MÜGE İPLİKÇİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Prof. Dr. H. Nezih Dağdeviren - Tr TAHYK YK Başkanı
Advertisements

Miyase Sertbarut Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç.
Akdeniz İncelemeleri Bölümü’nde Türkçe Öğretimi
Kadın ve Bilişim Başarı Öyküleri Paneli
Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırmaları Merkezi’nin amacı disiplinlerarası araştırmalar ve kadın ve toplumsal cinsiyet.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ
Adalet Ağaoğlu DURNA ARI.
SELİM İLERİ.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
ONLAR BİZİM ÇARŞAMBA TOPLANTILARIMIZA KONUK OLDULAR Konuklarımız.
Jean-Christophe Grangé ( ? ).  15 Temmuz 1961’de Fransa’da dünyaya geldi.  Üniversite eğitiminin ardından serbest gazeteci olarak çeşitli haber.
13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya.
Powerpoint Uygulaması
ALESSANDRO DEL PIERO. 9 Kasım 1974 Traviso İlk kez 21 yaşında İtalya Milli Takımı’nın formasını giyen Del Piero, milli takım kariyerinde şu ana kadar.
tarihi itibariyle Kütüphanemiz "Yordam 2001" Kütüphane Otomasyon Programı ile çalışmaktadır. Web sayfamızda ( yerleştirilen.
Western Balkans on EU Enlargement The former Yugoslav Republic of Macedonia Montenegro Albania Serbia Kosovo Bosnia and Herzegovina İlker GİRİT Bora ERGİN.
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR.
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logoTürkiye’de FM Eğitimi Salih BEKTAŞ.
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
 Sevinç Çokum 25 Ağustos 1943’te İstanbul Beşiktaş’ta dünyaya geldi.  Üç kız evlada sahip olan ailenin en küçük çocuğudur.  Beşiktaş Büyük Esma Sultan.
Kadın Çalışmaları (Sorunları) Araştırma ve Uygulama Merkezleri (KAUM)
KONFERANS (Konferans Sonrası İmza Günü Yapılacaktır)
BİRCAN OĞANKUL ÖZGEÇMİŞ ALDIĞI ÖDÜLLER ALDIĞI TEŞEKKÜR BELGELERİ YAZDIĞI KİTAP DOSYALARI YAZI VE ŞİİRLERİNİN YER ALDIĞI SİTELER ÇALIŞTIĞI ŞİRKETLER.
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
Kaynak Gösterme Teknikleri
Öğrenme ve Bazı Duyuşsal Değişkenler
5. DÜNYA BÖBREK GÜNÜ.
13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya.
«YOĞUNLUĞUNA YAŞANMIŞ» BİR HAYAT
MAVİSEL YENER.
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
Çiğdem ODABAŞI.
İMRAN KERİMOV.
ERTUĞRUL ÖZKÖK İzmir doğumlu olan Ertuğrul Özkök, yaklaşık 20 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yapmış önemli bir gazeteci.
HER GENÇ MATEMATİK ÖĞRENEBİLİR MURAT GÜNER ATAŞEHİR
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
ASLI DER.
ÇAĞDAŞ EDEBİTAYIMIZIN ÇAĞDAŞ İNSANI
David Lodge. Hayatı 28 Ocak 1935’te Londra’nın güneyinde bölgesinde doğdu. Gelenekçi katolik bir ailenin oğlu olarak yetiştirildi.
HİCABİ DEMİRCİ.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
MİM KEMAL ÖKE.
İngiliz Edebiyatı ve Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi 1 Ocak – 31 Aralık 2014 Etkinlikler.
PEYAMİ SAFA.
01 – Cihat ARAL Zehra ARAL.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
AVRUPA KALİTE GÜVENCESİ REFERANS ÇERÇEVESİ VE KULLANILAN ARAÇLAR
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
Farmasötik Kimya II
Haldun Taner’İn hayatI
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI.
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
Romanlar da kendi içlerinden çıkacak adayları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görmek istiyor. Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Efkan.
Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç unutmadı. Ankara,
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
EKONOMİK FAALİYETLER BİLGİN AVCI.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU ( )
FERİDE ÇİÇEKOĞLU 1951’de Ankara’da doğdu. Mimarlık, edebiyat ve sinemayla ilgileniyor ODTÜ Mimarlık fakültesini bitirdi, aynı fakülteden yüksek lisans.
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
HALİDE EDİP ADIVAR.
TOLGA GÜMÜŞAY.
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
Sunum transkripti:

MÜGE İPLİKÇİ

İstanbul’da doğdu. Kadıköy Anadolu Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Kadın Sorunları ve Araştırma Bölümü’nden ve The Ohio State University’den iki ayrı yüksek lisans derecesi aldı. 

Üç edebiyat ödülü var: 1996 Yaşar Nabi Nayır Gençlik ödülü, 1997 Haldun Taner ödülü üçüncülüğü ve 2010 ÇGYD Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği jüri özel ödülü

Perende (1998), Columbus’un Kadınları (2000), Arkası Yarın (2001), Transit Yolcular (2002), Kısa Ömürlü Açelyalar (2009), Tezcanlı Hayalet Avcıları (2013) adlı altı öykü kitabı yayınlandı. Romanları Kül ve Yel (2004), Cemre (2006), Kafdağı (2008) ve Civan (2012) yanı sıra Yıkık Kentli Kadınlar, Cımbızın Çektikleri (Ümran Kartal ile birlikte), Biz Orada Mutluyduk (2013) adlı inceleme kitapları, iki çocuk (Uçan Salı ve Acayip Bir Deniz Yolculuğu) ve gençlik (Yalancı Şahit) eserleri bulunan Müge İplikçi yaşadığımız yeni zamanları anlatmayı seven bir yazar. 

Yazarın öyküleri Almanca, İngilizce, İsveççe, Hollandaca, Slovakça, Bulgarca ve Kürtçeye çevrildi. Cemre adlı romanı Arapça ve Arnavutçada yayımlandı. Kafdağı romanı ise İngilizce ve Arapçada yayımlanacak. 

Türkiye PEN Kadın Yazarlar Komitesi başkanlığını aralıklı olarak 2004-2005 ve 2007-2009 yılları arasında yapan yazar, halen İstanbul Bilgi Üniversitesi’ndeki yarı zamanlı öğretim görevliliğini devam ettiriyor. İplikçi aynı zamanda Vatan gazetesinde köşe yazarı. 

Öykü Kitapları Perende (1998), Columbus’un Kadınları (2000), Arkası Yarın (2001), Transit Yolcular (2002), Kısa Ömürlü Açelyalar (2009), Tezcanlı Hayalet Avcıları (2013)

Roman ve İnceleme Kitapları Romanları: Kül ve Yel (2004), Cemre (2006), Kafdağı (2008) ve Civan (2012) İncelemeleri: Yıkık Kentli Kadınlar, Cımbızın Çektikleri (Ümran Kartal ile birlikte), Biz Orada Mutluyduk (2013)

Çocuk ve Gençlik Kitapları Uçan Salı ve Acayip Bir Deniz Yolculuğu (çocuk kitapları) ve Yalancı Şahit (gençlik romanı)