12. Sınıf 100 nolu kazanım etkinliği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Fizik, Kimya ve Biyoloji Öğretmenlerinin Öğretim Programına Bakışları
Advertisements

ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
HOŞ GELDİNİZ.
MAHMUT ÇALIK ANADOLU LİSESİ
Geleceğe ilişkin amaçlarını açıklar.
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
3D DEFTER VE SES.
YGS & LYS İPUÇLARI.
EĞİTSEL YAZILIMLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SEÇİMİ
Okan Üniversitesi – İstanbul, 20 Şubat 2009 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
TOKİ ŞEHİT MUSTAFA DOLUMAY ANAOKULU
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
2010 YENİ ÜNİVERSİTE GİRİŞ SİSTEMİ (YGS ve LYS).  Yeni sistem 2010 yılından itibaren uygulanacaktır,  2010 üniversite giriş sınavı 2 aşamalı bir sistem.
DERSLERİNİZDE NASIL BAŞARILI OLABİLİRSİNİZ ?
YARDIM, AMA KİMDEN? Kazanım: Eğitsel ve kişisel-sosyal sorunlarla karşılaştığında yardım alabileceği birimlere başvurur. 10. Sınıf 38 nolu kazanım etkinliği.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
OKULÖNCESİ EĞİTİM NEDİR?
BAŞARI Kazanım: Başarı ve başarısızlığa neden olan etmenleri belirler.
SINAVA İLİŞKİN DUYGULAR
REHBERLİK DERSİ III.
ÖDEV VERME VE DEĞERLENDİRME Meral KOCABAY
EĞİTSEL ALANLAR Kazanım: Eğitsel alanlardaki güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirir. 9. Sınıf 8 nolu kazanım etkinliği.
TALAS LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
NE İŞ OLSA YAPAR MIYIM? Kazanım: Ortaöğretim sonrasında kendisine uygun olacak iş imkânlarını belirler. 12. Sınıf 104 nolu kazanım etkinliği.
KÜLTÜREL BİRİKİM Kazanım: Kültürel birikimin kişiliğine ve kariyerine katkılarını belirtir. 12. Sınıf 27 nolu kazanım etkinliği.
Yerleştirme Sistemindeki
HARUN ÇAKMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
SINAV KAYGISI.
Rehberlik Servisinin Tanıtımı
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
SINAVIM VE KAYGIM Kazanım: Sınav kaygısının akademik başarıya etkisini açıklar. 9. Sınıf 7 nolu kazanım etkinliği Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi.
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
YURTDIŞI İŞ PİYASASINDA MESLEKLER
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
DOSYAMA BAKIYORUM Kazanım: “Eğitsel ve Mesleki Planlama Dosyası” ndan yararlanarak yükseköğretim programı seçer. 12. Sınıf 119 nolu kazanım etkinliği.
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
MESLEKLER.
Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Rehberlik Servisi.
Mentör Öğretmenlik.
YGS-LYS REHBERLİK SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
Üniversite Yolunda N asıl Üniversiteli Olurum. LYS.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
ELEME,SEÇME,SIRALAMA!
Alan-Ders Seçimi Seminerine HOŞGELDİNİZ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
YAKUP KALAFATOĞLU ORTAOKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 2.DÖNEM 1.PROJE GÖREVİ HAZIRLAYAN ÖĞRENCİLERİN; ADI:Cansu SOYADI:HAMZAÇEBİ ADI:Emine SOYADI:USTA YAKUP.
ATA ANADOLU LİSESİ. TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞINA 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF KAZANIMLARI SORULAR ANLAMA VE YORUMLAMAYA.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.
Eğitim Kademelerine Göre Rehberlik Hizmetleri
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ MESLEKLER VE KARİYER PLANLAMA
ALAN – DERS SEÇİMİ.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Rehberlik Servisinin Tanıtımı
ÇANAKKALE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Sait Gürsoy’un Özgeçmişi 1954 yılında doğan Sait Gürsoy, ilk ve orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlamış, ardından da Galatasaray Yabancı Diller.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS2018). TEMEL YETERLİLİK TESTİ (ZORUNLU) ALAN YETERLİLİK TESTİ.
REHBERLİK DERSİ III.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Sunum transkripti:

12. Sınıf 100 nolu kazanım etkinliği NEREDEN NEREYE 12. Sınıf 100 nolu kazanım etkinliği

Aşağıdaki sorular üzerinde birlikte düşünelim.  Hedeflediğiniz meslek nedir?  Hedeflediğiniz mesleğe uygun dersleri seçtiğinizi düşünüyor musunuz?  Ortaöğretim süresince aldığınız dersler neler?  Ortaöğretim süresince aldığınız derslerin hedeflediğiniz mesleğe katkıları neler?  “Eğitsel ve Mesleki Planlama Dosya”nızdaki ürünleriniz neler?

