YAPIM KUŞAĞINI TANIYALIM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşlenmesi için Gerekli Ortalama Süre
Advertisements

PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
3. KUŞAK YAPIM.
Sabancı Vakfı Hibe Programı
Bilimsel Proje Hazırlamanın Basamakları
İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Sanat ve Tasarım Bölümü
TEKNOLOJİ VE TASARIM AD: FATMA ERVA SOYAD:DEMİR SINIF: 8A NO: 295
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 8. SINIFLAR
PARADİGMA DEĞİŞİMİ Çetin TORAMAN.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
"Eğitimdir ki bir milleti ya özgür,
Eğitim Öğretimde Planlama
8 Sınıf Düzen Kuşağı.
Sistem Geliştirme Sistemin tanımı. Sistemin Temel özellikleri
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için
"İnsanların hayatına, faaliyetine egemen
6 Sınıf Düzen Kuşağı.
(EDS462) OKUL DENEYİMİ – II
TÖMÜK SİNAN SUVERİR İLKÖĞRETİM OKULU MERSİN - Erdemli Ferda ÇELİK
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
Fen ve Teknoloji Dersi Öğretim Programının Vizyonu İlk öğretim mezunu her öğrencinin fen ve teknoloji okur- yazarı olmasıdır
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir,
KURGU KUŞAĞI.
Öğretim Durumlarını Planlama
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7. SINIFLAR
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
ENDÜSTRİYEL TASARIM.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 6. SINIFLAR
*Düşünelim çözelim *Hayallerim Çizgide Saklı
 KONU VE AMAÇ: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının hızlandırılması amacıyla 2012 yılında TR83 Bölgesi İnovasyon.
DÜZEN KUŞAĞI Bütünde Farklılık
Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
GRUP LABORANT PROJE SUNUMU
E Ğ İ T İ M DENETİMİ Dr. Mustafa Aydın BAŞAR Eğitim Denetimi-I.
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
1. KUŞAK DÜZEN.
Çalışma Yaprağı.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
Tekstilde Tasarım Yöntemleri I Dersi Dönem Sonu Ekip Projesi
II Hafta Plan Nedir? Eğitim-öğretimde Plan Yapmanın faydaları
PROJELER-1 Öğrencilerin istedikleri bir konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, yeni bilgilere ulaşma ve sonuç çıkarma amacıyla öğretmen rehberliğinde.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
3. KUŞAK 3. KUŞAK YAPIM YAPIM. “Yapım” kuşağında öğrenciler;  Diğer kuşaklarda geliştirdikleri becerilerini somut bir ürünle ortaya çıkarmada kullanırlar.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ. Bu dersimizde yaptığınız araştırmalarınızı ve taslak çiziminizi bir araya getirin. Artık tasarımınızın nasıl bir şekilde.
BÖLÜM 11 DEĞERLENDİRME. BÖLÜM 11 DEĞERLENDİRME.
Diyarbakır tanıtım toplantısı ŞİMDİ DÜŞÜNME ZAMANI 2013 TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ ULUSAL SERGİSİ Diyarbakır tanıtım toplantısı.
GÜNLÜK & TASARIM GÜNLÜĞÜ
KARİYER YÖNETİMİ DERSİ EGZERSİZLERİ Prof. Dr. Serkan Bayraktaroğlu
Geleneksel Tasarım Araçları
Sistem Analizi ve Tasarımı
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
7. SINIF DERS İÇERİĞİ.
7. SINIFTA NELER YAPACAĞIZ EYLÜL 2017-ARZU EBRU GİRAY.
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ
KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
7. SINIF DERS İÇERİĞİ TEKNOLOJİ ve TASARIM PROGRAMI.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.B.2. Bilgisayar Destekli Tasarım.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.B.1. Tasarım Odaklı Süreç.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Poster Başlık Yazarlar
Çalışma Dilim Tasarım Başarı İçin Çalışmak.
Sunum transkripti:

YAPIM KUŞAĞINI TANIYALIM

Yapım kuşağında sizler; Gözlemlerinizi, yaşamınızda değiştirmeyi, geliştirmeyi düşündüklerinizi belirleyecek sorunları çözmek için önerilerde bulunacaksınız. Bu sorunların çözümüne yönelik tasarım etkinliklerini bireysel olarak gerçekleştireceksiniz.

