Mehmet Mahir Atasoy Radyoloji Anabilim Dalı MALTEPE ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
Advertisements

Vena Cava Filtreleri Ne Zaman Takılmalı?
Doç.Dr.İlhan Mavioğlu, Acıbadem Kayseri Hastanesi
Derin Ven Trombozu Tedavisinde EKOS Deneyimlerimiz
Artan Endovasküler Tecrübe İlyak Arter Oklüzyonu Tedavisinde Fark Oluşturur mu? BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ADANA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ RADYOLOJİ.
VARİS TEDAVİSİNDE ENDOVENÖZ LAZER ABLASYON (EVLA)
DR. EROL AKSUNGUR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ RADYOLOJİ AD
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi
Dr.Süha Akpınar -Dr.Bahar Kaymakamzade
Yasemin Çırak1, Sema Savcı2, Zehra Karahan3
1470 nm lazer safen ven ablasyonu İçİn en İyİ çözümdür.
MEME KORUYUCU CERRAHİ SONRASI KONFORMAL TÜM MEME RADYOTERAPİSİ UYGULANMIŞ HASTALARDA KALP VE AKCİĞER DOZUNUN PARSİYEL MEME IŞINLAMASI TEKNİĞİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI.
ONKOLOJİ ECZACILIĞINA DOKTOR BAKIŞI
Doç.Dr.İlhan ÖZTEKİN Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi
Müjdat YENİCESU Doç. Dz. Tbp. Alb. GATA Nefroloji BD Ankara
XTRAC EXCIMER LAZER Harvard Tıp Fakültesi Dermatoloji Uzmanı Rox Anderson, kanser tedavi çalışmaları ve fototerapi üzerinde ciddi katkıları olan bir hekimdir.
Damar dışı nedenlerle bacak-ayak şişliği
YÜZEYEL TROMBOFLEBİT Prof.Dr.Hasan Berat Cihan
HCC’de Güncel Yaklaşımlar: KEMOEMBOLİZASYON
HEMODİYALİZDE DAMAR YOLU UYGULAMALARI
Kasım 2007 GASTROÖZOFAGİAL REFLÜ HASTALIĞININ TEŞHİS VE TEDAVİSİNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR Prof.Dr. Ahmet Dobrucalı İÜ.Cerrahpaşa.
Tahir Atik, Caner Turan, E.Ulaş Saz
VEYT Türkiye Venöz Yetmezlik Taraması
17. DÖNEM AKUPUNKTUR EĞİTİM PROGRAMINDA TEDAVİYE ALINAN 130 HASTANIN DEMOGRAFİK, KLİNİK ÖZELLİKLERİ VE TEDAVİ SONUÇLARI Dr. Derya Özmen ALPTEKİN Fiziksel.
VENÖZ YETMEZLİKTEN KORUNMA SAĞLAYABİLİRMİYİZ?
Venöz Yetmezlikte Cerrahi Tedavi
FARKLI ENDİKASYONLAR İÇİN UYGULANAN AKUPUNKTUR, ÇOCUKLARDA OKUL BAŞARISI ÜZERİNE OLUMLU ETKİ YAPAR MI? Demet TAŞ, H.Volkan ACAR Ulus Devlet Hastanesi.
Venöz Ülserde SEPS Yapılmalıdır
VENÖZ BASINCIN VENÖZ HASTALIĞIN GELİŞİMİNDEKİ ROLÜ
Pelvik konjesyon sendromu ne zaman ve nasıl tedavi edilir ?
Amaç: Organ yetmezliği insidansı (toplumdaki hastalık sayısı oranı) tüm dünyada artmakta olup, organ nakli olmayı bekleyen hastalar da uygun organ beklerken.
PELVİK VENÖZ KONJESYON
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
Rekürren Variköz Venlerin Etiyolojisi ve Tedavisi
GEÇİCİ KATETERLER, TÜNELLİ KATETERLER, PORT KATETERLER
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı Olgu Sunumu 5 Mart 2013 Uzm. Dr. Uğur Demirsoy.
