Türkân SAYLAN Fazıl SAY’ın Anılarından… SUNUM:Doğan ÖZGEZGİN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Advertisements

Iletişimde üç filtre
Bunu okursanız iyi olur
HERKES İÇİN BİRAZ MUTLULUK
OKTAY TUNCER hayatımızda noktalama işaretleri....
En sevilen komplo teorisi: “Ay”a iniş gerçek mi?”
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
Engelliler Eğitim Enstitüsü Derneği
Alman Prof. Naumark‘ın İtirafları: “İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi Alman asıllı Prof. Naumark ile bir kısım talebesi Boğaziçinde geziye çıkarlar.
Hazırlayan: Ömer gökçeoğlu.
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
11. SINIFLAR YAZ ÇALIŞMA PROGRAMI
Sorularla Gerçeğe Çağrı Merkezi.
Taşodademo. Neler istediğinizi biliyoruz-1 Bir plak firmasıyla sözleşme yapmak Internetten parçalarınızı yayınlayıp yüksek hit almak Konser taleplerini.
TÜRKÇE NEDEN YOZLAŞTI ???.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ BURS VE YARDIMLAR KOMİTESİ FAALİYETLERİ.
TÜM İZMİRLİLER'İ TEBRİK EDİYOR, SEVGİ, SELAM VE ŞÜKRANLARIMIZI YOLLUYORUZ. SEÇİM SONRASI İZMİRLİLERİN SLOGANLARI.
Hayatla yüzleşmeyi dene!
Sesli izleyiniz yılında İzmir'de doğmuştur. Bestekarımız mûsikî çalışmalarına daha yedi yaşında iken amcası Emin Efendi'den meşk ederek başlamıştır.
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
TÜRKÇEMİZİ KİRLETMEYELİM
17 ağustos depreminde ölen onbinlerce insanımızın anısına.
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'
SES ÇIKARTACAK KİMSE KALMADIĞINDA
Türkiyenin en büyük mail grubu
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
Franz LISZT Hayatı & Eserleri
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
♫ Sesi açıp tıklayınız! ♫ Sesi açıp tıklayınız! diye sordum Yunan Kültür ve Tarih profesörü olan yaşlı hocama. Her zamanki gibi salonda kahkahalar yükseldi.
Tlg
BİR ÖMÜR VERENLERİN ANISINA
1.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden-sonuç ilişkisi vardır?
Yarım kalmış öyküler.
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
KÜMEDEN OYMAĞA GEÇİŞ : Kümede çalışarak kendini yetiştiren yavrukurtlar 11 yaşından sonra izciliğin ikinci kademesi olan izci sınıfına geçerler. Yavrukurt.
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
Atatürk'ün Gizemleri.
YIL 1910 HAZIRLAYAN: Sunay AKIN
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
ATATÜRK OLMASAYDI ÇAĞDAŞ, BAĞIMSIZ LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZDI.ONUN İLKE VE DEVRİMLERİNE OLAN DERİN İNANCIMIZ VE GURURLA 2013 CUMHURİYET.
ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ASLI DİNÇMAN.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
ATATÜRK’Ü ANLAMAK. ATATÜRK’Ü ANLAMAK.
VATAN SEVGİSİ VATAN KONUSUNDA SÖYLENMİŞ ŞİİRLER VE SÖZLER.
Atatürkçü Düşünce Topluluğu 07 Şubat 2008 tarihinde kuruldu ve kurulduğu günden bugüne Hacettepe Üniversitesi öğrencilerini , öğretim üyelerini.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ
GENÇ RESSAM.
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
MELİKE KARACA FİZİKOKİMYA.
Cemal Granda Atatürk’ün Hizmetkârı’nın Anılarından
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
SON GÜNLERİN EN TARTIŞMALI KAVRAMI
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
Adım Adım Başarıya.... Çalıştığınız masada başka bir işle uğraşmayın Evde kendinize bir köşe, mümkünse bir oda hazırlayın. Ders çalışırken kesinlikle.
OKUL AİLE BİRLİĞİ Eğitim- Öğretim; öğrenci – öğretmen ve velilerin birlikte hareket etmesi suretiyle gerçekleştirilmesi gereken bir faaliyettir.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
ADNAN BALİ Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürü
Her yıl milyonlarca çocuğumuz, zor şartlarda okumaya çalışıyor.
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Türkân SAYLAN Fazıl SAY’ın Anılarından… SUNUM:Doğan ÖZGEZGİN

