Hazırlayan : Tolga BURAN. Denetim çalışmalarının sonuçlarının değerlemesi belli başlı çalışmaları ilgilendirir. Bunlar ;  Kanıtların yeterliliği değerleme,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Murakabe:Olması gerekenle fiili durum arasındaki karşılaştırma
Advertisements

Danışman : Mehmet KÖRPİ
DENETİMİN TAMAMLANMASI VE SONUÇLARI DEĞERLEME
MALİ İSTATİSTİK DEĞERLENDİRME RAPORU
Bağımsız Denetim Dersi 9.Bölüm Maddi Doğruluk Testleri
TC. BAÜ Sındırgı MYO Öğr.Gör.Suat KARA
Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu Mali Denetimi Visa Paajanen.
DANIŞMAN :MEHMET KÖRPİ HAZIRLAYAN :FERHAT TUZLU BÖLÜMÜ :İŞLETME YÖNETİMİ KONU :DENETİMİN TAMAMLANMASI VE SONUÇLARI DEĞERLEME.
Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarınca Düzenlenecek Mali Tablolar Hangileridir? 1 – Mizan 2- Bilanço 3- Gelir Tablosu.
BÖLÜM 6 DENETİM TESTLERİ
KBS MALİ İSTATİSTİK UYGULAMASI
HAZIRLAYAN BURCU KAYA ÖĞRETİM GÖREVLİSİ MEHMET KORPİ
BAĞIMSIZ DENETİM DERSİ 7.BÖLÜM DENETİMDE ÖRNEKLEME
MUHASEBENİN TEMEL KAVRAMLARI
3. YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK DENETİM VE TASDİK SEMPOZYUMU
HESAP KAVRAMI VE ÖZELLİKLERİ
HESAPLARIN SAYIŞTAYA VERİLMESİ
HAZIR DEĞERLER VE MENKUL KIYMETLER
DENETİM BEŞİNCİ BÖLÜM DENETİM KANITLARI, DENETİM TEKNİKLERİ VE ANALİTİK İNCELEME PROSEDÜRLERİ ©
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenlemesi Programı– Modül 28 Emeklilik Fonları Richard Berr Direktör, Değerleme ve Raporlama 20 Haziran 2006.
ISQC 1 Quality Control for Firms that Perform Audits and Reviews of Historical Financial Information, and Other Assurance and Related Services Engagements.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
İşletmelerde Muhasebe Faaliyetleri 8
GENEL OLARAK ENVANTER HAKKINDA BİLGİLER ÖZELLİKLİ ENVANTER İŞLEMLERİ
MUHASEBE I DERSİNİN KAPSAMI
IAS-1 Finansal Tabloların Sunumu
Prof. Dr. Rüstem HACIRÜSTEMOĞLU TC. Galatasaray Üniversitesi
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu KALİTE GÜVENCE PROSEDÜRLERİ & AKREDİTASYON ARACILIĞIYLA.
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
Harcama Süreci VE ÖN MALİ KONTROL
SAFAH MALİYET YÖNTEMİ MALİYET YÖNTEMLERİ Prof. Dr. İbrahim Lazol
Muhasebe Sürecinin İşleyişi
GENEL MUHASEBE Prof. Dr. A.Vecdi CAN.
1.DERS MUHASEBEDE DÖNEMSONU İŞLEMLERİNİ GEREKTİREN NEDENLER, ENVANTER VE DEĞERLEME KURALLARI.
e-Defter Denetim (Muhasebe+Vergi+Teknik)
DENETİM İHTİYACI, DENETİM TÜRLERİ VE DENETİM BENZERİ KAVRAMLAR
Yrd. Doç. Dr. Şule Aydın Turan
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
ALTINCI BÖLÜM ÇALIŞMA KAĞITLARI VE DENETİMİN RAPORLANMASI
Örnek Uygulama.
MUHASEBE DENETİMİ 2. HAFTA.
MUHASEBE DENETİMİ 1. HAFTA.
MERSİN SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İLK UYGULAMASI TFRS – 1 Denetim ve Muhasebe Standartları Komitesi.
Sigorta Denetleme Kurulu
MUHASEBE DENETİMİ 6. HAFTA.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
FİNANS VE MUHASEBE H04.
MUHASEBEYE GİRİŞ.
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI 1-TANIMI VE KAPSAMI işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri,
Defterler 2. sınıf bir tüccar, VUK’un 177. Md belirtilen ölçütleri %20 aşarsa veya arka arkaya iki dönem %20’ye kadar bir fazlalık gösterirse, 1.
HAZIRLAYANIN; ADI SOYADI; İLVE ÇEBİ NUMARA:
Devlet Muhasebe Standartları
MALİ DENETİME GİRİŞ.
İnceleme Dairesi Başkanlığı
MUHASEBE I DERSİNİN KAPSAMI
UYGULAMA.
GENEL OLARAK ENVANTER HAKKINDA BİLGİLER ÖZELLİKLİ ENVANTER İŞLEMLERİ
DENETİM BEŞİNCİ BÖLÜM DENETİM KANITLARI, DENETİM TEKNİKLERİ VE ANALİTİK İNCELEME PROSEDÜRLERİ ©
İNCELENECEK İŞLEMLERİN SEÇİLMESİ VE ÖRNEKLEME
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
PLANLAMANIN TAMAMLANMASI VE DENETİM PROGRAMLARININ HAZIRLANMASI
ECZANEDE İLAÇ VE İTRİYAT SİPARİŞİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÖNEMLİLİĞİN BELİRLENMESİ
HESAPLAR.
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
MUHASEBE SÜRECİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Hazırlayan : Tolga BURAN

Denetim çalışmalarının sonuçlarının değerlemesi belli başlı çalışmaları ilgilendirir. Bunlar ;  Kanıtların yeterliliği değerleme,  Önemlilik düzeyinin ve denetim riskinin son değerlemesini yapma,  Hataların düzeltilmesini isteme,  Çalışma kağıtlarını gözden geçirme,

Kanıtların Yeterliliğini Değerleme Bu çalışmanın amacı test edilmiş tüm önemli konuların test edilmiş olup olmadığına karar vermek için denetçi tarafından gözden geçirilmesidir. Birinci aşama tüm safhaların tamamlanmış ve belgelenmiş olup olmadığından emin olmak için denetim programının gözden geçirilmesidir. Denetim programında mevcut olup, unutulmuş veya eksik kalmış işler varsa, denetçi bunları tamamlar. İkinci adım olarak, denetçi, denetim sırasında eksik bıraktığı veya daha sonra tamalamayı düşündüğü çalışmalarını listelemişse, bu listeyi gözden geçirir ve yapılacak işleri tamamlar.

Önemlilik Düzeyinin ve Denetim Riskinin Son Değerlemesini Yapma Mali tablolar hakkında görüş yapmadan önce, verimlilik düzeyinin ve denetim riskinin son değerlemesini yapmak gerekir. Bu sürecin birinci adımı, her hesabın denetimde bulunan ve müşteri tarafından düzeltilmeyen hataları toplamaktır. Bu sürecin ikinci adımı, toplam hatanın net kara ve hatanın ilgili olduğu diğer mali tablo kalemlerine etkisini belirlemektir.

Denetçinin belirlediği hatalar aşağıdaki gibidir ;  İşlemlerin ve hesap kalanlarının maddi doğruluk testleriyle belirlenen düzeltilmemiş hatalar,  Örnekleme yöntemleri kullanarak tahminen hesaplanan düzeltilmemiş hatalar,  Analitik testlerle bulunan tahmini hatalar,

Hataların Düzeltilmesini İsteme Denetçi, denetim sırasında bulduğu hataları düzeltici ve sınıflandırıcı yevmiye kayıtlarının yapıldığı çalışma kağıtlarına kaydeder. Denetçi, müşteri işletmeye düzeltme kayıtlarının listesini vererek, muhasebe defterlerinde gerekli düzeltmelerin yapılmasını ister. Müşterinin hesapları kapatılmamşsa ve müsteri düzeltme isteğini kabul ederse, bu düzeltmeler yapılır. Müşteri hesapları kapatılmamışsa, muhasebe defterinden düzeltme yapılamayacağından, düzeltmeler denetçi tarafından çalışma kağıtlarına yapılır. Kabul edilmeyen düzeltmeler ile defterdeki hesaplar kapatıldığı için yapılamayan düzeltmeler hesap analiz cetvellerine aktarılır. Hesap analiz cetvellerinin borç ve alacak tarafları toplamları çalışma mizanına aktarılır. Mizanda denetlenmiş bilanöo ve gelir tablosu elde edilir.

Çalışma Kağıtlarını Gözden Geçirme Çalışma kağıtları; denetimin sonuçlanmasına yakın bir zamanda, düzeltmeler müşteri işletmeye iletilmeden ve çalışma mizanı düzenlenmeden önce denetimden sorumlu denetçi tarafından genel olarak gözden geçirilir. Bu gözden geçirmenin nedenleri şunlardır:  Deneyimsiz personeli çalışmalarını değerlemek,  Denetimin, bağımsız denetim kuruluşunun kendi kalite kontrol standartlarına uygunluğunu ölçmek,  Denetim personelinin karmaşık sorunları çözümlerken denetim amacından uzaklaşmış olup olmadığını değerlemek,  Denetim sırasında ortaya çıkan tüm önemli muhasebe, denetim ve raporlama sorunlarının çözğmlenmiş olup olmadığını değerlemek.