Aşağıdaki sorular üzerinde birlikte düşünelim.  Gittiğiniz kurslar neler?  Varsa eğer sertifikalarınız neler?  Gittiğiniz kurs ve aldığınız sertifikaların hedeflediğiniz mesleğe katkıları neler?  Ortaöğretim süresince aldığınız eğitimin, kişisel gelişiminize katkısı neler oldu? (İletişim becerisi, görgü kurallarına uymak, toplumsal kurallara uymak, duygu ve düşünceleri uygun bir şekilde ifade etme, sorun çözme becerisi, zamanı iyi kullanabilme, kendi yetenek-ilgi ve kişilik özellikleri ile ilgili bilgi sahibi olma vb. )

Aşağıdaki sorular üzerinde birlikte düşünelim.  Ortaöğretim süresince aldığınız eğitimin, akademik başarınıza katkısı neler oldu? (verimli ders çalışma alışkanlığı, sınava hazırlanma vb.)  Ortaöğretim süresince aldığınız eğitimin, mesleki gelişiminize katkısı neler oldu? (mesleki değerleri- yetenek-ilgi ve kişilik özellikleri ile ilgili bilgi sahibi olma, ortaöğretim süresince uygun ders seçme, yükseköğretim programları hakkında bilgi sahibi olma, meslekler hakkında bilgi sahibi olma vb.)

Aşağıdaki sorular üzerinde birlikte düşünelim.  Ortaöğretim süresince aldığınız eğitimin hedeflediğiniz mesleğe katkıları nelerdir?  Ortaöğretim süresince aldığınız eğitimin eksik kalan yanları olduğunu düşünüyor musunuz?

Ortaöğretim boyunca alınan derslerin hedeflenen mesleğe katkıları nelerdir? Mesleğin temelini oluşturur ve bu konudaki sonraki bilgilerin öğrenilmesini sağlar. Örneğin, matematik ya da fizikteki bir konu kendi başına bize anlamsız gelse de eğer bir mühendis olmak istiyorsak üniversite eğitimi için bize temel sağlar.

Ortaöğretim boyunca alınan derslerin hedeflenen mesleğe katkıları nelerdir? Mesleğe girmek için gerekli eğitimi almaya imkan sağlar. Örneğin, ne kadar mühendis olmak istiyorsak isteyelim bu mesleğe giriş için gerekli üniversiteye giriş sınavları için gerekli ön şartları sağlayamazsak (yani fizik, kimya, biyoloji ve matematik sorularını yapamazsak) bu hayalden öteye gidemez.

Ortaöğretim boyunca alınan derslerin hedeflenen mesleğe katkıları nelerdir? Derslerin konuları arasında hayatta hiç kullanmayacağımız konularda olabilir. Ancak derslerdeki somut ya da soyut kavramlar ve özellikleri arasındaki ilişkiler zihinsel olarak gelişimimize katkıda bulunur, analitik düşünme yeteneğimizi geliştirir. Bu sayede bu yeteneklerimizi hayatta karşılaştığımız farklı olay yada konularda da kullanabiliriz.

Ortaöğretim boyunca alınan derslerin hedeflenen mesleğe katkıları nelerdir? Hayat sözel ya da sayısal olarak ikiye ayrılmaz. Çünkü insanın olduğu her yerde ve durumda bunları iç içe geçmiş olarak daima vardır. Kendimizi bunlardan birinden sayarak diğerinden soyutlarsak, böyle yapmayanlara karşı dezavantajlı duruma düşürmüş olmaz mıyız? O zaman her konuda, geri çekilmek yerine gidebildiğimiz kadar ilerlemeliyiz…

Ortaöğretim boyunca alınan derslerin hedeflenen mesleğe katkıları nelerdir? Sizce, bunların dışında başka ne tür katkıları olabilir?

Katılımlarınız için Teşekkürler…