İLİOFEMORAL ARTERLERİN TIKAYICI HASTALIKLARI
AORT KOARKTASYONUNDA GİRİŞİMSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ
US KILAVUZLUĞUNDA MİNİ FLEBEKTOMİ (YENİ BİR YÖNTEM)
Doç. Dr. Soner Sanioğlu İstanbul Cerrahi Hastanesi VI. Fleboloji Kongresi İstanbul.
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISINDA
ADENOTONSİLLEKTOMİ SONRASI KARDİYAK FONKSİYONLARDAKİ DEĞİŞİMİN MİYOKARDİYAL PERFORMANS İNDEKSİ VE TRİKÜSPİT ANÜLER DÜZLEM SİSTOLİK HAREKET İLE DEĞERLENDİRİLMESİ.
Hemodiyaliz Hastalarında Endovasküler Yolla Tedavi Edilen Santral Ven Darlık ve Tıkanıklıklarının Uzun Dönem Sonuçları Dr. Serkan Gür, Şifa Üniversitesi.
Radikal Sistektomi - Üriner Diversiyon Sonrası Geç Dönemde Gelişen Üreterointestinal Striktürün Perkütan Balon Dilatasyon İle Tedavisi Dr. Hande SEZER,
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
REKTUM KANSERİ TEDAVİSİNDE TME’NİN LOKAL NÜKS ÜZERİNE ETKİSİ
S.S. 39 yaş, perimenopozal Sağ meme ÜİK da 2 cm düzensiz sınırlı kitle. Palpabl LAP (-). Mamografi + US: Sağ meme saat 1 hizasında 15 mm çapında malign.
DİABETİK PERİFERİK NÖROPATİ TEDAVİSİNDE AKUPUNKTUR: OLGU SUNUMU
KRONİK VENÖZ YETERSİZLİK
Varis Tedavisi: İleri tedavi uygulamaları
Tosun A, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı
Prostat kanseri ne zaman gerçekten kanserdir?
Göğüs Cerrahı & Akciğer Transplant Cerrahı
LİTERATÜR: 1-Stroet MA,Schreurs BW,Open Lateral clavicle resection in acromioclaviculer osteoarthritis:favourable results after 1 year Ned Tijdschr Geneeskd.
VENÖZ ANEVRİZMALAR VE TEDAVİLERİ
CEAP 1-2 TÜM HASTALAR GİRİŞİMSEL OLARAK TEDAVİ EDİLMELİDİR
Safen Ven Ablasyonunda Nörolojik Komplikasyonlar Önemlidir
BİR PERFORATÖR VENİN PORTRESİ
VENÖZ BASINCIN VENÖZ HASTALIĞIN GELİŞİMİNDEKİ ROLÜ
PROSTAT KANSERİ TANISI KONMUŞ HASTALARDA KEMİK SİNTİGRAFİSİNİN SAĞ KALIM SÜRESİNİ ÖNGÖRMEDEKİ DEĞERİ Elif Marangoz, Doğangün Yüksel, Olga Yaylalı, Suna.
Balneoterapi uygulama
RADYOCERRAHİ UYGULANAN AKROMEGALİ HASTALARININ KLİNİK VE LABORATUVAR İZLEMİ 
 MELİHA MELİN UYGUR1, DİLEK GOGAS YAVUZ1, DİLEK DERELİ YAZICI1, OĞUZHAN DEYNELİ1,
Kardiyovasküler Aciller ve Postop. Hasta Takibi Prof. Dr
BRONŞEKTAZİ.
Postherpetik Nevralji Hastalarında İMA ve Dinamik Tiyol-Disülfid Dengesi Şule Arıcan1, Gülçin Hacıbeyoğlu1, Sinan Ulukaya1, Gamze Avcıoğlu2, Ruhiye Reisli3,
Şükrü Sınıcı1, Selma Eroğlu2, Ümit Dündar2
Şule Arıcan1, Sinan Ulukaya1, Ruhiye Reisli2
Kronik Omuz Ağrısı Olan Hastalarda Ultrasonografi Eşliğinde Uygulanan Omuz Eklem içi Steroid + Supraskapuler Sinir Bloğu ile Supraskapuler Pulsed Radyofrekansın.
Kronik Diz Ağrısı Hastalarına Yapılan Diz Eklem İçi Steroid Enjeksiyonu ve Diz Eklem İçi Steroid Enjeksiyonu Yanında Yapılan Geniküler Sinir Bloğunun.
Sunum transkripti:

Safen Venlerinin Korunduğu Hedefe Yönelik Endovenöz Tedaviler (HYET) ve Erken Dönem Sonuçları Mehmet Mahir Atasoy Radyoloji Anabilim Dalı MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

Giriş HEMODYNAMİC HYPOTHESİS Terminal valv yetmezliği

Giriş PARİETAL HYPOTHESİS Franceschi, CHİVA Cure Süperfisiel Variköz rezervuar-Venöz duvar değişiklikleri-dilatasyon- kapakların yetmezliği Franceschi, CHİVA Cure

Giriş Endovenöz işlemler sonrasında ostial reflünün düzeldiği gösterildi. Basit flebektomiler sonrasında SV nin reflüsünün düzeldiğini bildiren yayınlar var. SV reflüsünün giderilmesi sonrası derin ven reflülerinin düzeldiğini gösteren çalışmalar var. Reflü gösteren kollateralin tedavisi sonrası SV çapında azalma olduğunu gösteren çalışmalar var. Süperfisiel variköz rezervuarın tedavisi trunkal venlerdeki reflüyü düzeltebilir mi?

PROKSİMAL BSV Femoral ven Trunkal ven reflüsü bulunan hastaların %50 sinde fazlasında ostial valf kompetan

AMAÇ BSV ve KSV ninde ciddi yetmezlik bulguları saptanmayan C2 (CEAP) varis hastalarında uygulanan Hedefe Yönelik Endovenöz Tedaviler (HYET) ve erken dönem sonuçlarını sunmayı amaçladık.

YÖNTEMLER Kliniğimize Eylül 2011-Mayıs 2012 tarihleri arasında varis şikayetleri ile başvuran 410 hastanın hepsine Doppler incelemesi bizzat tedaviyi uygulayacak olan radyoloji uzmanı tarafından yapıldı ve detaylı reflü haritaları çıkarıldı. CİDDİ OLMAYAN REFLÜ BSV de 8 mm yi aşmayan çap Grade 1-2 reflü Ciddi reflü bulgularının 3cm > kısa bir segmentte olması

YÖNTEMLER İnceleme öncesi tüm hastaların CEAP “C” ve “S” skorunu, Venöz Klinik Şiddet Skorunu (VCSS), yaşam kalitesi skorunu (QOL skoru-CIVIQ-2 ) ve demografik bilgilerini içeren bir formlar dolduruldu.

YÖNTEMLER 1470 nm lazer fiberi (Angiodynamics ). İnce kalibrasyonlu damarlarda lazer fiberinin damar içine ilerletilmesi için mikro kılıf yada damaryolu kanülü kullanıldı. Ablasyon öncesi mutlaka tümesan anestezi yapıldı. Veilen enerji damar çapına, yerleşimine ve tipine bağlı olarak 25 J/cm ile 100 J/cm arasında belirlendi. Gerekli görülen hastalarda US eşliğinde skleroterapi de tedaviye aynı seansta eklendi.

YÖNTEMLER 36 15 13 2 6 BSV korunmuş KSV korunmuş Toplam hasta 15 BSV korunmuş -AASV -PASV -ATCV -PTCV -Tribüter v. ablasyonu 13 KSV korunmuş -İntergemeller -distal intersafenöz 2 BSV-KSV korunmuş -İzole Giacomini veni ablasyonu 6 İzole perforan ven ablasyonu

BSV nin proksimalinin korunduğu

1. Yıl kontrolü 20 cmlik BSV açık besleyen tribüteri

KSV nin korunduğu KSV

BSV – KSV nin korunduğu sadece Giacomini Veninin ablate edildiği

KSV KSV KOMPRESYONDA BSV

Sadece Perforan ven ablasyonu

SONUÇLAR HYET de teknik başarı %100 İşlem sonrası hiçbir hastada DVT yada diğer ciddi komplikasyonlara rastlanmadı. Erken dönem takiplerde rekürrens yada ilave endovenöz girişim ihtiyacı olmadı.

CEAP ın C si

CEAP ın S si

Civiq 2 skoru değişimi (en iyi değer 20 en kötü değer 100)

VCSS(Venöz klinik şiddet skoru) deki değişim

BSV+ Peforan V + Skleroterapi

BSV+ Üst Paratibial perf V + Posterior arkuat V + Skleroterapi

BSV+KSV+BSV tribüteri+ üst paratibial perf v +2 Cockett perf v + Skleroterapi

TARTIŞMA Ciddi Safen yetmezliği saptanmayan hastalarda SV lerinin korunarak HYET uygulaması güvenli ve etkili bir yöntemdir. Erken dönem klinik sonuçları çok başarılıdır. Yüzeysel venöz sistemde fizyolojik hemodinaminin HYET ile olabildiğince korunmasının orta ve uzun dönemdeki sonuçlarının daha geniş serilerle araştırılması güncel tedavi protokollerimize katkı sağlayabilir.

iletişim: mehmet.atasoy@maltepe.edu.tr Teşekkürler,