Bırak dört unsuru bir yana Beş duyguyu, ey şarap sunan

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İTALYA.
Advertisements

KARS ÇOBAN KÖPEĞİ “Kars Türk Çoban Köpeği” adıyla tescillenen Kars Çoban Köpekleri, koruma konusunda en önde gelen ırklardan birisidir.
DUYU ORGANLARIMIZ.
HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis
Dilim dilim dilinir Tuzlanıp yenilir?.
MORACEAE(DUTGİLLER) Tür: Morus alba (Beyaz dut)
Vaccinium arctostaphylos (karamuk, avcı üzümü, ayı üzümü)
Bilimsel Sınıflandırma
Taze Otlar & Baharatlar.
ÜLKEMİZDEKİ TARIM ÜRÜNLERİ
MEYVELER VE KURUYEMİŞLER
Türkiye İncir Çeşitleri Ficus carica L.
HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis
Büyük yapraklı ıhlamur
ARALIK.
HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis
ŞEFTALİ VE NEKTARİN ÇEŞİTLERİ
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
AYVA VE ARMUT ÇEŞİTLERİ
ŞEFTALİ ÇEŞİTLERİ.
Erik Çeşitleri Sürüm 1.0 ( )
MEYVELER HAZIRLAYANLAR MELTEM METİN EDA KARACA
BADE ŞARAP BUTİĞİ’NE HOŞGELDİNİZ....
ARMUT ÇEŞİTLERİ.
PATATES Takım: Tubiflorales (Boru çiçekliler)
Yrd. Doç. Dr. Abdullah KANKAYA Elma Tarım ve Fidancılık Limited Şti.
Takım : Rhamnales Familya: Vitaceae Cins : Vitis
TAM ÇİÇEKLENME ÇİÇEK F: (S 5) + P (5) + A 5 + N 5 + G (2) Kapalı çiçek Stigma Anter Nektar K Kapalı çiçek Filament Çiçeğin açılması Yumurtalık.
BAHÇE BİTKİLERİNİN EKOLOJİK ve FİZYOLOJİK İSTEKLERİ
HAŞHAŞ Tak: Rhoeadelas Fam: Papaveraceae Cins: Papaver
SUSAM Takım: Tubiflorales Familya: Pedaliaceae Cins: Sesamum
Çocuklar Tutum haftası geldi, Bizlere neşe verdi
MEYVELER Ahududu, Ananas, Avokado, Ayva, Böğürtlen, Çilek, Elma, Erik, Greyfurt, Hindistan cevizi, İncir, Kavun, Karpuz, Kayısı, Kiraz, Kivi, Muz, Nar,
KİRAZ ÇEŞİTLERİ.
TÜTÜN.
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ.
ERİK ÇEŞİTLERİ.
YERFISTIĞI Tak: Rosales Fam: Fabaceae (Leguminosae) Cins: Arachis
KORUNGA (Onobrychis Adams) CİNSİ:
AK ÜÇGÜL (Trifolium repens L.)
MELEZ ÜÇGÜL ( Trifolium hybridum L.)
BİTKİ VE AĞAÇLARI TANIYALIM 
 Bir okulum olsa ki öyle güzel,muhteşem ki,  Pembe şekerden,beyaz bulutlardan şeker okul…  Bir okulum olsa ki öyle temiz ve parlayan,  Yerlerde çöpler.
KOLZA.
ELMA ÇEŞİTLERİ.
Quercus rubra m. boylarında düzgün gövdeli serbest büyüdüğünde geniş bir tepe oluşturan bir ağaçtır. Piramidal bir yapı oluşturur. En hızlı büyüyen.
BADEM ÇEŞİTLERİ.
Quercus petraea Sapsız Meşe
THYMUS (kekik).
SINIF : Coniferae FAMİLYA : Cupressaceae CİNS : Juniperus
MAGNOLIA SOULANGEANA (SARAY MANOLYASI).
Türkiye’nin coğrafi konumu
Malus sylvestris (Yabani elma)
Türkiye’de Yetiştirilen Tarım Ürünleri
Sambucus nigra (Kara mürver).
Erica arborea (ağac fundası)
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
MEYVELERİ TANIYALIM.
Ekonomik Önemi, Anavatanı
KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİ
AK ÜÇGÜL (Trifolium repens L.)
MEYVELER.
ÜLKEMİZDE ELMA YETİŞTİRİCİLĞİ İÇİN ÖN FİZİBİLİTE
VİTAMİNLER.
KORUNGA (Onobrychis Adams) CİNSİ:
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
TURP YETİŞTİRİCİLİĞİ.
Meyve (Kapsül) ve Tohum
Calluna.
Bereketli Ülkemizde Her Çeşidi Var: Ülkemizde Yetişen Ağaç Türleri.
Sunum transkripti:

Bırak dört unsuru bir yana Beş duyguyu, ey şarap sunan Rüzgarlar gibi   Bırak dört unsuru bir yana Beş duyguyu, ey şarap sunan Azı da bir insanda gamın, çoğu da Vur patlasın çal oynasına başlayalım, Bir yudumcuk sun bize şarabından. Esip duralım rüzgarlar gibi Hayyam

beyazların dünyası...

...NARİNCE... Taneleri : Yoğun tanenli Renk : Sarı Şekil : Hafif Oval Büyüklük : Orta – iri Yöre : Tokat, Amasya, Nevşehir Asidite : Yüksek Taneleri : Yoğun tanenli Ağırlıklı olarak Tokat ili sınırında özellikle Kazova ilçesinde yetiştirilen Narince, üzümü yapısı itibariyle Türkiye’nin nadide üzümlerinden biridir. 1800’lü yıllarda misyonerlik çalışmaları için Anadolu’ya yayılan Cizvit papazları şarap ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla edinme ihtiyacıyla teraslama yöntemiyle bağlar kurmuşlardır. Bu en güzel bağlarda, en hakim üzümü çeşidi ise Narince olmuştur.

Narince yapısı ??? ... Adının aksine dolgun, güçlü ve yıllandırmaya uygun şaraplar verir. Narince ismi yapısından çok verdiği hoş aromalardan ileri gelmektedir. 6-8 yıl eskitilmeye uygundur. ..... Verdiği aromalar limon, akasya , papatya, portakal kabuğu, şeftali gibi meyvelerin koku ve aromalarıdır. ...Çok ince bir kabuğu olmasına karşın nakil esnasında çok dayanıklıdır. ... Bağlar karasal iklimin hüküm sürdüğü 500 metre yüksekliklerde kurulmuştur. ... Hormon ve ilaç kullanımın az olması ve yapısı itibariyle ( yaprakları ince ve damarları az) yaprakları bile fazla talep görmektedir.

Narince yapısı ??? ... Narince üzümü ağırlıklı olarak dömisek şarap yapımına uygun görülse de, sek şarap yapımında da kulanılmaktadır. ... Dömisek şaraplarda alkol oranı % 12 ve şeker oranı ise % 2-3 kadar olması gerekir. .... Monosepaj olarak tercih edildiği gibi kupajlarda iyi bir eş olmaktadır. Ağırlıklı olarak Emir, Sultaniye ve Semillon üzümleriyle kupajlanmaktadır. ... Meşe fıçılarda gelişme gösterebilen ender beyaz üzümler arasında yer alın Narince şarabı, gövdeli ve yuvarlak bir yapıya sahiptir. .... Mat sarı ve yeşil renk skalası içindedir. ... Narince şarapları genellikle peynirlerle, beyaz etlerle, soslu deniz ürünleriyle tüketilmektedir.

...SEMİLLON... Renk : Amber sarısı, hafif pembe Şekil : Yuvarlak Büyüklük : Orta Yöre : Trakya Asidite : Az Ağırlıklı olarak Tekirdağ yöresinde yetiştiriler Semillon yabancı şaraplık üzüm çeşitidir. 1933 yıllarda deneme bağlarda iyi sonuç verdiği için bütün bölgeye dağılmıştır.Sek şarap yapımına uygun Semillon, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetiştirildiği vakit ağırlıklı olarak tatlı şaraplar verir. Erken olgunlaşmaya ve oksidasyona karşı kısmen dayanıklıdır.

...Semillon yapısı??? ... Orta kalın kabukludur. ... Semillon üzümünden yapılan şaraplarda ağırlıklı olarak incir aroması algılanır. Kayısı, mango ve şeftalı tadı ve kokusuda hissedilebilir. ... Eylül sonuna doğru hasat edilir.