İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA GRUBU SUNUMU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
Web sitemizden kütüphane hizmetleri ve kaynaklarının kullanımı konusunda tüm bilgilere erişebilirsiniz.
LİSANS ANLAŞMALARI GRUBU “Anlaşmadan Olur Mu Hiç! Haydi El Sıkışalım…” 11. ANKOS YILLIK TOPLANTISI, MUĞLA ÜNİVERSİTESİ, 2011.
Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi.
KİTS Hakkında ANKOS İşbirliği Grubu
Kaynak Paylaşımı: Neler Yapıyoruz. Neler Yapabiliriz
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Kütüphanelerarası İşbirliğinin ABC’si
Nüfusun Yaşlanması Çalışma Grubu
AÇIK ERİŞİM KAYNAKLARI
ANKOS 9. Yıllık Toplantısı, Nisan 2009, İnönü Üniv LİSANS ANLAŞMALARI ÇALIŞMA GRUBU İlkay Holt, Özyeğin Üniversitesi Zeynep.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı
Dijital Çağda Kaynak Paylaşımının Geleceği Ertuğrul Çimen
KİTS'deki Yenilikler ve Yeni Bir Proje (Personel Değişimi)
Türkiye’de Kaynak Paylaşımının Geleceği “Trendeler, Tehditler, Fırsatlar” Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi Mehmet MANYAS II. ULUSAL AKADEMİK KAYNAK PAYLAŞIM.
KİTS : Yeni Uygulamalar
ANKOS AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİVLER ÇALIŞMA GRUBU
TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ (TÜBESS)
Yakın Doğu Üniversitesi,
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
BELGE SAĞLAMA HİZMETLERİ
Pınar Erzin Managing Director 11. ANKOS Yıllık Toplantısı, Muğla Üniversitesi, 28 Nisan – 1 Mayıs 2011.
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA GRUBU SUNUMU
ANKOS Veritabanı Değerlendirme Grubu
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Ulusal Akademik Kaynak Paylaşımı Çalıştayı 16 Nisan 2010, Kadir Has Üniversitesi AYHAN TUĞLU Bahçeşehir Üniversitesi.
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
LİSANS ANLAŞMALARI ÇALIŞMA GRUBU ANKOS 6. Yıllık Toplantısı Haziran 2006 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi.
ANKOS AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİVLER ÇALIŞMA GRUBU PROF.DR. UĞUR DEMİRAY (ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - DANIŞMAN) GÜLSEVİL AĞCA (YAŞAR ÜNİVERSİTESİ) YASEMİN.
İstanbul Medipol Üniversitesi
. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı.
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
“SciVal”, Bilimsel Araştırma Stratejilerinin Karar Destek Sürecinde Kapsamlı Bir Çözüm ANKOS 2011 Yillik Toplantisi, Mugla Universitesi 29 Nisan 2011 Tayfun.
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
BBY 105 Bilginin Organizasyonu I
IPA II Dönemi Hazırlıkları
BBY 105 Bilginin Organizasyonu I
Kadir Has Üniversitesi Mezunlar Derneği Etkinlik ve Projeleri Sunumu
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
TÜBESS (TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ); Ulusal Belge Sağlamada Yeni Bir Boyut 25 Mayıs 2011 Antalya Mehmet BOZ
Dijital Yerliler ve Kütüphanelerde Mobil Uygulamalar Tolga ÇAKMAK – 12 Ocak 2012 Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
(Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Sistemi)
13 Mart 2012, Rektörlük Konferans Salonu, Boğaziçi Üniversitesi “Türkiye Üniversitelerinde Sınai Mülkiyet Hakları (SMH) Bilgisinin Yaygınlaştırılması”
SLAYT 1BBY220 OCLC WorldCat Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/ BBY220 Bilgi Erişim İlkeleri.
Ahmet Haşim İlkokulu 2013 Yılı Sınıf Sınavları.

MEDİKO ORYANTASYONU HAZIRLAYANLAR Seçil YAŞAR Rahim TEKİN Mehmet UÇAR
SLAYT 1 DOK 322 – Bahar 2006 DOK 422: Bilgi Ağları Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
Elektronik Bilgi Kaynaklarına Yatırım ile Yayın Sayısı Arasındaki İlişki Üzerine Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html.
2011 ÜNİVERSİTE YERLEŞME SONUÇLARIMIZ 2011 UNIVERSITY PLACEMENT RESULTS.
Kütüphane ve Dokümantasyon
Kaynak Paylaşımında Sınırları Kaldırmak Khas Bilgi Merkezi Yaklaşımı : Eşit, Sınırsız, Ücretsiz İsmail GÜLAY Kadir Has Üniversitesi Bilgi Merkezi Dolaşım.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Akademik Değerlendirme Koordinatörlüğü
ATAM İZİNDEYİZ! 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI.
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
ANKOS ELEKTRONİK BİLGİ KAYNAKLARI ERİŞİMİNDE ULUSALLAŞMAYA DOĞRU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA GRUBU SUNUMU Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Sistemi Sema Çelikbaş (İTÜ) Ertuğrul Çimen (Kadir Has) Ayhan Tuğlu (Bahçeşehir) Gülsevil Turan (Yaşar) Mehmet Manyas (Sabancı) Yazılım Desteği : Zeki Çelikbaş (İTÜ) ANKOS 8. Yıllık Toplantısı, 25-27 Nisan 2008, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir

İşbirliği Araştırma Grubunun Çalışmaları Ulusal Düzeyde Kaynak Paylaşım Yönergesinin hazırlanması ANKOS Personel Değişim Programının Taslağının hazırlanması Tüm ILL süreçlerini kapsayacak bir program üzerinde çalışılması Grup 2007 yılında bu yönergeyi uluslararası standartlara (örneklere) uygun olarak taslak halinde hazırlamış ANKOS yönetimine rapor olarak vermiş ve 7. ankos yıllık toplantısında sunmuştur. Personel değişim programı taslağı yine 2007 yılında hazırlanmış ankos yönetimine sunulmuştur. Bu yıl da personel değişimi ile ilgili uygulamalara yönelik bir sunum verilecektir. 7. ANKOS yıllık toplantısında önerilen tüm ILL süreçlerini kapsayacak bir program bu yıl hazırlanmıştır ve bu sunumda programın özellikleri sunulacaktır.

Kütüphanelerarası Ödünç Alma-Verme Diyagramı Bir kütüphanenin diğer bir kütüphaneden yayın istemesi ile kütüphaneler arası ödünç alma ve verme süreci başlar. Oluşturulan kaynak paylaşım sistemi yönergede öngörülen kurallara uygun olarak oluşturulmaya çalışılmıştır. Tüm kütüphaneler arası ödünç alma işlemlerinde olduğu gibi sistemin çalışma esası ekranda görmüş olduğunuz bu diyagrama göre tasarlanmıştır.

Sisteme username ve password yazılarak giriş yapılır Sisteme username ve password yazılarak giriş yapılır. Username ve passwordler ANKOS tarafından isteyen kütüphaneye verilecektir. Sistemi kullanacak kütüphaneler kendilerine ait bilgileri ( ILL yapan kişi, ades, e-mail gibi) ANKOSa gönderdikten sonra sisteme kayıtları yapılacaktır

Bu ekranda yapmak istediğiniz işlemi seçiyorsunuz. Aynı zamanda ödünç alınan yayınlar ve ödünç verilen yayınlara ilişkin özet bir bilgilendirme alanı var.

Yeni bir istek girilecekse isteğin yapılacağı kütüphane daha önceden kaydedilen alandan seçilir, yayına ait bilgiler girilerek istek karşı tarafa gönderilir.

Bu iki ekranda istekçi kütüphanenin istek yaptığı ekranı ve istekte bulunduğu kütüphanenin ekranı yanyana görüyoruz. Cevap veren kütüphanenin bu isteğe vereceği olası 3 cevap var seçimlik olaraftan isteğin kütüphaneye ulaştığını bildirebilir ama 4 gün içinde kesin olarak vermesi gereken cevap olumlu veya olumsuz seçeneklerden olacaktır.

İsteği karşılayan kütüphanenin tüm karşılama süreçlerini ve istenen yayının postaya verilirken içine konulabilecek bilgi notunu bu ekranda görüyoruz.

Karşılanamayan bir isteğe ait bu ekran görüntülerinde izmir yüksek teknolojinin istediği bir yayını İTÜ kütüphanesi gerekçe göstererek karşılayamadığını belirtiyor.

İstatistikler bölümünde bir kütüphanenin hem ödünç verdiği hem de ödünç aldığı yayınlara ait istatistikleri görmek mümkündür. Bazı istatistikler grafiklerle desteklenmiştir.

Makalelerin işlemleri de kitaplar gibidir Makalelerin işlemleri de kitaplar gibidir. Her iki uygulamada da benzer ekranlar vardır. Yalnızca makaleler ödünç verilip iade alınmadığı için karşılanan ve karşılanmayan istekler seçeneği vardır.

Yapılacaklar ve Sonuç Uygulama şu anda kullanılabilir durumdadır. http://www.ankos.gen.tr/kits/ Adresinden uygulamaya ulaşılabilir. Uygulamayı kullanmak isteyen kütüphaneler ANKOS'a başvurarak giriş şifresi almalıdır. Toplu katalog desteği yoktur. Z39.50 desteği eklenecektir.

Teşekkürler Sema Çelikbaş (İTÜ)‏ Ertuğrul Çimen (Kadir Has)‏ Ayhan Tuğlu (Bahçeşehir) Gülsevil Turan (Yaşar)‏ Mehmet Manyas (Sabancı)‏ ANKOS 8. Yıllık Toplantısı, 25-27 Nisan 2008, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir