Farklılaştırılmış Öğretim

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
proSuccess - Yaşam Değiştiren Organizasyon
Advertisements

KURUMSAL DEĞİŞİM VE GELİŞİM
Bireysel Çalışma Teknikleri
“ÖZGÜVEN-ÖZSAYGI-SOSYAL BECERİ” -TEMATİK YAKLAŞIM-
Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı
Kurumlar toplumu önemser
BİR HAYAT REHBERİ! BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız! ♫ Lütfen sesi açınız!
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
Öfke Yönetimi.
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
SUNUM. STRATEJİK YÖNETİM Esnaf ve sanatkâr işyerleri sahipleri; bir meslek koluna tabi olup, mesleki yeteneklerini kullanmak suretiyle ailelerini geçindirmek.
Ziya BARAN Yüksek Performansa Ulaşmanın Teknikleri
Soru 1 Yapabileceğiniz (şu anda yapmadığınız) ve düzenli bir biçimde yapsaydınız yaşamınızda son derece olumlu bir değişiklik oluşturabilecek tek şey.
ETKİN İLETİŞİM BECERİLERİ GELİŞTİRME
İNANÇ BAŞARININ NERESİNDE ?
ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU
İLETİŞİM BECERİLERİ fEyZA eRKAN.
ROL OYNAMA.
Hiç kimse geri dönemez ve parlak geçmişini geri getiremez. Ancak şu andan itibaren herkes yeni bir başlangıç yapabilir ve parlak bir sona ulaşabilir.
REHBERLİK.
OKUL REHBERLİĞİNDE MESLEK DANIŞMANLIĞI
HOŞGELDİNİZ.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Aile Eğitimi Etkinlikleri
ÇOCUKLARIMIZ… Bizim en değerli varlıklarımız… Tüm çabalarımız
Yetkinlikler Yetkinlikler belirli bir görevi başarıyla yerine getirebilmek için beklenen ortak kurumsal davranış ve tutumları tanımlanmaktadırlar.
ÖĞRENEN ORGANİZASYONLAR
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
HALKLA İLİŞKİLER İÇİN ÖNERİLER
HAZIRLAYANLAR NURTAÇ ÜNLÜ DERYA DEMİR GÜLŞAH BAŞARAN
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ
MOTİVASYON.
AİLE EĞİTİM SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
SINIF YÖNETİMİ Kaan KARAKAYA 1 KARAADİLLİ ORTAOKULU 1 1.
BİREYSEL MOTİVASYON TEKNİKLERİ
BÖLÜM 4:FARKLILAŞTIRILMIŞ ÖĞRETİM
SEVGI.
BİR HAYAT REHBERİ! BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız! ♫ Lütfen sesi açınız!
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ AİLE EĞİTİM SEMİNERİ
SINAV KAYGISIYLA BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE GİDERİLME YÖNTEMLERİ
SINAV KAYGISI.
Rehberlik Servisinin Tanıtımı
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
EĞİTİMDE AİLENİN ÖNEMİ
Okulumuzda rehberlik “Her zaman yapabileceğimiz bir şeyler olduğu inancından yolu çıkıyoruz”
Ölçme ve Değerlendirme Semineri
ÇOCUKLA İLETİŞİM.
ÖZEL EĞİTİM UYGULAMALARI
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
Verimli Ders Çalışma Teknikleri MEHMET EKİCİ
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
Ders Çalışma Teknikleri.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
ETKİLİ ÖĞRETMENLİK VE SINIF YÖNETİMİ
İNCİRLİOVA SPOR LİSESİ EĞİTİMDE KOÇLUK SİSTEMİ SUNUSU
VE ÇOCUGUN GELİŞİMİNE ETKİLERİ
KISIM 2 İnançlar ve Biliş
Alan-Ders Seçimi Seminerine HOŞGELDİNİZ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Rehberlik Servisinin Tanıtımı
BİREYSEL MOTİVASYON TEKNİKLERİ
Yüksek Performansa Ulaşmanın Teknikleri Ziya BARAN Hazırlayan :
Sunum transkripti:

Farklılaştırılmış Öğretim Öğretimsel Koçluk Yaşam Koçluğu Yetkinlikler Proaktif Davranış Farklılaştırılmış Öğretim

BÖLÜM 3: PROAKTİF DAVRANIŞ REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ BÖLÜM 3: PROAKTİF DAVRANIŞ Ayşe BULDUK Anıl AKMAN Kemal AYBATAN

Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Stephen R. COVEY

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Karakter Etiği Başarının temeli olan dürüstlük, alçakgönüllülük, bağlılık, ölçülü olmak, cesaret, adalet, sabır, çalışkanlık, yalınlık, herkese iyilik ettir. Karakter etiği, etkili yaşamın temel ilkeleri olduğunu ve insanların, ancak bu temel ilkeleri öğrenip kendi temel kişilikleriyle bütünleştirdikleri taktirde gerçek başarıyla, yakalayabileceklerini öğretti.

