AT KIZ Türkan SAYLAN’a.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HARFLERİMİZ HAZIRLAYAN ABDULLAH BÜYÜKYILDIZ
Advertisements

Sincabi öykücü can özoguz Fon müziği: Ezginin Günlüğü.
Hayat ertelenemez… Ümit Aydemir.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
Boynumuzda sübyan kavgaların vebali Koynumuzda üryan sevdaların cemali Baba yadigârı çalar saat misali Gün ışımaz yarınlara kurdular.
SEN OLSAYDIN ADALET İÇİN NE DERDİN?. SEN AT OLSAYDIN ADALET İÇİN NE DERDİN?
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Bir Japon psikoloji profesörü, Isamu Saito oturmuş
KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
FİİLLERİN GRAMER KATEGORİLERİ
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
(M) ustafa Kemal’im duyuyor musun? Eşkin atlar nallarını sürüdü! Mezarında rahat uyuyor musun? Dağlarımı duman aldı yürüdü!
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
SÖZCÜKTE ANLAM.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Keşke tanımasaydım seni Omuzlarıma bu kadar yük binmezdi o zaman Gözlerim ağlamayı bilmezdi O kadar sık kalbim çarpmazdı böyle delicesine, Benim de.
İnsan ne kadar az düşünürse o kadar çok konuşur....
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Anne ayı, “Sarı Yumak, bu gece erken uyumalısın, yarın okula başlıyorsun” dedi. Sonra okul çantasını onun ayak ucuna koydu.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
Yağmurun bir gün dinmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyardan diyara gezdiren rüzgârın bir gün duruvermeyeceğinden.
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
tövbe fatih5245 Google Grup Seslenme ardımdan gidiyorum Siyahlar içinde ayağım çıplak.
Aşk: Ölüm kadar masum değil !!!
Seni Seviyorum.
ÇAĞRI.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
seslidir Çok uzak bir ülkede Yaprakları sararmıştır ağaçların İnce bir yağmura durmuştur bulutlar Şimdi çok uzak bir ülkede Yaz yemişlerinin tadını bırakarak.
Yaşa aşkını Yaşa aşkını ondan Ne kadar kaçarsan kaç Nafile Aşk gelip Aşk gelip Yerleşir yüreğine Yerleşir yüreğine.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Umudun mahzenindeyim SESİ AÇIN.. ...
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 08 Mayıs 2009 Cuma Matematik Aşağıdaki bisküvilerin yarımlarını çizerek göster. Yarımları ayrı renklerle.
AYDINLANMA Nasıl anlatsam bilmiyorum Düşündükçe şaşırıyorum. Dün akşam bir haller yaşadım Aydınlanıverdi sonra aklım. Yarı uykulu yarı uyanık Oda oldukça.
Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde günler gecelere yağarak günler gecelere yağarak Bir çığlık çağlıyor Bir çığlık.
23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu Olsun 
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
Kendini tanıyınca; ağaçları, kuşları tanırsın, sonbaharları, altın sarısı yaprakları, uzaktan gelinliği giymiş kızlara benzeyen, karlar düşmüş dağları,
Ağzın dudaklarımda AğzınAğzın Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
Üzülme çocuk ! ümidini asla yitirme Biliyorum yüzün hiç gülmedi ki
Ses Basınız.
KUM Ümit Yaşar Oğuzcan Lütfen emeğe saygı gösterelim… Teşekkürler…
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
IŞIĞI BEYİNLERİNDE TAŞIYANLARIN
Buradan attım iğneyi, dolaştı geldi dünyayı. Alemi döndürür felekten, dünyayı geçirir elekten; her başta bulunmaz bu yüksek dilekten.
Bırakta Gözlerinde Ölüp Gideyim
SEN DAHA DOĞMAMIŞTIN AYŞE TURKUAZ-CAN AKIN
RENKLER.
ŞARKI:ORMANLAR YURDUMDA HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
BiLMeZSiN.
İNSAN İNSANA. Bir Şiir ve Düşündürdükleri Selam Yola çıkınca her sabah, Bulutlara selam ver. Taşlara, kuşlara, atlara, otlara İnsanlara selam ver. Ne.
SKY 423 Avrupa Birliği ve Sağlık Politikaları
NAYİNO Gece gökte yildizlardaR Dinleyun dertlerumi Yarde iman kalmadi hoy nayino Bilmeyi hallarumi Nayinoma Kurbanis oy Nayinoma nayino nayinoma kurbani.
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
Kurbağa Prens Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
Demek ki Demek ki geceler bensiz de güzel Yokluğum canına tesir etmemiş Ha benim ellerim ha başka bir el Gariplikler garibine gitmemiş.
Sunum transkripti:

AT KIZ Türkan SAYLAN’a

çık tarihin girdaplarından kucaklaş Anadolu’yla geçmişten geleceğe sarsın her yanını bilgelik düşleri en ücra yerlerinden öp leprayı uyandır yoksulluğu kuş seslerinde duymazlara aymazlara At kız

birden takılıp kalma Ergenekon’a geçmişten gelen sestir O savur saçlarını karanlıklara kucaklaşsın taze kızlar bilimle yoğur düşlerini görmezlere bilmezlere At kız

dolaş Anayurt’unu selamlaş uygarlıklarıyla insanlığın gir Anadolu’nun en yoksul koynuna çık dağlara gez tarihin izleğinde sevişsin çıplak ayakların çorak toprakla yıka yüreğini kızların ortaçağ bakışlarında karıştır acılara bacılara At kız

geceleri yurdunun geçmişini çağır odana “Kardelenler” çığlık çığlığa “yaşamla randevulaşsınlar” aydınlanmanın ilk basamaklarında bir ışık da onlar yaksın gözlerindeki parıltıları onmazlara bulmazlara At kız odana

aç göğsünü Anadolu’nun acılarına tut ellerinden üşümesin “Kardelenler” çık gel en beklenmedik anlarda çağır uykularında çılgın Kybele’yi yakala saçlarından bilisizliği anlat aydınlat ATKIZ

T.Ayhan ÇIKIN Mayıs 2009, Milas

Düzenleyen Nursel YILDIRIM