The main verb is always the bare infinitive (infinitive without "to"). subjectauxiliary verbmain verb + My grandmothercouldswim. - Shecould notwalk. couldn't ? Couldyour grandmotherswim?