Türkân Saylan ile 1995 yılının Mart ayında tanıştım Türkân Saylan ile 1995 yılının Mart ayında tanıştım.O yıl Ocak ayında New York'ta finali olan Young Concert Artists (Genç konser sanatçıları) yarışmasının birincisi olmuştum.Ve akabindeki ilk Türkiye konserimi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği düzenlemişti. Konser, bugünkü evime 100 metre uzaklıktaki İTÜ Maçka Maden Fakültesi salonundaydı... Türkân Hanım , konserden önceki provanın tamamını dinlemişti...

Konserin başlamasına 30 dakika kala ,çok kocaman bir Türk bayrağı (10x10 metre kadar bir bayraktı sanırım) sahnenin arkasına asılmaktaydı. Türkân Hanım yanıma yaklaştı ve hayatım boyunca hiç unutamıyacağım bir konuşma geçti aramızda:

Türkân Hanım ; " Hayatında nice nice konser salonlarını dolduracaksın, seni provada dinledim.Bundan eminim... Bak evlat, biz ÇYDD olarak eğitime katkı sağlayan faaliyetler yapmaktayız. Lütfen bizi unutma.Arada sırada ait olduğun memleketinde yoksul çocukların okula gitmesini sağlayacak faaliyetler de yapmalısın. Bunu illâki ÇYDD aracılığı ile yapmana da gerek yok.Ama yap bunu Fazıl.

Memleketini, geldiğin toprakları unutma hiç Memleketini, geldiğin toprakları unutma hiç.Şu arkandaki kocaman bayrak dünyadaki çoğu salonda, kültür merkezinde olmayacak.Sen oraları müziğinle, müziğe olan inancınla dolduracaksın.Sesinle,memleketinden esinlendiğin eserlerinle doldur o salonları, göster o insanlara çağdaş Türkiye'nin yüzünü evlat.Sana New York da sahip çıkacaktır , Paris de, Tokyo da... Ama burada da biz naçizane ÇYDD olarak elimizden geleni yapacağız.Bugün bu bayrak sana, senin hocalarını, hocalarını yetiştiren kurumlarımızı, bu kurumları en zor şartlarda kuran Atatürk'ü hatırlatmak için konuldu.

Sadece sen ve senin yüreğin arasında bu bayrak Sadece sen ve senin yüreğin arasında bu bayrak.Aydınlık nice gençlerin geleceği için.Karanlıklara karşı eğitim seferberliğini başlatan Atatürk anısına.Gösteriş için değil.Hadi, şimdi lâyık ol her şeye. İyi konserler"

Büyük insandır Türkân Hanım Büyük insandır Türkân Hanım... Biraz önce internetten (şu an Tokyo'dayım) gazeteleri okuyunca dona kaldım... Ergenekon ... Türkân Saylan??? Fena halde donakaldım... Hatta üşüdüm... Lâik bir ülkenin aydınlık gençliği için hayatı boyunca çalışmış bir Türkân Saylan'ın evi aranıyor... Niye??? Memleketini sevdiği için mi??? Aydın bir insan olduğu için mi??? Gençleri okutmak onlara iyi bir gelecek sağlamaya çalıştığı için mi?? Bütün bunları cemaatler dergâhlar olmadan yapmaya çalıştığı için mi???Ergenekon kapsamında... Hem de kadıncağız çok ağır bir tedavi görürken...

İçgüdüsel olarak öfkeleniyorum. İçgüdüsel olarak kızıyorum. İçgüdüsel olarak ayağa fırlıyorum... Müzik:Fazıl SAY Karatoprak eserinden bir bölüm ozgezgin@yahoo.com