Kuyruğunu kıskanan uçurtma

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Advertisements

Bu sözleri hiç duydunuz mu?
RENKLI KARANFILLER ÇOK YARDIMSEVER
Boş boş oturmak için çok çok yüksekte oturuyor olmanız gerek...
Gidene kal demeyeceksin. .. Gidene kal demek zavallılara,
İngilizce’den Çeviren Dr. M. Fatih Taşar
Merhaba çocuklar ben Masallar Ülkesi’nden
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
NOKTALAMA İMLERİ.
öğretmen-öğrencİ İletİşİmİ ve etkİn dinleme
4 KARE.
KENDİNİ DÜŞÜN. KENDİNİ DÜŞÜN Kimi istersen onu seç, ama önce kendini seç. Kendin için yaşa, Kendin için sev, kendin için aşık ol. Kendini beğen ve.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
 Merhaba Öğretmenler,  O hiç bitmek tükenmek bilmeyecek merhabalardan bir tanesi daha...  Hatırlarmısın öğretmenim gittiğin günü?Hani okulun yanındaki.
Psikolojik Danışman Yıldıray ÇAMDEVİREN
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
Kahraman filin canı çok sıkılıyordu
SERBEST OKUMA METİNLERİ
NASIL GÖRÜNÜYORUM? Kazanım: Başkalarının kendisi ile ilgili görüşlerinin bireyin kendini algılama biçimini nasıl etkilediğini fark eder. 10 sınıf 23 nolu.
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
Yarım kalmış öyküler.
AŞKLaRıM.
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
BUBİ ARKADAŞ ARIYOR.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
BENİM MESLEĞİM NE OLACAK???
GELECEĞİN SUÇLUSUNU YETİŞTİRMENİN  8 BASİT KURALI
Ben Bu Sebze ve Meyveleri Bir Yerden Tanıyorum Ama Nerden?
Derslerini seviyor musun?
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
OKUL REHBERLİK SERVİSİ – ORS-
Hayatınızın Yönünü ve Yolunu Bulmanızı Sağlar
YA Ş ASIN TÜRKÇE ÖĞRENDİM. HAZIRLAYANLAR MEHMET İLHAN ORAL ŞEYHMUS TARKAN AFİF ALTUNKAYA.
TAVŞAN İLE KAPLUMBAĞA Güzel bir ilkbahar günüydü.
Alçakgönüllülük Analizi (Hikayeler İle)
MÜHENDİS DEYİP GEÇME.
Minik serçe Poppi’nin en iyi arkadaşı,karşı tepedeki kardan adamdı.
DERS :ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME KONU :KARIN OLUŞUMU
İKİ ERKEK KARDEŞ.
YAPISINA GÖRE CÜMLE ÇEŞİTLERİ
3. Sempatik ve Esprili Konuşmak
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
DUYGULARI İFADE EDEBİLME
BUBİ ARKADAŞ ARIYOR.
DÜZENLİ OLMAK.
İbrahim hakkı i.ö.o. Hazırlayan:abdulkadir otlaca.
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
ALAY ETME İLE BAŞEDEBİLME
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
DOĞADA NELER OLUYOR Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa ki baksak çevremizdeki yeşillikleri nasıl pisletiyoruz. Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa.
Bir inek, bir beygir, bir eşek, dağılıp insanların ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler. Her biri başka yöne yola çıktılar.
Metinleri Okuyalım.
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
İngilizce’den Çeviren Dr. M. Fatih Taşar
Boş boş durmak için çok çok yüksekte oturuyor olmanız gerek...
Sunum transkripti:

Kuyruğunu kıskanan uçurtma

Bir zamanlar güzel bir uçurtma vardı. Kuş gibi hafifti Bir zamanlar güzel bir uçurtma vardı.Kuş gibi hafifti.Rengi de çok güzel kırmızıydı. Sahibi onu uçurduğu zaman gelin gibi süzülmeye başlardı.Yine de mutlu olmazdı.Yükseğe,en yükseğe çıkmak isterdi.Tüm uçurtmaları geçince mutlu olacağını düşünüyordu.

