3. HAFTA KONULARI TEST VE BİLGİ SORULARI
TEST SORULARI ##1 Ekonomik değeri olan atıl kaynaklara ne denir A)Satış B)Alacak C)Para D)Stok E)Işletme kaynağı #2 Bazı işletmelerde stok bulundurulmamaktadır bu işletmeler. A)Ticari işletmeler B)Kamu işletmeleri C)Hizmet işletmeleri D)Al-sat yapan işletmeler E)Sipariş üzerine satış yapan işletmeler
#3 Hammadde stoğunu etkileyen faktörlerden biri de. A)Mamullerin çok oluşudur B)Üretimin mevsimlik oluşudur C)Üretimin kolay oluşudur D)Üretimin etkin oluşudur E)Üretimin kısa sürmesidir #4 İmalat sürecinde yaratılan katma değer. A)Yarı mamül stoğunu belirleyen önemli bir faktördür B)Yüksekse iyidir C)Değişkense avantajdır D)Büyüdükçe ülke açısından yararlıdır E)Iş koluna göre değişir
#5 Bir firmadaki mamül stok düzeyi, A)Işletmenin önemli bir sorunudur B)Iş kolunun özelliklerindendir C)Çoğaltılmalıdır D)An aza idirilmelidir E)Esas itibariyle üretimle satış arasında uyumun sağlanma sorunudur #6 Optimal stok düzeyini, A)Stok miktarı etkiler B)Satışlar etkiler C)Alımlar etkiler D)Teslim sürelerindeki belirsizlik etkiler E)Karların artması etkiler
#7 Stok bulundurma maliyetleri, A)Stok çoğaldıkça azalır B)Genllikle yüksektir C)Bir birim stoku Belirli bir devre boyunca bulundurması nedeniyle katlanılacak maliyetlerdir D)Stok tutarları kadar artar E)Her işletme için farklıdır #8 Stok risklerinden biri de, A)Bolca stok almaktır B)Fiyat düşmelerinden kaynaklanan risklerdir C)Stokları iyi yönetmektir D)Stokları çabuk satmaktır E)Stoklara iyi yatırım yapmaktır
9 Stoklar sabit olmayan para değerli unsurlar olduklarından, A)Enflasyondan etkilenirler B)Enflsyon onları etkilemez C)Enflasyon yükseldikçe karı arttır D)Satışları zorlaşır E)Müşteriler fiyat artışından memnun olurlar #10 Kalite kontroluna gereken önem verilerek A)Satış sonrası hizmet artar B)Müşterilerin şikayetleri dinlenir C)Satışlarda memnuniyet artar D)Kar artırılır E)İadeler azaltılır ve müşterileri uyuşmazlıkları en aza indirilir,
Bölüm 5 Cevapları 1. d 2. c 3. b 4. a 5. e 6. d 7. c 8. b 9. a 10. e