HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
Advertisements

CANLILARIN YUVALARI.
ADI:HARUN SOYADI:ULU SINIF:9/G NUMARA:1407 KONU:AMPHİBİA.
Otçul bir memeli hayvan : at
Canlı nedir?Cansız nedir?
Canlılar.
CANLILAR CANLILAR CANLILAR
HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır
HAYVANLAR.
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ (4 EKİM)
KUŞLAR.
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
Işık kirliliği ve deniz kaplumbağaları
Hayvanlarda Beslenme Yaşadıkları Yerler
DERS ADI: HAYAT BİLGİSİ KONU ADI: ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR HAZIRLAYANLAR:
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
KÜMES:Tavuk, hindi,horoz,güvercin gibi evcil hayvanların barınmasına yarayan kapalı yer
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
HAYVANLAR CANLIDIR İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar dünyadaki canlı varlıklardır. Canlı varlıkların beslenme, hareket etme,solunum yapma, büyüme, çoğalma.
Hayvanlar Alemi.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME ve GELİŞME
Ülkü yılmaz füsun kayaoğlu D.
ARAMA KÖPEĞİ VE DAVRANIŞLARI. KÖPEK (Canis lupus familiaris) Köpekgiller (Canidae) familyasına mensup, görünüş ve büyüklükleri farklı 400'den fazla ırkı.
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
ÇEVREMİZDEKİ VARLIKLAR
ÇEVREMİZDEKİ CANLILARI TANIYALIM
Kediler.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI YAŞAM GRUBU ÜNİTE SUNUMU.
CANLILARI TANIYALIM Hz:İSMAİL BAŞPINAR.
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
HAYVANLAR ALEMİ.
İnsanlar neden hayvanlar grubuna girer?
HAYVANLAR ALEMİ Hazırlayanların;
VETERİNERLİK Sonraki sayfa
HAYVANLAR.
HAYVANLAR.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
KONU HAYVANLAR.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, ÖĞRENELİM
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
VAHŞİ HAYVANLARIN HAYATI
"Bilgiyi ve Sevgiyi Paylaşmak İçin..." “Bilgiyi ve Sevgiyi Paylaşmak İçin…”
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM
YILANLAR NASIL ÇOĞALIR?. Yılanlar türlerine bağlı olarak farklı şekillerde ürerler. Yılanlar üremek için mutlaka erkek ve dişi yılana ihtiyaç duyarlar.
ÜNİTE : 5 CANLILAR DÜNYASI. CANLILARI SINIFLANDIRALIM Çevremizde birçok canlı vardır. Dünyada ismini sayamayacağımız çok canlı vardır. Kedi Gül.
H AYVANLARDA Ü REME, B ÜYÜME, G ELIŞME Aydın ZEYFEOĞLU.
4-MİKROSKOBİK CANLILAR
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
HAYVANLAR ALEM İ ARDA KIRTAS İ YE. Evcil hayvanlar Do ğ a'da büyüyüp yeti ş en ve kendi kendini doyurma ve yeti ş tirme özelli ğ ine sahip hayvanlar vah.
Hayvanlar Yeryüzünde pek çok hayvan yaşar. Bunların bir kısmı evcilleştirilmiştir. İnsanlarla birlikte yaşarlar. Evcil olmayanlar, başıboş, kontrolsüz.
KEDİLER Kediler memeliler Kediler memeliler grubunda yer alır. grubunda yer alır. Doğurarak çoğalırlar. Doğurarak çoğalırlar. Yavru bakımı vardır. Yavru.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU EKO TURİZM DERSİ Öğr
KONU HAYVANLAR.
DOMUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Kedi Irkları ve Bakımı.
CANLILAR 1-Bitkiler;çiçekli bitkiler, çiçeksiz bitkiler. 2-Hayvanlar;omurgalı hayvanlar,omurgasız hayvanlar. 3-Mantarlar;şapkalı mantarlar,maya mantarları,kültür.
Panda. anda, memeliler sınıfında otçul bir hayvandır. Fakat dev pandaların hem otçul hem etçil olduğu bilinmektedir. Pandalar nesli tükenen hayvan türlerinden.
Sınıf: KUŞLAR (AVES) KUŞLAR Arka üyeleri bacak, ön üyeleri kanat şeklindedir. Vücutları keratinden oluşmuş tüyler ile kaplıdır.
HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..
Canlılar.
MODİFİKASYON MUTASYON VARYASYON DOĞAL SELEKSİYON ADAPTASYON ÖRNEKLERİ.
KUŞLAR (AVES) Ön üyeleri değişerek kanat şeklini aldığından uçabilmektedir. Bu nedenle latince aves adı verilmiştir.
Sunum transkripti:

HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK

TAVŞAN Tavşan, tavşangiller (familyasını oluşturan türlerin ortak adı. Doğurarak çoğalırlar. Yavru bakımları çok azdır. 7 gün baktıktan sonra anne tavşan yavru tavşanı bırakır. Tavşangiller familyası yaklaşık elli türü içine alır. Kuyrukları uzun kıllarla örtülüdür. Kulaklar ve arka bacaklar uzamıştır. Bir kısmı t altında oyuklarda yaşar. Familya üyelerine tavşan veya  adı verilir. Tavşangiller, familyasını oluşturan  tüylü küçük kuyrukları, uzun kulakları ve arka ayakları ile ayrılır. Lepus harici cinslerin tüm üyeleri genel olarak ada tavşanı olarak adlandırılır. Ada tavşanları başka hayvanların yuvalarında veya kendi kazdıkları yuvalarda barınırken, tavşanlar uzun ot ve çalıklarda yaşar.Tavşanlar arasında en çarpıcı özelliklere sahip olan beyaz tüylü sera tavşanı 21. yüzyıla damgasını vurmuştur. Ayrıca, bazı türlerin kulakları oldukça iyi duymaktadır. Her türlü sese şaşkınlıkla tepki vermektedirler. Bu yüzden kendi türünden ya da başka canlıların yaklaşması durumunda yabanî tavşanlar irkilirler. Okyanusya hariç tüm dünyada yerlidir. Okyanusya'ya gelişleri yerli memeliler için büyük bir tehdit oluşturur.

YAVRU KEDİ Doğduklarında kedi yavruları kör ve son derece savunmasızlardır. Yaklaşık 100 gr ağırlığındaki bu minik yavrulara bakabilmek için anne kedi çok az uyur. Sürekli, yavrularının sıcak kalmaları ve acıktıklarında her an süt emebilmeleri için karnına yakın bölgelerde durmalarını sağlamaya çalışır. İlk hafta gözleri kapalı olmasına rağmen yavrular süt içecekleri yeri bulmakta hiç zorluk çekmezler. Dokuz gün sonra yavruların gözleri açılır. Annenin sütü yavruların büyümesi için tam gereken özelliklerdedir. Her türlü besin açısından zengindir, ayrıca yavruyu hastalıklardan koruyan özel bazı kimyasallar da bu sütte bulunur.

KUZU Kuzu'lar başlıca iki büyük bölümde ele alınır ; Süt kuzuları ve kasaplık kuzular. Süt kuzuları peynir yapımında koyun sütü kullanılan bölgelerde beslenir ve bu yavrular daha 5-7 haftalıkken kesilir. Bundan dolayıda ağırlıkları 10  kiloyu bile bulmaz. iyi kuzu eti ve yağının rengi beyaz olur. Kuzunun böbreklerininde bu beyaz yağ tabakası ile kaplı olması aranan bir özelliktir. Kasaplık kuzular, hayvan biraz daha büyüdükten ve ağırlığı biraz daha arttıktan sonra kesilenlerdir. Bu kuzuların ağırlıkları cinslerine göre 12 - 20 kilo bazende daha çoktur.

KAPLUNBAĞA Kaplumbağa yaşadığı yerler: Aslen sıcak memleket hayvanlarıdır. Kara, deniz ve tatlı sularda yaşayan türleri vardır. Özellikleri: Vücutları kabuk biçiminde kubbemsi bir bağa ile örtülüdür. Tehlike anında baş, bacak ve kuyruklarını içeri çekebilirler. Çeneleri dişsizdir. Yumurtlayarak ürerler. Ömrü: 40-200 yıl kadardır. Çeşitleri: Kara, deniz ve tatlı sularda yaşayan 250 kadar türü bilinmektedir.

CİVCİV 2003 yılında 24 milyar nüfus ile, Dünya'da en fazla bulunan kuş türüdür. İnsanlara iki çeşit sık kullanılan besin kaynağı sunarlar: etleri ve yumurtaları. Tavuklar uçamayan kuşlardandır. Yumurta ile çoğalırlar. Yavrularına 'civciv' denir. Akciğerleri ile nefes alırlar. 2 ayakları vardır. Otçullardır. Zararsız hayvanlardır. 

Köpekler; Etçiller (Carnivora) takımının, köpekgiller familyasından bir memeli türü. Çok eski çağlardan beri evcilleştirilmiştir. Görünüş ve büyüklükleri farklı, yüzden fazla evcil ırkı vardır. Başı az çok uzun, üst çenede üç, alt çenede dört kesici dişi bulunur. Ön ayakları beş, arka ayakları dört parmaklıdır. Tırnakları kedi gibi çekilebilme özelliğinden mahrumdur. Parmakları üstünde koşar ve iyi yüzer. Saatte 50 km hızla yol alır. Gündüz ve gece faaldir. Koku alma ve işitme duyuları keskindir. Zeki olduğundan kolayca terbiye edilebilir. Sahibine bağlılığı ile ün yapmıştır. Köpek Yaşadığı yerler: Evcil ve vahşi olarak dünyanın hemen hemen her yerinde. Özellikleri: Keskin koku alma ve işitme kabiliyetli etçil bir memeli. Sahibine bağlılığı ile şöhret bulmuştur.