ALUMİNYUM KAPLAMALAR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SICAK DALDIRMA GALVANİZLEME BİZİM İŞİMİZ
Advertisements

DIŞ AKIMLA KORUMA
ISI MADDELERİ ETKİLER.
1-ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
KOROZYON ve KATODİK KORUMA
KOROZYONDAN KORUNMA TEMEL İLKELERİ
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
Bir maddeyi diğerlerinden ayırmamıza ve ayırdığımız maddeyi tanımamıza yarayan özelliklere denir.
Elementler ve Sembolleri
KOROZYON OLUŞUMU VE REAKSİYONLARI
KARIŞIMLAR.
Soğutma Kuleleri.
ANODİK KORUMA 12.
Korozyon 1.
İNORGANİK KAPLAMALAR.
ORGANİK KAPLAMALAR.
1 METALİK KAPLAMALARLA KORUMANIN GELECEĞİ. 2 Metallerin, metalik kaplamalarla korozyondan korunması önemini yitirme yerine gittikçe daha yaygın hale gelmektedir.
Petrol ve Doğal Gaz Sahalarında Su Teknolojisi- Saf Suyun Özellikleri
Petrolden elde edilen sıvı yakıtların sınırlı rezervlerine rağmen, dünyada otomotiv sektörü hızla gelişmektedir. Bu gelişmeye paralel olarak oto yakıtlarının.
1 1 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : Vezir çiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan.
YAVAŞLATICILAR İNHİBİTÖRLER
MESLEKİ GÖZ PROBLEMLERİ Hollanda Hükümeti Matra Fonu tarafından desteklenmektedir.
Bakır ve Bakır Alaşımlarının Kaynağı
KOROZYONLU YORULMA Peryodik yön değiştiren gerilimlerin korozif ortamlarda yol açtıkları malzeme bozunmasıdır. Gerilimli korozyona paralel olarak, korozyonlu.
 Abradable hareketli halindeki çok aşınan bölgelerde kullanılan ve ana metali aşınmalardan korumak için kullanılan kompozit malzemedir.  Hareket halindeki.
1 ORTAMIN SALDIRGANLIĞINI GİDERİCİ ÖNLEMLER. 2 Korozyon hızını azaltmanın etken yollarından biri ortama ait etmenleri kontrol etmektir. Bunlar ortamın.
HİDROJEN NEDENLİ KOROZYON
KATODİK KORUMA 18.
NEDEN SU ISLAHI ?. NEDEN SU ISLAHI ? ‘İ OLUŞTURAN BİLEŞENLER FINEAMIN® ‘İ OLUŞTURAN BİLEŞENLER Poliakrilatlar Nötralize Edici Aminler.
ÇİNKO KAPLAMALAR.
KADMİYUM KAPLAMALAR.
METEOROLOJİ DERSİ ATMOSFERİN KATLARI GÜNEŞ DÜNYA Prof.Dr. Ahmet ÖZTÜRK.
KARIŞIMLAR.
KARIŞIMLAR.
BRONZ KANSERİ Bronz kanseri olarak adlandırdığımız korozyon tipi, bakır ve alaşımı olan eserlerde görülen ve klorür iyonlarının neden olduğu bir kimyasal.
KOROZYONDAN KORUNMA.
ONUNCU HAFTA Geçiş metalleri. Krom, mangan, demir, kobalt, nikel. Kompleks bileşikleri. Geçiş metallerinin reaksiyonları. 1.
SICAK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Elemetler Ve Bileşikler
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ, BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Kimya Koligatif Özellikler.
Isının Yalıtımı.
DÜNYA'NIN KATMANLARI M. Kayhan SARI 9/A 456.
Elektrokimyasal Piller
ORGANiK KAPLAMALAR.
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
YÜZEY TEKNOLOJİLERİ.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
2 HİJYEN  Sözlük anlamı sağlık bilimi demektir.  Sağlığı koruma uygulamalarının tümü hijyeni kapsar.  Temizlik yoluyla sağlığı korumaya yönelik uygulamalar.
İNCE FİLM KAPLAMALARIN ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ
KAPLAMATEKNOLOJİLERİ
8 ÜNİTE Dünyamız, ay ve yaşam kaynağı güneş. DÜNYA, GÜNEŞ VE AY'IN ŞEKİLLERİ VE BÜYÜKLÜKLERİ Dünya’nın şekli hakkındaki görüşler Eski Mısırlılar, dünyayı.
MALZEME BİLGİSİ Doç.Dr. Gökhan Gökçe 4. METALLER.
GEMİDEKİ KOROZLANMAYA KARŞI BAKIM VE TUTUMLAR
ELEKTRİK ARK SPREY KAPLAMA TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI
Maddenin Yapısı ve Özellikleri
MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI YAPI TEKNOLOJİSİ DERSİ FİNAL TESLİMİ BURCU KÜBRA AYDOĞAN ÖĞR.GÖR. BUKET GİRESUN.
METAL ESASLI DIŞ CEPHE KAPLAMALARI
KOROZYON.
SANAY İ DE K İ MYA GÜBRELER. Bitkiler kendi besinini kendi yapan canlılardır. Besin maddelerini yaparken su, karbon dioksit ve güneş ışını kullanırlar.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Korozyon ve Katodik Koruma
Kaynama Noktası: Isıtılan bir sıvının gaz fazına geçtiği sıcaklıktır
POTANSİYEL-pH DİYAGRAMLARI
Korozyon ve Katodik Koruma İnş.Müh. Seyit ERDEN Met. Müh. M. Caner DEĞERTEKİN.
FİLLER.
Sunum transkripti:

ALUMİNYUM KAPLAMALAR

ALUMİNYUM KAPLAMA Alüminyum teorik olarak anodik bir metal olması dolayısı ile üzerini kapladığı metali kendisini harcayarak koruması gerekir. Halbuki uygulamada alüminyum kaplamaların korozyondan koruma özellikleri yüzeylerinde oksit tabakasına bağlıdır. Alüminyum kaplamada genelde saf metal kullanılır.

ALUMİNYUM KAPLAMA Saf metal ise hava ile temasta kolayca oksitlenir. Bu nedele alüminyum kaplamalı yüzeyin korozyondan koruma niteliğinin devamı ortadaki oksijen miktarına bağlıdır.

ALUMİNYUM KAPLAMA Özellikle pasif filim ile korunan metallerde olduğu gibi alüminyum kaplamalar için en büyük tehlike yüzeyde oluşabilecek oyuklar veya aralıklardır.

ALUMİNYUM KAPLAMA Oksijen eksikliği veya bölgesel korozif öğelerin şiddetlenmesi nedeniyle başlayan korozyon bir noktada derinlemesine kaplamayı çözündürür.

ALUMİNYUM KAPLAMA Alüminyum kaplamaların korozyon hızı çinko gibi zamanla sabit kalmaz tersine hızlı olarak azalır. Bu nedenle korozif öğelerin etkisinin bulunmadığı oksijenli ortamlarda belirli bir süreden sonra korozyon hızı hemen hemen durur.

ALUMİNYUM KAPLAMA Alüminyum kaplama sıcak daldırma, püskürtme, yayınma, vakum kaplama, gaz ve buhar fazında kimyasal kaplama teknikleriyle de yapılır.

ALUMİNYUM KAPLAMA Sıcak daldırma ile elde edilen alüminyum kaplama kalınlıkları 25-27 mikron, püskürtme ile üretilenler 100-200 mikron kalınlığındadır. İyon kaplama yöntemi ile elde edilen kaplamalar ince olmalarına karşın ince kaplamalarda rastlanan oyuklamaya dirençsizlik bunlarda yoktur.