..::CTO::.. ..::CiHAN TÜRK OLSUN::..

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKÇEYE SAHİP OL!.
Advertisements

Güzel Türkçemiz.
E)ATATÜRK VE SOSYAL BİLİMLER.
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
İNTERNET ADRESLERİ.
Güzel Türkçemiz.
TÜRKÇESİ VARKEN… START ALMAK ► BAŞLAMAK CENTER ► MERKEZ
SÜRGÜN BİR GÜN GERİ GELECEĞİZ Abdurrahim KARAKOÇ BEŞİNCİ MEVSİM
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ULAN BATOR.
Türkçe konuştuğunuzdan emin misiniz? DİLİNİZDEN UTANMAYIN.
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
Yunus Emrenin Hayatı Yunus Emrenin Hayatı.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Türkiyenin en büyük mail grubu
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
İlksen Uysal BOZYEL/Türkçe Öğretmeni
Neler oluyor bize, neler oluyor gülüm.
BİR KIZIM OLSAYDI ADI ZEYNEP.
İnsan ne kadar az düşünürse o kadar çok konuşur....
İSİM GRUBU.
POLONEZKÖY (ADAMPOL) Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
Türkçesi Yok mu? Vatandaş Türk Osman Bey, sabah 7.00'de Casio masa saatinin alarmıyla gözlerini açtı. Puffy yorganını kaldırdı. Hugo Boss pijamalarını.
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
Güvenin Yitirilmesi... Sesli İzleyin.
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
HAYVANLAR Hazırlayan: F.D. .
SAKSIM SAKSIM Önce toprak doldurdum Önce toprak doldurdum
Tasarım: magirbas © Sesli Akışında İzleyiniz Yüreğimin sürgün korkuları cebimde Gözlerimin şafaklarında iki büklümüm Hangi şamar acıtır özlemli gönlümü?
AHMET YESEVİ ve DİVAN-I HİKMET
Eski Sokaklar.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ulama yapılabilir?
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
Yaşa aşkını Yaşa aşkını ondan Ne kadar kaçarsan kaç Nafile Aşk gelip Aşk gelip Yerleşir yüreğine Yerleşir yüreğine.
Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Sosyal Bilgiler TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ.
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Karanlıklar uzaklaştı
SUNUCULUK (SPİKERLİK)
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
TÜRK DİL BAYRAMI 26 EYLÜL.
Hayatınızın Yönünü ve Yolunu Bulmanızı Sağlar
Şenol Sait SARI Türkçe Öğretmeni
Sosyal Bilgiler BEYLİKLER DÖNEMİ
6 MART ATATÜRK ‘ÜN ANTALYA GELİŞİ
HAZIRLAYAN:SONER ÖZTÜRK
BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ İÇERİĞİNİ YAZAN KİŞİ KADAR SİZİN DE YÜREĞİNİZİ ACITIYORSA; LÜTFEN TÜM TANIDIKLARINIZA GÖNDEREREK, VARLIĞIMIZIN GÖSTERGESİ.
TÜRK OSMAN BEYİN BİR GÜNÜ. Osman Bey, sabah saat 7.00 de Casio masa saatinin alarmıyla gözlerini açtı. Puffy yorganını kaldırdı. Hugo Boss pijamalarını.
AD(İSİM) ÇEŞİTLERİ.
DİL BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN BUGÜN DİL BAYRAMI. 75 YIL ÖNCE, 26 EYLÜL 1932 TARİHİNDE, İSTANBUL- DOLMABAHÇE SARAYI’NDA BİRİNCİ TÜRK DİL KURULTAYI TOPLANMIŞTI.
TÜRKÇE PROJE ÖDEVİ.
Güzel Türkçemiz.
İSİM GRUBU.
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi
Hazırlayan: Fatih Kandemir
BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ
TÜRKÇESİ VARKEN… START ALMAK ► BAŞLAMAK CENTER ► MERKEZ
Yunus Emrenin Hayatı Yunus Emre yılları arasında yaşadığı düşünülen,Türkçe şiirinin öncüsü olan bir şair ve mutasavvıftır. www. derssunu. com.
BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ
GELENEKSEL TÜRK HALK MÜZİKLERİ. Türk Müziği nedir? Türk müziği, Türkler'in Orta Asya'dan beri geliştirdikleri, bugünkü özellikleri Anadolu Selçukluları.
Boş boş oturmak için çok çok yüksekte oturuyor olmanız gerek...
BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ
ANONİM HALK EDEBİYATI Anonım halk edebiyatı, ilk söyleyeni unutulan ağızdan ağıza aktarılak, halkın ortak malı olmuş bır edebiyattır. Anonim edebiyat ürünleri,
BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ
Sunum transkripti:

..::CTO::.. ..::CiHAN TÜRK OLSUN::.. Lütfen sesli izleyiniz ve tıklamayınız…

“ŞİMDEN GİRÜ HÎÇ KİMESNE KAPUDA VE DÎVÂNDA VE MECÂLİS VE SEYRÂNDA TÜRKÎ DİLİNDEN GAYRI DİL SÖYLEMEYE!” *KARAMANOĞLU MEHMET BEY 19-03-2007 de Karaman Belediyesi Karamanoğlu Mehmet beyin heykelini yıkmıştır. Heykelin aslı tahrip olmuştur…

ARIYORUM ŞİİR: YUSUF YANÇ Karamanoğlu Mehmet Bey'i arıyorum Göreniniz, bileniniz, duyanınız var mı? Bir ferman yayınlamıştı; 'Bu günden sonra, divanda, dergahta, bargahta, mecliste, meydanda Türkçe'den başka dil konuşulmaya' diye, Hatırlayanınız var mı? Dolanın yurdun dört bir yanını, Çarşıyı, pazarı, köyü, şehiri, Fermana uyanınız var mı? Nutkum tutuldu, şaşırdım, merak ettim,

Dolandığınız yerlerdeki Türkçe olmayan isimlere, Gördüklerine, duyduklarına üzüleniniz var mı? Tanıtımın demo, sunucunun spiker, Gösteri adamının showmen, radyo sunucusunun diskjokey, Hanım ağanın first lady olduğuna şaşıranınız var mı? Dükkanın store, bakkalın market, torbasının poşet, Mağazanın süper, hiper, gros market, Ucuzluğun damping olduğuna kananınız var mı? İlan tahtasının bilboard, sayı tabelasının skorboard, Bilgi alışının brifing, bildirgenin deklarasyon, Merakın, uğraşın hobby olduğuna güleniniz var mı?

Bırakın eli, özün bile seyrek uğradığı, Beldelerin girişinde welcome, Çıkışında goodbye okuyanınız var mı? Korumanın, muhafızın body guard, Sanat ve meslek pirlerinin duayen, İtibarın, saygınlığın prestij olduğunu bileniniz var mı? Sekinin, alanın platform, merkezin center, Büyüğün mega, küçüğün mikro, sonun final, Özlemin, hasretin nostalji olduğunu öğreneniniz var mı? İş hanımızı plaza, bedestenimizi galeria,

Sergi yerlerimizi center room, show room, Büyük şehirlerimizi mega kent diye gezeniniz var mı? Yol üstü lokantamızın fast food, Yemek çeşitlerimizin menü, Hesabını adisyon diye ödeyeniniz var mı? İki katlı evinizi dubleks, üç katlı komşu evini tripleks, Köşklerimizi villa, eşiğimizi antre, Bahçe çiçeklerini flora diye koklayanınız var mı? Sevimlinin sempatik, sevimsizin antipatik, Vurguncunun spekülatör, eşkiyanın mafya,

Desteğe, bilemediniz koltuk çıkmaya sponsorluk diyeniniz var mı? Mesireyi, kır gezisini picnic, Bilgisayarı computer, hava yastığını air bag, Eh pek olasıcalar, oluru, pekalayı okey diye konuşanınız var mı? Çarpıcı, önemli haberler flash haber, Yaşa, varol sevinçleri oley oley, Yıldızları star diye seyredeniniz var mı? Vırvırık dağının tepesindeki köyde, Cafe shop levhasının altında, Acının da acısı kahve içeniniz var mı?

Toprağımızı, bayrağımızı, inancımızı çaldırmayalım derken, Dilimizin çalındığını, talan edildiğini, Özün el diline özendiğine içiniz yananınız var mı? Masallarımızı, tekerlemelerimizi, atasözlerimizi unuttuk, Şarkılarımızı, türkülerimizi, ninnilerimizi kaybettik, Türkçemiz elden gidiyor, dizini döveniniz var mı? Karamanoğlu Mehmet Bey'i arıyorum, Göreniniz, bileniniz, duyanınız var mı? Bir ferman yayınlamıştı... Hayal meyal hatırlayıp da, sahip çıkanınız var mı?

http://groups.google.com/group/cihan-turk-olsun Grubumuzu ziyaret etmek için adresin üzerine tıklayınız