Ömer Hayyam f.koksal@ttnet.net.tr rubailer Ömer Hayyam f.koksal@ttnet.net.tr.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YUNUS EMRE ANMA GÜNÜNE HEPiNiZ HOŞGELDİNİZ…
Advertisements

Özel Bilkent Lisesi Matematik Zümresi 3. Genç Matematikçiler Günü
KUR'AN-I KERİM NASIL BİR KİTAPTIR?
İNSANI HAM MADDE OLARAK ELE ALMAK
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
Rubailer Ömer Hayyam Her sabah yeni bir gün doğarken, Bir gün de eksilir ömürden; Her şafak bir hırsız gibidir Elinde bir fenerle gelen.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
HİLALİN GÖLGESİNDE BİR ÖMÜR
BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK
KUMDA AYAK İZLERİ
YEŞİLGİRESUN İLKOKULU
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Sesli İzleyin..
ÖMER HAYYAM RUBAİLER - 1.
SANMAKİ DERT SADECE SENDE VAR.. SENDEKİ DERDİ NİMET SAYANLAR DA VAR..
Hayatla yüzleşmeyi dene!
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
Türkiyenin en büyük mail grubu
RUBAI.
KENDİNİ DÜŞÜN. KENDİNİ DÜŞÜN Kimi istersen onu seç, ama önce kendini seç. Kendin için yaşa, Kendin için sev, kendin için aşık ol. Kendini beğen ve.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
Hayatta, birinin eksikliğini hissettiğimiz
Kadın erkeğe karşı....
Arkadaşım Badem Ağacı Aziz Nesin.
bizden asaf’dan İG sesi açınız tıklayarak geçiniz.
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
Yarım kalmış öyküler.
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
Hülya Büyüköner Cansıla
ŞEYTAN.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Ahmet Altan İçimizde Bir Yer / Yanlış Bir Gün ’den...
CÜMLEDE ANLAM.
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
ZORDU NE ZORDU GECELERİ GÜNDÜZE BAĞLAMAK SENSİZ
23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu Olsun 
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
HOŞGÖRÜ.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
Program İçeriği Program Baslangici Saygi Durusu ve İstiklal Marsi
Bahar geldi mi başka şey dinler miyim ?                                                                     Bahar geldi mi başka şey dinler miyim.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
Yüküm ağır,çok yorgunum, Gel birde sen yorma! Olan oldu giden gitti,
"Rakı helal midir, haram mı
Ramazan Orucu.
SeNDeN SoNRa.
ASIL EKSİKLİK.
TAKIM RUHU 11-A.
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
Adı yok.
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
ŞAH VE PİYON sesli
Ömer Hayyam'dan alıntı olduğu söylenir.
DESEM Kİ.
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
DOĞADA NELER OLUYOR Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa ki baksak çevremizdeki yeşillikleri nasıl pisletiyoruz. Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa.
Zararlı Alışkanlıklardan Kaçınmak. Zararlı alışkanlıklarla kastedilen, insan bedenine zarar veren ve tiryakilik oluşturması sebebiyle insanı kendine esir.
 Gerçek iyilik nedir? Toplum içinde insanların belirlediği bir "iyilik" kavramı vardır. Yolda gördüğü dilenciye para veren, insanlara.
Tel: işte gidiyorum İşte gidiyorum... Karşılıksız bir aşka kurban ettim ömrümü! İşte gidiyorum, Toprak alsın benim de bu hazin öykümü...
Lütfen doğal akışında izleyin. Kendi sesinden ( )
Tanrı’yla Konuşmalar Ömer Hayyam (Müzikli) Derleyen:
Ömer Hayyam'dan alıntı olduğu söylenir.
Ramazan Orucu. Oruç: Tan yerinin ağarmasından (imsak vaktinin başlamasından) başlayarak akşam güneş batıncaya kadar Allah rızası için yeme-içme başta.
"Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik, fakat bu arada çok basit bir sanatı unuttuk İNSAN GİBİ YAŞAMAK MARTIN LUTHER.
Sunum transkripti:

Ömer Hayyam f.koksal@ttnet.net.tr rubailer Ömer Hayyam f.koksal@ttnet.net.tr

Sevgiyle yoğrulmamışsa yüreğin Tekkede, manastırda eremezsin Sevgiyle yoğrulmamışsa yüreğin  Tekkede, manastırda eremezsin.  Bir kez gerçekten sevdin mi dünyada  Cennetin, cehennemin üstündesin. 

