“İnsanoğlu hakkında en çok neye şaşırırsın?…”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Advertisements

Arkadaşlarıma.
“İnsanoğlu hakkında en çok ney şaşırtır sizi?…”
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
YAŞAMIN ÖĞRETTİKLERİ (psikoloji arşivi)
Gidene kal demeyeceksin. .. Gidene kal demek zavallılara,
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
KARIYER PLANLAMA Levent VURGUN Yrd.Doç.Dr..
KAZANMAK İÇİN ORGANİZE OLACAĞINIZ KİŞİLER LİSTESİNİ HAZIRLAYIN
KASIM AYI DEĞERİMİZ DOĞRULUK
Beklentiler, çatışmalar, hayal kırıklığı…
Mecburi istikamet… Bünyamin Duran.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Çok samimi iki dost ve arkadaslardi
Aşkta Sınırlar ve Sinirler
Güçlülerin yüzüne gerçeği söylemek için,
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
HAYAT DERSLERİ Düzenleyen
BÖYLE BİR DOSTUNUZ OLDU MU? (YA DA BÖYLE BİR İNSAN TANIDINIZ MI?)
- Hz. Muhammed Çalışmayı Severdi
P a z a r S a b a h l a r ı.
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
Allah bize ne marka araba kullandığımızı sormayacak... Ama gerektiğinde kaç çaresiz insana yardım etmek için arabamıza aldığımızı soracak Allah bize kaç.
Yazı ve çizim: Zikrullah KIRMIZI 2010
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
KAZANIMLAR : 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder.
İlköğretim DKAB Dersi 4. Sınıf 5. Ünite Sunusu
Eflatun'a iki soru sormuşlar;
Kişilik Testi.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Neyi bekliyoruz ? Nereye koşuyoruz ?
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
Uzun İnce Bir Fasulye.... Seslidir... Yazar..: Çınar Alişan Yılmaz
Adam 3 yaşındaki kızını, pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için azarlamıştı. Küçük kız, koskoca bir paket altın yaldızlı kağıdı bir kutuyu.
Belki doğru insanla tanışmadan önce yanlış insanlarla tanışmamız gerektiği doğrudur... Böylelikle en sonunda doğru insanla tanıştığımız zaman bu hediye.
Allah , doğru insanla karşılaşmadan önce
Bu sabah karar ver Yeni “ image maker “ ın Mevlana olsun.. O’nun dediği gibi görün O’nun dediği gibi davran.. Göreceksin ki Yağmur suları ile yıkanmış.
YILLAR SONRA ÖĞRENDİM Kİ
Rüyamda yaratıcı ile bir konuşma geçti aramızda
“Hayatın Ortağı Olmak…”
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
Öğrendim ki; kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız
AHMET SELİM SARIOĞLU 1-C DUYGULARIMI İ FADE EDEB İ L İ YORUM.
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
Mutluluk kapısı bir yerde kapanıyorken,başka bir mutluluk
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
- Kumar Oynamak KUMAR OYNAMAK.
.Evde bir değişiklik yapmaya kalktığımda, her şeyin düşünülenden iki misli daha pahalıya geldiğini ve iki misli daha uzun zaman aldığını öğrendim. Yaş:
ÇOCUKLARIMIZ Çarşılarda bir şey Biz pazar aramazdık, çocuklar olmasaydı. Kasaplarda, manavlarda bazı yorgun kadınlar Hep de tenha saatleri seçerler Sonra.
Kütüphane ile ilgili özlü sözler
*Bu insanlar, yaşamın her yönünü severler, şikâyet etmekle ya da olayların daha değişik olmasını istemekle vakit kaybetmezler. *Bağımsızlıklarına çok.
Anne Aslan ve Yavruları
FARK EDEMEDİĞİMİZ TÜM ANLARA ‘’Bazen Yıldızları süpürürsün farkında olmadan Güneş kucağındadır bilemezsin Bir çocuk gözlerine bakar,arkan dönüktür. Ciğerinde.
1- Para biriktirmek,toplumun bize olan güvenini arttırır. 2- Para biriktirmek, ihtiyacımız olmayan şeyleri almamızı engeller. 3-Para biriktirmek, bizi.
ŞAH VE PİYON sesli
4/A 51 BÜŞRA CUHADAR.  Fedakarlık, bencilce düşünmeyerek başkaları için kendimizden ödün vermektir. Bazı insanlar sevdikleri için çırpınır, onlariçin.
HZ. MUHAMMED (S.A.V) HAKKI GÖZETİRDİ
KUMAR OYNAMAK * Para, mal veya değerli bir eşya karşılığı şansa ve tahmine dayalı olarak oynanan oyunlara kumar denir. Kumarda amaç başkasının parasını,
Müzik: Ernesto Cortazar, Autumn Rose Çeviri : D. Ali Ercan.
Aşkın Karanlık Metali İ stersen Hiç Başlamasın Melis Beril Yemişçi LP5.
Çoktan geçip gitmiş acılara yapışıp kalmayı bırakmak neden bu kadar zor?" Gerçek olan şu ki; sahip olduğun yegâne şey bu acılara sahip olman. Eski yaralarınla.
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
bir kadın çocuktur aslında...
Sunum transkripti:

“İnsanoğlu hakkında en çok neye şaşırırsın?…” Bir âlime sordum, “İnsanoğlu hakkında en çok neye şaşırırsın?…”

CEVAPLADI...

Merakla geleceği düşünmekten, bulundukları anı unuturlar, bunun sunucunda da ne bulundukları anı ne de geleceği yaşarlar. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar, hiç yaşamamış gibi de ölürler..." ”Çocukluklarından sıkılırlar - büyümek için acele ederler... Ve sonra da tekrar çocukluklarını özlerler. Para kazanmak için sağlıklarını kaybederler, Ve sonra da sağlıklarını geri kazanmak için paralarını...

Bir süre için sessiz kaldık, sonra tekrar sordum. İnsanoğlunun neleri anlamasını isterdiniz?" Gülümseyerek cevapladı: “Birilerinin sizi sevmesini sağlayamayacağınızı.. Yapabileceğiniz şeyin, kendinizin sevilmesine izin vermek olduğunu anlamanızı...

En değerli hazinenizin, hayatınızda sahip olduğunuz şeylerin değil, hayatınızda sahip olduğunuz kimselerin olduğunu anlamanızı. Zengin insanın, en çok şeye sahip olan değil, en az şeye ihtiyaç duyan olduğunu anlamanızı.

Affederek, affetmeyi anlamanızı... Birisinin duygularında derin yaralar açmanın bir kaç saniye aldığını, ve o yarayı iyileştirmenin yıllar sürebileceğini anlamanızı... Affederek, affetmeyi anlamanızı...

Aranızdan bazılarının bazılarını nasıl çok sevdiğini sadece, bu hislerini ifade etmeyi ya da açığa vurmayı bilemediklerini anlamanızı...

İki insanın aynı şeye bakıp farklı şeyler görebileceğini anlamanızı...

Başkaları tarafından affedilmenin her zaman yeterli olmayacağını, Aynı zamanda kendi kendinizi affetmenizin de gerekli olduğunu anlamanızı

Ve daima burada Allah’ın bizimle beraber olduğunu bilmenizi..." (La edri)