Sahibi,hiç de onun düşündüğü gibi düşünmüyordu Sahibi,hiç de onun düşündüğü gibi düşünmüyordu.Uçurtması,kendisi gibi arkadaşlarının arasında oynasın,mutlu olsun istiyordu.İyi ama,bunu kırmızı uçurtma anlamıyordu ki! Suçuda kuyruğuna atıyordu: _Ben daha yükseğe çıkarım.Tüm uçurtmaları geçerim.Geçerim ya,kuyruğum bana yük oluyor.Benim yükseğe çıkmamı engelliyor,diyordu.

Böyle düşüne düşüne sonunda bir kara verdi. Kuyruğundan kurtulacaktı Böyle düşüne düşüne sonunda bir kara verdi.Kuyruğundan kurtulacaktı.Böylece hafifleyecek,daha yükseğe çıkacak,tüm arkadaşlarını geçecekti.Mutlu olacaktı! Ne dersiniz arkadaşlar? Kırmızı uçurtma,kuyruğundan kurtulsun mu,kurtulmasın mı?

Kırlangıç akıllı bir kuştu. Kırmızı uçurtmanın ne yapacağını anladı Kırlangıç akıllı bir kuştu.Kırmızı uçurtmanın ne yapacağını anladı.Onu uyardı: _Kırmızı uçurtma,ben kuyruğumu çok severim.O olmazsa böyle hızlı hareket edemem.Sakın kuyruğunu koparma,dedi

Kedi kardeşte aşağıdan seslendi: _Kırlangıç doğru söylüyor Kedi kardeşte aşağıdan seslendi: _Kırlangıç doğru söylüyor.kuyruğunun değerini bil.Ben ,kendimi kuyruksuz düşünemiyorum bile!dedi.

Kırmızı uçurtma bu sözleri duyunca daha çok kızdı Kırmızı uçurtma bu sözleri duyunca daha çok kızdı. _Siz beni değil kuyruğumu seviyorsunuz!Bende bir an önce ondan kurtulacağım!O güzelim kuyruğu pıt diye kopuverdi.

Kırmızı uçurtma,kuyruksuz kalınca bir sevindi,bir sevindi ki sormayın Kırmızı uçurtma,kuyruksuz kalınca bir sevindi,bir sevindi ki sormayın.Ne yazık ki bir daha uçamadı.Uçurtma kardeşlerinin yanına çıkamadı. Döne döne,alçala alçala bir dereye düştü.Kurbağalar bile ona güldüler,alay ettiler.

Yaptığı yanlışı o zaman anladı. Pişman oldu,çok üzüldü Yaptığı yanlışı o zaman anladı.Pişman oldu,çok üzüldü.Olmayan kuyruğundan özür diledi.Diledi de ne oldu?artık kuyruğu yoktu.

Aferin. oda düşündüğünüzü yaptı. Ama bu,o kadar da kolay olmadı Aferin! oda düşündüğünüzü yaptı.Ama bu,o kadar da kolay olmadı. Kuyruğundan kurtulmak için çırpınıp durunca daha yükseğe çıkıverdi.Öteki uçurtmalar:Aaa! dediler. Kırmızı uçurtmanın ne güzel, kuyruğu var! Bizimde böyle kuyruğumuz olsa bizde daha yükseğe çıkabiliriz,dediler

Kırmızı uçurtma,çok yükseğe çıkamamıştı ama azıcık da olsa arkadaşlarının üstüne çıkmıştı.Çıkmıştı ya,onların övgü dolu sözlerini, bakışları göremez,duyamaz olmuştu.Çırpınmayı bıraktı.Arkadaşlarının arasına indi. Onlara birlikte uçmaya başladı.Evet,evet!İstediği buydu.MUtlu olmak istiyordu.Mutluluğu da arkadaşlarının arasında bulmuştu.