Seni kuru sofraların softası seni. Seni cehenneme kömür olası seni Seni kuru sofraların softası seni!  Seni cehenneme kömür olası seni!  Sen mi Hak' tan rahmet dileyeceksin bana?  Hakka akıl öğretmek senin haddine mi? 

Dinle dinsizliğin arası bir tek soluk;  Düşle gerçeğin arası bir tek soluk.  Aldığın her soluğun değerini bil  Bütün yaşamak macerası bir tek soluk. 

Dostum, olan olmuş, vahlanma boşuna; Dünyayı kara zindan etme başına Dostum, olan olmuş, vahlanma boşuna;  Dünyayı kara zindan etme başına.  Yaşamana bak, elinden tek gelen bu:  Olacakları danışan var mı sana? 

Bu zamanda az dostun olsun, daha iyi Bu zamanda az dostun olsun, daha iyi.  Herkesle uzaktan hoş beş edip geçmeli.  Can gözünü açınca görüyor ki insan  En büyük düşmanıymış en çok güvendiği. 

Haram, acı, kötü derler canım şaraba:  Oysa ne hoş şey, hele bir güzel sunarsa;  İçin bakın; hem doğrusunu isterseniz,  Haram dedikleri her şey hoş galiba! 

Orucumu yiyorsam ramazanda  Mübarek aydan habersizim sanma:  Çileden gece oluyor da gündüzüm  Sahura kalkıyorum gün ortasında. 

Öldürmek de, yaşatmak da senin işin;  Bu dünyayı gönlünce düzenleyen sensin.  Ben kötüyüm diyelim, kimde kabahat?  Beni böyle yaratan sen değil misin? 

Bir elde kadeh, bir elde Kuran; Bir helaldir işimiz, bir haram Bir elde kadeh, bir elde Kuran;  Bir helaldir işimiz, bir haram.  Şu yarım yamalak dünyada  Ne  tam kafiriz, ne tam müslüman! 

Cennette huriler varmış, kara gözlü; İçkinin de ordaymış en güzeli Cennette huriler varmış, kara gözlü;  İçkinin de ordaymış en güzeli.  Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz:  Bak, bir yanda şarap, bir yanda sevgili. 

Biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz:  Kuklacı Felek usta, kuklalar da biz.  Oyuna çıkıyoruz birer, ikişer ikişer;  Bitti mi oyun, sandıktayız hepimiz. 

İnsan bastığı toprağı hor görmemeli:  Kim bilir hangi güzeldir, hangi sevgili.  Duvara koyduğun kerpiç yok mu, kerpiç?  Ya bir Şah kafasıdır, ya bir vezir eli! 

Beni özene bezene yaratan kim. Sen. Ne yapacağımı da yazmışın önceden Beni özene bezene yaratan kim? Sen!  Ne yapacağımı da yazmışın önceden.  Demek günah işleten de sensin bana:  Öyleyse nedir o cennet cehennem? 

Var mı dünyada günah işlemeyen söyle:  Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle;  Bana kötü deyip kötülük edeceksen,  Yüce Tanrı, ne farkın kalır benden, söyle. 

İçin temiz olmadıktan sonra Hacı hoca olmuşsun, kaç para İçin temiz olmadıktan sonra   Hacı hoca olmuşsun, kaç para!  Hırka, tespih, post, seccade güzel;  Ama Tanrı kanar mı bunlara? 

Rahmetin var, günah işlemekten korkmam;  Azığım senden, yolda çaresiz kalmam;  Mahşerde lutfunla ak pak olursa yüzüm  Defterim kara yazılmış olsun, aldırmam. 

Büyükse de isyanım, kötülüklerim,  Yüce Tanrı' dan umut kesmiş değilim;  Bugün sarhoş ve harap ölsem de yarın  Rahmete kavuşur elbet kemiklerim.