"Neden saklambaç oynamıyoruz?"

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Cumhuriyet’e sahip çıkma mitinglerinden herhangi birine katıldınız mı ?
Advertisements

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
GÜNEŞİN UYUDUĞU YER
Değerli Dostlar, Ankara’da 2011 karla biterken 2012 bol kar yağışı ile başladı. Eşimle birlikte evde oturmaktansa yine şöyle bir dağ havası alalım dedik.
Bilmelisin ki ... Duvarda asılı diplomalar insani insan yapmaya
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
Bu belge ile resmi olarak yetişkinlikten istifa ettiğimi bildiririm
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Üçüncü şahsın şiiri Atilla İlhan.
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Gönül gözüyle baksan göreceksin şaşırma
Hikmet SIRMA.
Ulu bir çınar ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş.
KENDİNİ DÜŞÜN. KENDİNİ DÜŞÜN Kimi istersen onu seç, ama önce kendini seç. Kendin için yaşa, Kendin için sev, kendin için aşık ol. Kendini beğen ve.
Yıktın Mavi Hayallerimi
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir zamanlar bir ağaç varmış
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Önemli Günlerim Ayşe Beril Heral.
UZUN zaman önce insanlar dünya’ya ayak basmadan önce, iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilemez halde dolanıyorlarmış. Bir gün toplanmışlar.
Kahraman filin canı çok sıkılıyordu
HİKAYEMDEKİ SEN Bir hikayem var Adını hayat koyduğum sayfalar Hiç kimsenin bilmediği, duymadığı Her sayfada iki gözün ağladığı Gözyaşlarıyla sayfaların.
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
Hazırlayan:Enes Batuhan Yıldız
MUMLARIN ÖYKÜSÜ.
Sen hangisini seçerdin?
1 MAKBULE GÖKTEPE 2 KRAL İSTEYEN KURBAĞALAR 3 MAKBULE 3 Çok eski zamanlardan birinde Olympos dağının doruklarında Tanrı Jüpiter yaşarmış. Dağların,
ÇAĞRI.
OKYANUS YÜREKLİ DOSTLAR..
SORGUDUR HAYATIM Bu slayt gösterisini SESLİ ve kendi akışında izleyiniz MARVAN OĞUZ.
KÜÇÜK KAPLUMBAĞA.
NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.
ZAMAN MAKİNES İ ZAMAN YOLCULUĞU.
Yılın Şiiri. Yılın Şiiri Temizlik yaptım bugün. Hem de tüm benliğimde Temizlik yaptım bugün.. Hem de tüm benliğimde. Bütün kaslarımı, sinirlerimi,
Bu belge ile resmi olarak yetişkinlikten istifa ettiğimi bildiririm. Tekrar 8 yaşın tüm sorumluluklarını kabul etmeye hazırım.
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
Üç Bela Üç belâ var bu dünyanın başında! Amerika, Kızıl Rusya, Kızıl Çin. Üçü birden fitne-fesat peşinde, Amerika, Kızıl Rusya, Kızıl Çin. Biri dünkü.
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
HAYATIN ANLAMI.
Anlar Gibiydin… …. Oysa sen, onlar gibi degildin... Anlar gibiydin.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
GiTTiĞiN YeR.
Bremen Mızıkacıları.
CÜMLEDE ANLAM.
HAYAT CAN DÜNDAR.
çılgın türkler kitabından bir alıntı..
Hazırlayan: Görkem Akalın Sınıf ve Numara: 7-C 359
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
TEMEL telefon açar: "Cemal sen misin. " "Yanlış çevirdiniz
Ben hiç utanmadımki sevgimden, kendimden
Kelimelerle anlatılamayan fedakarlık ve karşılıksız sevgiyi, tarif et desen bana herhalde sadece ′anne′ derdim. dersimiz.com.
ÇİVİ.
Ahmet Eren Köksal ZamirlerZamirler. ZAM İ R NE DEMEK İsimlerin yerine kullanılan sözcüklerdir.Bütün zamirler sıfatlardan farklı olarak isim çekim eki.
DÜZENLİ OLMAK.
Yağmur.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
Ormandaki Bisiklet (Okuma Metni 6) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşmüş. Adam biraz yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın altına oturmuş.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
Tural Garayev & Muhammet Hommenov
Sen hangisini seçerdin?
ESKİ ÇOCUK OYUNLARI. BİRDİR BİR OYNAMA TENTÜRÜK (TOPAÇ) OYUNU.
HAZIRLAYAN:EMİR TOPRAK ÖKSÜZ 2/B NO:538
Sunum transkripti:

"Neden saklambaç oynamıyoruz?" Uzun zaman önce, dünya oluşmamış, insanlar dünyaya ayak basmamışken, iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilemez vaziyette dolaşıyorlarmış. Bir gün toplanmışlar ve her zamankinden daha fazla canları sıkkın oturuyorlarken; SAFLIK ortaya bir fikir atmış; "Neden saklambaç oynamıyoruz?" Ve hepsi bu fikri beğenmiş.