Tasarımı gerçekleştirirken ürüne yönelik çalışacaksınız Tasarımı gerçekleştirirken ürüne yönelik çalışacaksınız. Ürün veya maketi gerçekleştirmek için; Araştırma yapacak, Gerekirse denemeler yapacak, Tasarıma uygun olarak gerçekleştirecek, Tasarım için değişiklik önermek isterseniz bunları da yapabileceksiniz.

Yapım kuşağında belirlediğiniz sorunu çözmek için aşağıdaki süreçler size yardımcı olacaktır. Bu süreçleri uygularken yapacağımız uygulamaları belirli ölçülere göre hazırlanmış kağıtlar üzerine aktaracaksınız.

Proje Tasarım Süreci Sorun ve çözümü belirleme Tasarımın genel özelliklerini belirleme Taslak tasarım önerisini geliştirme Tasarım hakkında araştırma yapma Son tasarım önerisi geliştirme Yapım aşamalarını planlama Ürünü ( projeyi ) yapma Değerlendirme ve test etme Değerlendirme sonucu ürün üzerinde değişiklikler yapma Bu işlemleri gerçekleştirirken yaşadığınız süreçleri teknoloji ve tasarım günlüklerine aktaracaksınız.

Sorunu Araştırma, Tanımlama ve Çözümü Tartışma Hayatınızdaki sorunları listeleyerek bunlara, Nasıl? Niçin? Neden? Ne zaman? Kim için? sorularını yanıtlayarak, sorunun genel özelliklerini belirleyeceksiniz. Çözüm önerilerinden birini nasıl yapabileceğinizi düşünerek seçeceksiniz.

Tasarımın Genel Özelliklerini Belirleme Nasıl, nerede, neden ve kim kullanılacak? İşlevi ne olacak? Biçimi nasıl olacak? gibi sorularla tasarımın amacı,estetik(renk,biçim vb.) ve yapısal (boyut, ağırlık vb.) özelliklerini belirleyeceksiniz.

Taslak Tasarım Önerisi Geliştirme Belirlediğiniz özellikleri taşıyan taslak tasarımı çizeceksiniz. Çizimler detaylandırılmadan çözümün genel özelliklerini taşıyacak biçimde olmalıdır. Çizim yanında özellikler yazı ile de ifade edilebilir.

Tasarım Önerisine Yönelik Araştırma Tasarımınızı gerçekleştirmek için araştırma yapacaksınız. Benzer ürün ve sistemleri inceleyebilir ya da internet veya basılı kaynaklarda araştırma yapabilirsiniz.

Tasarım Önerisi Geliştirme Yaptıkları araştırma sonuçlarına göre yapım resmini çizeceksiniz. Resimde tüm ayrıntıları gösterecek biçimde iki veya üç boyutlu çizebilirsiniz.

Yapım Tasarımlarınızı gerçekleştireceksiniz. Tecrübe kazanmak için denemeler yapabilirsiniz. Uygun araç-gereci seçerek, en uygun maliyetle, öğretmeninizin de yardımıyla tasarımınızı gerçekleştireceksiniz.

Değerlendirme ve Test Etme Yaptığınız tasarımı değerlendirecek; Sorun çözümlendi mi? Kullanıcı ihtiyaçlarını karşılıyor mu? Kullanılan araç-gereçler uygun mu? Benzerlerine göre zayıf ve üstün yanları neler? Hangi özellikleri değişmeli? Daha fazla geliştirilebilir mi? sorularını cevaplayacaksınız.

Değişiklik Önerme Değerlendirdiğiniz tasarımdaki değişiklik yapmak isterseniz gerekçesiyle yazabileceksiniz. Bu değişiklik önerilerini yazarak ve çizerek ifade edebileceksiniz.

Son olarak; Tasarladığınız ürünü/maketini, yaptığınız araştırmalarınızı, ürün dosyanızla birlikte tasarım günlüklerinizi öğretmeninize teslim edeceksiniz. Öz değerlendirme formlarını dolduracaksınız.

Beni sabırla dinlediyseniz, bu işte de başarılı olacağınıza inanıyorum