Adalet ve Kalkınma Partisi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE KOORDİNATÖRÜ DOÇ.DR. SEFER GÜMÜŞ
Advertisements

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI 2009 – 2010 SU YILI DEĞERLENDİRMESİ
SU ÇIKARMA MAKİNALARI Bu derste incelenecek konular şunlardır:
2- ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN TOPRAK ve SU KAYNAKLARI POTANSİYELİ
Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri
MANİSA’DA KURAK DÖNEMLERİN STANDART YAĞIŞ İNDEKSİ İLE BELİRLENMESİ
KIRŞEHİR’DE TARIM VE HAYVANCILIK
Her Sulamada Uygulanacak Sulama Suyu Miktarı ve Sulama Aralığı
KAVAK AĞAÇLANDIRMA TEKNİĞİ
BATMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI “EKOLOJİK BELEDİYECİLİK”
Dr. Uygar Özesmi Genel Müdür TEMA Vakfı
BÖLGESEL KALKINMA PROJELERİ
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ÇELTİK – AKGÖL PROJESİ Feyzullah PARLAK ( Planlama Başmüh. ) Metin PEKTAŞ.
GAP : Su İle Gelen Değişim Hilal Siyok 103 2TMB. Güneydoğu Anadolu Projesi Temel hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde yaşayan vatandaşlarımızın gelir.
HATİCE KÜÇÜK YILLIK TL m2
COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ
TC DERBENT KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
SOFRALIK VE YAĞLIK ZEYTİNDE ÜRETİM MALİYETLERİ VE KARLILIK
İlçemiz Aydın ilinin alan ve nüfus yönünden en küçük ilçelerinden biri ve Menderes vadisinin en dar kısmında yer almaktadır.
MANİSA İL COĞRAFYASI.
rojelendirme esasları
Anons:Tehlikenin Farkında mısınız? Haberin adı:İnsanlar Ölebilir Muhabir:Nihal Aşkın Yayın tarihi :28 Mart 2008 Yayın kurumu:Yeni Asır Gazetesi Ek:29 Mart.
Elektrik Enerjisi Üretimi
MART AYI MECLİS TOPLANTISI ENDER YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 30 Mart 2009.
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
HAZIRLAYAN:ATAHAN WEB
Ders: ZYS 426 SULAMA SİSTEMLERİNİN TASARIMI Konu: 3
İNŞ4052 UYGULAMALI HİDROLOJİ DERS NOTLARI
AKARSULAR-10.SINIF.
TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ BÖLGELERİ.
Türkiye’nin coğrafi konumu
Su Kaynakları Potansiyeli ve Kullanımı
Ders: ZYS 426 SULAMA SİSTEMLERİNİN TASARIMI Konu: 3
AKDENİZ BÖLGESİ’NİN EKONOMİK ÖZELLİKLERİ
2014/15 SEZONU ÖNCESİ KARADENİZ BÖLGESİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ
EGE’NİN İNCİSİ İZMİR.
Su ve Enerji Yapıları.
FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA FEYAZ BİLGİ
AĞAÇ ALTI MİKRO YAĞMURLAMA SULAMA SİSTEMİ TASARIMI ÖRNEĞİ
Kırsal Alanda Altyapı ve Kamusal Hizmetler
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
4-A SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ BARAJLAR SUNUMU
MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI
Boğazköy Barajı; ha alanın sulanması amacıyla inşa edilmiştir. Toplam drenaj alanı 1196,97 km 2 olup, 2010 yılında su tutulmaya başlanmıştır.
Boğazköy Barajı; ha alanın sulanması amacıyla inşa edilmiştir. Toplam drenaj alanı 1196,97 km 2 olup, 2010 yılında su tutulmaya başlanmıştır.
İç Su Ekosistemlerinin Modellenmesi
GÖLLER VE BARAJ GÖLLERINDE SU BÜTÇESININ BELIRLENMESI SU YÖNETIMI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SU KALITESI YÖNETIMI İHTISAS HEYETI TOPLANTISI 15 MART 2016 Dr. N. NUR.
Haziran 2014 DSİ Genel Müdürlüğü ile yapılan toplantı İZLEME VE SU BİLGİ SİSTEMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Büyük Menderes Havzası Gerçek Zamanlı İzleme İstasyonlarının.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi 3
MARMARA BÖLGESİ.
1. DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE SU KALİTESİ İZLEME ÇALIŞMALARI DSİ Genel Müdürlüğünce 25 nehir havzasında su kalitesi izleme çalışmaları yürütülmektedir.
Misyon Coca-Cola Hayata Artı Vakfı'nın misyonu çevresel ve toplumsal sorunlara sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kamu kuruluşları ile birlikte.
1/30. 2/30  6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun  167 sayılı Yeraltısuları Hakkında Kanun  1163 sayılı.
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
ADI : YİĞİT ATICI : SOYADI 2018 NO : 10\C SINIF :.
YAŞADIĞIMIZ BÖLGE.
DİKKAT!!! 5-Akarsularımızdan şu şekilde yararlanılır: -İçme suyu
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
Marmara Bölgesini Tanıyalım
Zemin Nemi.
UYGULAMALAR_1 SU BÜTÇESİ.
T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ HİDROELEKTRİK SANTRALLERİNİN TANITIMI HAZIRLAYANLAR ÜMİT ASLAN YASİN BURAK YÜKSEL DERS SORUMLUSU YRD. DOÇ.
HİDROLİK ENERJİ Hidroelektrik güç, hareket eden suyun enerjisinin kullanarak insan ihtiyaçları doğrultusunda elektrik üretilmesidir. Yenilenebilir enerji.
İŞİN ADI: Nizip İlçesi Yağmursuyu Projesi Uygulama Projesi İDARE: Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü TARİH: 2015 ( 2 ay) İŞİN.
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
İNŞ4052 UYGULAMALI HİDROLOJİ DERS NOTLARI Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yrd.DoçDr.Gülay ONUŞLUEL GÜL
Baraj.
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
BÖLÜM 5: Hidroloji (Yeraltı Suyu) / Prof. Dr. Osman YILDIZ (Kırıkkale Üniversitesi)
Sunum transkripti:

Adalet ve Kalkınma Partisi GÜRDÜK BARAJI Hazırlayan: Abdül Fettah GÜRMEN Adalet ve Kalkınma Partisi Akhisar İlçe Başkanı 2008 Akhisar / MANİSA

Baraj Alanı Şu Anki Durumu

GÜRDÜK BARAJI NEDEN SULAMA VE İÇME SUYU BARAJI OLMALIDIR? Bölge yoğun tarımın yapıldığı ender sahalardan biridir. Fizibilitesi DSİ tarafından yapılan Gürdük Barajının sulama alanında 6 adet sulama kooperatifi (Yeniceköy-Karaköy, Çamönü, Selçikli-Zeytinlibağ, Medar) faaliyettedir. Yine bu havzada sulama imkanı olan 115.000 dekar arazide kayıtlı (Elektrikle çalışan sondajlar) , kayıtlı olmayan (milli, az derinlikte olan pompalar) pompa sayısı 860 adettir. Sulama havzası içerisinde Türkiye de ilk planlanan Zeytincilik ve Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmaktadır. Gürdük Barajı sulama havzasında başta zeytin olmak üzere meyvecilik, mısır, sebzecilik, domates, biber, kavun, karpuz, üzüm, pamuk ve seracılık yapılmaktadır. Bu ürün çeşitleri yıllık olduğu gibi iki veya üç kez ekim ve üretim yapılmaktadır. Bu havzadaki ürün gamı çeşitliliği ve çokluğu Manisa havzası içerisinde ender ve tektir. (Bkz. Tarım İl Müd. Verileri) Baraj gölünün bulunduğu bölge Manisa ve Ege Bölgesinin en yoğun yağış alan bölgesidir. (Bkz. DSİ ve Meteoroloji verileri) Barajın yapılacağı Gürdük Çayı , Gediz nehrinin iki ana kolundan biridir.

GÜRDÜK BARAJI TEKNİK DETAYLARI Kret Kotu : 205.00 m Yıllık Ortalama Akım : 35.68 hm³ Toplam Göl Hacmi : 33.39 hm³ Baraj Yüksekliği (Talvegten) : 29.00 m Gövde Tipi : Kil Çekirdekli Kum Çakıl Dolgu Toplam İsale Boyu : 68 709 m İsale Hattı Boru Çapı (Çelik Boru) : 2 x 800 mm Toplam Dolgu Hacmi : 584 671 m³ Manisa İçme suyuna Verilecek Debi : 780 l/s : 24.62 hm³/yıl