"Ben ebe olmak istiyorum." Hemen ÇILGINLIK bağırmış; “Ben ebe olmak ve saymak istiyorum.” "Ben ebe olmak istiyorum." Başka hiç kimse ÇILGINLIK'ı arayacak kadar çıldırmadığı için hemen kabul etmişler. ÇILGINLIK bir ağaca yaslanmış ve saymaya başlamış; Bir İki Üç

ÇILGINLIK saydıkça, iyi huylarla kötü huylar saklanacak yer aramışlar. ŞEFKAT, Ay'ın boynuzuna asılmış, İHANET, çöp yığınının içine girmiş, SEVGİ, bulutların arasına kıvrılmış, YALAN, bir taşın altına saklanacağını söylemiş ama yalan söylemiş. Çünkü, gölün dibine saklanmış, TUTKU, dünyanın merkezine gitmiş, PARA HIRSI, bir çuvalın içine girerken çuvalı yırtmış. Ve ÇILGINLIK saymaya devam etmiş; Seksen bir Yetmiş dokuz Seksen

ÖNÜM, ARKAM, SAĞIM, SOLUM, SOBEEEEEEEE GELİYORUM! AŞK‘ın dışında bütün iyi huylar ve kötü huylar o ana kadar zaten saklanmış. ÖNÜM, ARKAM, SAĞIM, SOLUM, SOBEEEEEEEE AŞK kararsız olduğu gibi, nereye saklanacağını da bilmiyormuş. Çünkü hepimiz AŞK'ı saklamanın ne kadar zor olduğunu biliriz. Ve ÇILGINLIK doksan sekiz, doksan dokuz'dan sonra yüz'e geldiğinde, AŞK, sıçrayıp güllerin arasına girmiş ve saklanmış. ÇILGINLIK bağırmış; GELİYORUM!

Arkasını döndüğünde, ilk önce TEMBELLİĞİ görmüş, o ayaktaymış Arkasını döndüğünde, ilk önce TEMBELLİĞİ görmüş, o ayaktaymış. Çünkü saklanacak enerjisi yokmuş. Sonra ŞEFKAT'i ayın boynuzunda görmüş ve İHANET'i çöplerin arasında, SEVGİ'yi bulutların arasında, YALAN‘ı gölün dibinde ve TUTKU'yu dünyanın merkezinde. Hepsini birer birer bulmuş, BİRİSİ HARİÇ

çünkü o güllerin arasında saklanıyor." Ve ÇILGINLIK umutsuzluğa kapılmış, saklananların bir tanesini bulamamış. Derken HASET, AŞK bulunamadığı için haset duyarak, ÇILGINLIK'ın kulağına fısıldamış; "AŞK'ı bulamıyorsun çünkü o güllerin arasında saklanıyor." Ve ÇILGINLIK çatal seklinde tahta bir sopa almış ve güllerin arasına çılgınca saplamış, ta ki, yürek burkan bir haykırma onu durdurana dek. SAPLAMIŞ SAPLAMIŞ

Ne yaptım ben? Ne yaptım ben? Ve haykırıştan sonra, AŞK elleriyle yüzünü kapayarak ortaya çıkmış, parmaklarının arasından sicim gibi kan akıyormuş. ÇILGINLIK, AŞK'ı bulmak için heyecandan AŞK'ın gözlerini çatal sopa ile kör etmiş. Ne yaptım ben? Ne yaptım ben? diye bağırmış. "Seni kör ettim. Nasıl onarabilirim?”

"Gözlerimi geri veremezsin. Ve AŞK cevap vermiş; "Gözlerimi geri veremezsin. Ama benim için bir şey yapmak istersen, benim rehberim olabilirsin." Ve o günden beri, AŞK'ın gözü kördür ve o günden beri de ÇILGINLIK her zaman onun yanındadır. ALINTI