15-22 MART BİLİNÇLİ TÜKETİCİ HAFTASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Av.Özgür Eralp e-TÜKETİCİ Av.Özgür Eralp -
Advertisements

ATAKUM KAYMAKAMLIĞI TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI
TÜKETİCİ HAKLARI SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ
KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü
TÜKETİCİYİ KORUMA HAFTASI
TÜKETİCİ HAKLARI.
TÜKETİCİNİN KORUNMASI
KAZANIMLAR 4. Bir soruna getirilen çözümlerin hak, sorumluluk ve özgürlükler temelinde olması gerektiğini savunur.
ARZ VE TALEP II: PİYASALAR VE REFAH
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
BİLİNÇLİ TÜKETİCİ.
Mehmet Nuri Küçükköylü İ.Ö.O.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi
İhaleye Fesat Karıştırma Kamu kurum veya kuruluşları adına; -Mal veya Hizmet İhalesi Yapan -Satım İhalesi Yapan -Kiralama İhalesi yapan -Yapım İşi İhalesi.
Candaş İLGÜN YARGITAY ÜYESİ.
TEMEL İNSAN HAKLARINDAN BİRİDİR
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
ADEM EROL BAFRA 30 AĞUSTOS İLKÖĞRETİM OKULU
MUSTAFAKEMALPAŞA TİCARET MESLEKL LİSESİ BİLİNÇLİ TÜKETİYORUM.
HUKUK Hukuk Okuryazarlığı - Hukuk Mahkemeleri -.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ANTALYA İL TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ
9. HAFTA TURİSTİN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
ALIŞVERİŞLERİMİZDE NELERE
TÜRK İ YE’DE TÜKET İ C İ N İ N B İ LG İ LEND İ R İ LMES İ VE ÖRGÜTLENMES İ KONUSUNDA İ ZLENMES İ GEREKEN ADIMLAR.
ETİK SÖZLEŞME.
TÜKETİCİ HAKLARI.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK DAR ALANLI DANIŞMA KURUMLARI. Almanya'da devlet destekli yardım kurumları bünyesinde yabancılar için, belediyeler bünyesinde ise, herkes.
Devletin Piyasaya Müdahalesi ve Fiyat Kontrolleri
Pazarlama Çevresi Prof. Dr. Remzi ALTUNIŞIK.
Copyright ©2004, South-Western College Publishing Uluslar arası İktisat By Robert J. Carbaugh 9th Edition Bölüm 5: Tarifeler.
BEN BİLİNÇLİ BİR TÜKETİCİYİM
1/130 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü BANKACILIK SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
TÜKETİCİ HAKLARI En son yaptığınız alışverişi hatırlıyor musunuz?
6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI
Pazar Fırsatları ve Pazar Çevresi
INCOTERMS 2. ) DELIVERED AT PLACE ( DAP ) a
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü 6502 SAYILI KANUN VE MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ İLE GETİRİLEN.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
Satıcının Yükümlülükleri Alıcının Yükümlülükleri
Hazırlayan:Kerem Dolapçıoğlu
PİYASA DENGESİ DOÇ. DR. AHMET UĞUR.
INCOTERMS 1. ) CARRIAGE PAID TO (CPT ) a. ) Satıcının Yükümlülükleri b
TÜKETİCİ AKADEMİSİ TOPLANTISI 1. Ulusötesi Proje Toplantısı Macaristan 17 Şubat 2016 Kurumsal İletişim Uzmanı Güldem Ulutürk.
Adnan Menderes Üniversitesi Aydın İktisat Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü Ekonomi I Ders notları 4.hafta ders notları Yrd.Doç.Dr. Öznur Özdamar
TÜKETİCİNİN KORUNMASI VE TÜKETİCİ HAKLARINA İLİŞKİN BİLİNÇ DÜZEYİ
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
Tüketici kredisi nedir? Tüketim amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin finansmanını karşılamaya yönelik bir kredi şeklidir. Kredi ; mallarının bugün.
Ayıplı Mal Nedir? Aldı ğ ınız ürün beklentilerinizi karşılamamışsa ya da beklentilerinizi azaltmışsa bu ürün ayıplı mal olarak nitelendirilir. Ürünlerin.
FATİH SARAL ÖMER F. YENİCİ İZZETHAN MAZLUM. Biz tüketicilerin belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmemizi sağlayan sözleşmelerdir.
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
TAKSİTLİ SATIŞ. “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun” ile tüketici hakları yasal güvence altına alındı. Tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ilgili, ekonomik.
Tüketicinin ihtiyacı; Eğitim Örgütlenme (Tüketici Dernek ve Vakıflarına üye olma) Bilgilendirilme.
MESAFELİ SÖZLEŞMELER.  Mesafeli sözleşmeler bilişim hukuku ve e-ticaret hukuku konusuna giren ve aynı zamanda tüketici mevzuatıyla alakalı olan bir kavramdır.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Aldatıcı hareket veya dürüstlük kurallarına aykırı diğer şekillerde ekonomik rekabetin her türlü kötüye kullanılmasıdır.  Başka bir işletmeye ait ürünlerin,
DÜNYADA TÜKETİCİ HAKLARI ve UYGULAMALARI
Tüketici kavramı Ürün çeşitliliği ve bilgisizlik Alış verişte karar verme yetisi Tüketicinin eğitilmesi ihtiyacı Tüketici koruma yolları, Tüketici örgütlerine.
 HİZMETİN AYIPLI OLDUĞUNUN KABUL EDİLMESİ KOŞULLARI  HİZMETİN AYIPLI OLDUĞUNUN KABUL EDİLMESİ KOŞULLARI TÜKETİCİNİN HAKLARI AYIPLI HİZMETTE SORUMLULUK.
KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ. Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya.
TURİZM İŞLETMELERİNİN UYGULAMA İLE İLGİLİ SORUNLARI: TÜKETİCİ HAKLARININ KORUNMASI Hazırlayan: Gökhan GÜMÜŞ.
BİLİNÇLİ TÜKETİCİ.
TÜKETİCİYİ KORUMA HAFTASI
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun
MÜŞTERİ KAVRAMI Piyasadaki herhangi bir ürünü satın alan ya da faydalanan bu kişiler tüketici olarak adlandırılmaktadır. Ancak, ürün farklılaşması talep.
5.SInIf Üretİm, DağItIm ve Tüketİm ÜnİteSİ Etkİnlİk
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ VE TÜKETİCİ MAHKEMESİ
İŞ MAHKEMELERİ.
VİYANA SATIM ANTLAŞMASI KAPSAMINDA SATICININ AYIPTAN SORUMLULUĞU Hazırlayan: Duygu DAĞLIOĞLU.
III. Bireysel Başvurunun Kapsamı ve Nitelikleri
Sunum transkripti:

15-22 MART BİLİNÇLİ TÜKETİCİ HAFTASI

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ OLMAK CİMRİ OLMAK DEĞİLDİR. GÜNÜMÜZDE BİR ZORUNLULUKTUR.

Satın aldığınız mallardan belirli standartları bekleme hakkına sahipsiniz. Aldığınız malda hiçbir ayıp olmamalıdır. Ambalajında , kılavuzunda yada reklamlarında belirtilen veya satıcının vaat ettiği özelliklere sahip olmalıdır. Herhangi bir malı satın alırken sözleşme yapmadıysanız,satıcı ile olan her türlü konuşmanız sözleşme sayılır.

Bir malı aldıktan sonra ayıplı olduğunu fark ederseniz; Satın aldığınız tarihten itibaren 15 gün içinde Şunlardan birini yapma hakkına sahipsiniz.

Ayıplı malın değiştirilmesini,  Ödediğiniz bedelin iadesini, Ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirilmesini, Ücretsiz olarak tamirini talep edebilirsiniz. 

Satıcı veya Üretici veya ithalatçı karşılamak zorundadır. Eğer malın ayıbı gizli ise veya hile ile gizlenmişse, hakkınız 2 yıldır. Ayıplı bir maldan dolayı maddi veya manevi bir zarara uğramışsanız bu zararınızı, Satıcı veya Üretici veya ithalatçı karşılamak zorundadır.

Size hediye olarak verilen bir malın hatalı olduğu ortaya çıkarsa, bu malı satıcıya geri götürmek satın alan kişiye düşer.

bu haklardan yararlanmanız mümkün değildir. EĞER: Ayıptan size söz edilmişse yahut ayıplı mal satan bir yerden alışveriş yapmışsanız, Hasara (zarara) kendiniz neden olmuşsanız, Antika veya ikinci el mallar, yahut tamire ihtiyaç duyulan bir mal aldıysanız, bu haklardan yararlanmanız mümkün değildir.

Bir şikayetin çözümlenmesinde zorlanıyorsanız daha fazla çaba gösterin. Size zorluk çıkaran veya yardımcı olmayan satıcıya, hakem heyetine gideceğinizi söylemeniz bile yeterli olabilecektir. Haklı olduğunuza inanıyorsanız, hakkınızı aramak için size gösterilen tüm yollara başvurun.

aramazsanız sadece sizin zarara uğramanız değil, aynı zamanda Zira böyle bir durumda hakkınızı aramazsanız sadece sizin zarara uğramanız değil, aynı zamanda tüketiciye saygılı olmayan satıcıyı ödüllendirmek ve başkalarının da benzer zararlara uğramasına sebep olmak anlamına gelir.

EN AZ NAMUSSUZLAR KADAR “ BU ÜLKEDEKİ NAMUSLU YURTTAŞLAR, EN AZ NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMALIDIR.” İSMET İNÖNÜ 2.CUMHURBAŞKANIMIZ

Satın aldığınız bir mal ayıplı veya arızalı çıktıysa ve bütün çabalara rağmen sorununuzu çözemediyseniz şu kurumlara başvurabilirsiniz;

1-Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri 80 il merkezinde Sanayi ve Ticaret İI Müdürlükleri bütün ilçelerde kaymakamlıklar bünyesinde faaliyettedir. Başvurunuz bilirkişi incelemesi gerektirenler hariç en geç bir ay içerisinde karara bağlanır. Başvurularda herhangi bir ücret alınmaz.

2- TC. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü Eskişehir Yolu 7. Km. ANKARA Tel : 0 312 286 03 65 Faks : 0 312 285 88 40 3- Sanayi ve Ticaret İI Müdürlükleri 4-Tüketici Sorunlarına bakmakla görevli mahkemeler Asliye Ticaret veya Asliye Hukuk Mahkemeleri

korunmasına yönelik olarak faaliyet gösteren dernek veya vakıflar 5- Bulunduğunuz yerdeki tüketicinin korunmasına yönelik olarak faaliyet gösteren dernek veya vakıflar 6- Etiket mecburiyetini uygulama konusundaki şikayetler için belediyeler

BİLİNÇSİZ,AMAÇSIZ,GEREKSİZ YAPTIĞINIZ HER HARCAMA VE TÜKETİM DOĞA İNSAN DENGESİNİ BOZUYOR,ÇEVREYİ KİRLETİYOR VE YAŞLI DÜNYAMIZIN SONUNU HIZLANDIRIYOR.

DUYARLI HESAPLI UYANIK OLUN BİLİNÇLİ DUYARLI HESAPLI UYANIK OLUN