ÇAĞRI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HARFLERİMİZ HAZIRLAYAN ABDULLAH BÜYÜKYILDIZ
Advertisements

Sesinden Tanıyabilir miyiz ?
Bu gece en hüzünlü dizeleri yazabilirim
Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n
Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
YOLCULUK Veda ettim gençliğimin gamsız geçen rüyasına, Çıktım aşkın nihayeti bulunmayan sahrasına. Bilmiyordum yol neresi? Varacağım yer neresi? Dayanarak.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
P a z a r S a b a h l a r ı.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
FİİLLERDE ÇATI.
Bana Biraz İstanbul Verin SESİ AÇIN VE TIKLAYIN Bana biraz İstanbul verin arkadaşlar, İstanbul’un en güzel yerlerinden olsun. İçinde çocukluğum olsun;
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
YÜREĞİNLE ANNE..! Çıkmazlıklar içinde gidiyorum, Anne..! Çelişkiyi yaşadığım, renksiz acılarla.. Kaderi, tan yelinden gökkuşağına kadar, Perişanlığın.
SÖZCÜKTE ANLAM.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
Gelmeyişim sanma sendendir Sanma sevgisizliktendir Sanma sevgisizliktendir Korku denen şeytanın Korku denen şeytanın Yaşam denen tuzağın Yaşam denen tuzağın.
KaDıN.
BİLMECELER.
İnsan ne kadar az düşünürse o kadar çok konuşur....
EYLEM (FİİL) EYLEMDE ANLAM
Papatya.... Papatya... Tutku, aşk ve sevgi ( anonim )
Arkadaşım Badem Ağacı Aziz Nesin.
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
İşte bu TUTKU... Bir papatya tarlası düşün... İlkbahar ayı...
AT KIZ Türkan SAYLAN’a.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
YAŞAMA FELSEFESİ. Sabırlı ol Açık fikirli ol Sık sık gülümse Özel anların zevkini tat.
BEŞ VAKTE BEŞ YAZI. BEŞ VAKTE BEŞ YAZI Sabah Namazı ; Vakit seher Sabah Namazı ; Vakit seher? Zamanın rahmine sabahın nutfesi düştü az önce. Gün doğuyor.
seslidir Çok uzak bir ülkede Yaprakları sararmıştır ağaçların İnce bir yağmura durmuştur bulutlar Şimdi çok uzak bir ülkede Yaz yemişlerinin tadını bırakarak.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
BİLMECELER.
Dostlarıma………………….. y.poyraz S OUVENANCE DE TOI - ALAIN MORISOD Sesli ve Kendi akışında izleyin.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
Gece yarısı parka bir baykuş geldi.Ağaçları tek tek
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
GiTTiĞiN YeR.
EŞ SESLİ KELİMELER Yazılışları aynı fakat anlamları farklı kelimeler eş sesli kelimelerdir.
Ağzın dudaklarımda AğzınAğzın Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın.
Oyhan Hasan BILDIRKİ Gökyüzünde bin bir turna şarkılar söylüyor Bu kadar mı özledin beni? Al benden de o kadar Bütün gece dolunayda gözledim seni.
DOST DOSTUN   Dost, dostun sözlerinden değil, gözlerinden anlamalı susuzluğunu, açlığını-tokluğunu, varlığını-yokluğunu, derdini-sevincini…. Dost, dostun.
ÜŞENGEÇ YENGEÇ.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
Seni görmek sesini duymak
Ses Basınız.
BİLMECELER
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
BENCİL İNSANLAR Bencil insan , yalnız kendini düşünen , kendi çıkarını her şeyden üstün tutan insandır. Yalnız kendilerini düşünenler, olayları ve fikirleri.
gEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE IŞIK KAYNAKLARI nedir?
Müzik Ağrı Dağı Efsanesi Dost, dostun sözlerinden değil, gözlerinden anlamalı susuzluğunu, açlığını-tokluğunu, varlığını-yokluğunu, derdini-sevincini….
Dilimde sabah keyfiyle yeni bir umut türküsü Kar yağmış dağlara , bozulmamış örtüsü Rahvan atlar gibi ırgalanan gökyüzü Gözlerimi kamaştırsa da geleceğim.
Çin düşünürü Lao Tzu'nun öyküsü
ÖZEL HİSAR İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI
Yazılışları aynı anlamları farklı olan sözcüklere
Kurbağa Prens Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n
Sunum transkripti:

ÇAĞRI

çık  sabahın ilk saatlerinde buluşsun nefesin tan yeliyle sarsın her yanını gün ışınları en ücra yerlerinden öpsün sular uyandır çiçekleri kuş sesleriyle duymazlarsa at  gitsin

birden takılıp kalıyorsun belki geçmişten kalan kahırlı bir derdi şöyle savur saçlarını rüzgara taze bir gül kokusu al burnuna düşünme kalleşliklerini dostların at gitsin

dolaş, gez, selamlaş tüm yaratıklarla gel gir gecenin en yoksul koynuna çık dağlara , seviş ağaçlarla ,kuşlarla yüreğini yıka bir derenin kumsalında karıştır acılarını sulara at gitsin

geceleri yıldızları  çağır odana çiçekleri tozlaştır arı kanatlarında balıklarla oynaş dere kıyılarında seslen göğün en yüce katındakilere vermezlerse yanıt at gitsin

aç göğsünü sevdanın sonsuzluklarına tut ellerinden üşümesin geceler çık gel en beklenmedik anlarda çağır uykularında çılgın Orphée'yi gelmezse at gitsin

T.Ayhan ÇIKIN