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ İlkeler Hakkaniyet Tutarlılık Dürüstlük İnsan onuruna saygı Hizmet etme Üstün kalite Gelişime önem verme Koşulsuz sevgi Sabır Yardım etme Destek olma

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Kişilik Etiği Başarı daha çok, kişiliğin, toplumdaki imajın, tavır ve davranışların, insanlar arası etkileşim süreçlerini kolaylaştıran beceri ve tekniklerin sonucunda elde edileceğini ifade eder.

Birincil ve İkincil Büyüklük REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Birincil ve İkincil Büyüklük Kişilik etiği ikincildir. İkincil özelliklerin uzun süreli ilişkilerde tek başlarına kalıcı bir değeri yoktur.Köklü bir dürüstlük ve temelde güçlü bir karakter yoksa, uzun süreli ilişkilerde başarısızlık ortaya çıkar. Karakter etiğinin temelinde etkili olmayı yöneten ilkeler vardır.

Paradigma “algılamak, anlamak, yorumlamak” REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Paradigma “algılamak, anlamak, yorumlamak” “Düşündüklerimiz yada inandıklarımız nesneleri görüşümüzü etkiler” J. Berger

Paradigma “algılamak, anlamak, yorumlamak” REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Paradigma “algılamak, anlamak, yorumlamak” “Hepimiz cisimleri oldukları gibi gördüğümüzü, nesnel olduğumuzu düşünürüz. Oysa bu doğru değildir. Biz dünyayı olduğu gibi değil olduğumuz gibi görürüz” “metro”

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ İçten Dışa

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ “Sürekli yaptığımız şey neyse, biz oyuz. O halde mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır.” Aristo

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Alışkanlık Bilgi (Kurumsal paradigmadır. Ne yapmalı, Neden yapmalıyız), Beceri (Nasıl yapmalı), Arzu (Yapma isteğimizin bir dürtüsüdür.) Kesişmesi olarak tanımlanmaktadır.

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ

Ü: İstenilen sonuçların üretilmesi ÜY: Üretme Yeteneği REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Ü: İstenilen sonuçların üretilmesi ÜY: Üretme Yeteneği

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ “PROAKTİF DAVRANIŞ”

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Özbilinç

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Sosyal Ayna

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ 3 Sosyal Harita Genetik Determinizm Psişik Determinizm Çevresel Determinizm

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Tepki

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Tepki

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ PROAKTİVİTE

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ 3 Merkezi Değer Deneyimsel Bizim var ettiklerimiz Tutumsal

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ İnisiyatif

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Etkin-Edilgen

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Dilimizi Dinlemek Almanca

Reaktif / Proaktif olmak… REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Reaktif / Proaktif olmak… Reaktif Olmak Yapabileceğim hiçbir şey yok. İşte ben böyleyim. Beni öyle kızdırıyor ki. Buna izin vermezler. Bunu yapmam gerekiyor. Yapamam. Yapmalıyım. Keşke. Proaktif Olmak Seçeneklerimize bir bakalım. Farklı bir yaklaşımı seçebilirim. Duygularımı kontrol edebilirim. Ben etkili bir sunuş yapabilirim. Uygun bir tepkiyi seçeceğim. Seçerim. Yeğliyorum. Yapacağım.

Reaktif İnsanların Öğrenememe Hastalığı REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Reaktif İnsanların Öğrenememe Hastalığı Aslında sorun yok! “Sorunu kabul etmeme” Biz sorunu çözdük “Sorunu görüp de görmeme” Her şey aklımda “Bilgiyi paylaşmama” Gördüğüm bana yeter “İlişkilendirmeme” Ders almam, ders veririm “Ders almama” Ben bilirim sendromu “Bilgi üretilmesini engelleme” Suçlu kim “Sorunlarla kişileri karıştırma” Çözüm şu, hayır bu “Yapıyı ve sistemi anlamama” Biz başarılıyız “Geçmişin başarılarına sığınma”

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ İlgisizlik İlgi Alanı

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ İlgi Alanı Etki Alanı İlgimizin hangi dairenin içinde olduğunu anlamanın en kolay yolu “Olsaydı”lar ve “Olabilirim”leri birbirinden ayırabilmektir. İlgi alanı “Olsaydı”larla doludur.

Karşılaştığımız Sorunlar REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Karşılaştığımız Sorunlar Dolaylı Denetim Dolaysız Denetim Denetim Dışı

İlgi Etki Alanı Alanı İlgi Etki Alanı Alanı REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ İlgi Etki Alanı Alanı İlgi Etki Alanı Alanı PROAKTİF ODAK (Pozitif Enerji etki Alanını genişletir) REAKTİF ODAK (Negatif Enerji Etki Alanını daraltır)

“Olsaydı”lar ve “Olabilirim”ler REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ “Olsaydı”lar ve “Olabilirim”ler “Evimin borçları bitmiş olsaydı çok mutlu olurdum.” “Despot olmayan bir patronum olsaydı…” “Saha sabırlı bir eşim olsaydı…” “Daha itaatli çocuklarım olsaydı…” “Diplomam olsaydı…” “Kendime ayırabileceğim daha fazla zamanım olsaydı…”

Değneğin Diğer Ucu Sonuçlar-Hatalar REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ Değneğin Diğer Ucu Sonuçlar-Hatalar

REHBER ÖĞRETMENLERİN KOÇLUK VE METORLUK YETKİNLİKLERİ