İKİNCİ HAFTA Limon tuzu, sentetik tatlandırıcılar,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLEŞİKLER İki ya da daha fazla maddenin belli oranda kimyasal olarak birleşmeleri sonucu oluşturdukları yeni, saf maddeye bileşik denir.
Advertisements

Çevre kİmyasi.
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
ASİTLER, BAZLAR ve TUZLAR
Su Arıtımı Nedir? Dünya standartlarında en son su arıtma teknolojilerini kullanarak kaliteli, güvenilir ve sağlıklı su elde edilmesini sağlayan su arıtma.
BİLEŞİK FORMÜLLERİ VE ADLANDIRMA
ASİT VE BAZ TANIMLARI ARHENİUS ASİT BAZ TANIMI:
I.BÖLÜM TEMİZLİK MADDELERİ.
Asitler, Bazlar ve Tuzların yapısı ve Temel özellikleri
Asitler - Bazlar - Tuzlar - Oksitler
Bölüm-1 Temizlik Malzemeleri.
Meyve ve Sebzelerin Bileşimi II
Bileşikler Ve Formülleri
HAVUZ SUYU KİMYASI KİMYA Y. MÜH. ERDİNÇ İKİZOĞLU
Soğutma Kuleleri.
Asitler - Bazlar - Tuzlar - Oksitler
ASİT_! BAZLAR_!.
ASİTLER, BAZLAR VE TUZLAR
SU KİMYASI ve SUYUN SERTLİĞİ
gıda sanayinde kullanılan asitler
TOPRAK OLUŞUMUNDA AŞINMA, AYRIŞMA VE BİRLEŞME OLAYLARI
SUDA SERTLİK YAPAN ELEMENTLER VE BUNLARIN GİDERİLMESİ
ONÜÇÜNCÜ HAFTA Böcek öldürücüler, havuz kimyasalları. 1.
SULAMA SUYU KALİTESİ VE TUZLULUK
Deney No: 8 Bazı Tuzların Asitlerle Reaksiyonu SEKİZİNCİ HAFTA.
DOKUZUNCU HAFTA Metaller; s-bloku metalleri, p-bloku metalleri. Çinko ailesi metalleri. 1.
DÖRDÜNCÜ HAFTA Asit ve bazların iyonlaşma sabitleri. Ortak iyon etkisi. Tampon çözeltiler. 1.
ASİT_! BAZLAR_!.
ONBİRİNCİ HAFTA Dericilik ve deri işleme kimyasalları. 1.
ONDÖRDÜNCÜ HAFTA Havai fişekler, zımpara kağıdı 1.
BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ
ÜÇÜNCÜ HAFTA Asitler ve bazlar. Asit baz tanımları.
ASİT VE BAZLARIN ÖZELLİKLERİ
BİRİNCİ HAFTA Mutfakta kullanılan temel gıda maddeleri.
BİLEŞİKLER ve FORMÜLLERİ
Bileşik ve formülleri.
Asitler Bazlar Tuzlar.
DÖRDÜNCÜ HAFTA Gıda koruyucuları, antioksidanlar,
ASİTLER VE BAZLAR.
Bileşikler ve Formülleri
ASİTLER & BAZLAR.
ASİTLER BAZLAR VE TUZLAR
ASİTLER VE BAZLAR.
UMMAHAN YILMAZ Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi
GÜNLÜK HAYATIMIZDA ASİTLER
Saf Maddeler Bazı maddeler tek çeşit maddeden oluşur, yapısında kendinden başka içermez. Bu tür maddelere saf madde denir. Örneğin, tuzun yapısında sadece.
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
ASİT VE BAZLARIN ÖZELLİKLERİ
Sert Su ve Arıtma Yöntemleri
TUZLAR VE KULLANIM ALANLARI
SU VE HAYAT.
TUZLAR.
Çökelme tepkimeleri Çökelme tepkimelerinde belirli katyon ve anyonlar birleşerek çözülemeyen iyonik bir katı oluştururlar. Oluşan katı ÇÖKELEK olarak isimlendirilir.
BİLEŞİKLER ve FORMÜLLERİ
SU VE HAYAT.
BİLEŞİKLER ve FORMÜLLERİ.
SU VE HAYAT. SU HAYATTIR Su insanların vazgeçilmez yaşam kaynağıdır..
12. İNORGANİK VE ORGANİK KİRLETİCİLERLE MİKROBİYEL ETKİLEŞİMLER
Kimya - Asitler & Bazlar
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
Sulama Suyu Kalitesinin Sınıflandırılmasında Kullanılan Kriterler
TOPRAK OLUŞUMUNDA MEYDANA GELEN KİMYASAL OLAYLAR
ASİTLER VE BAZLAR ASİTLER(HASİT)  Asitler, suyla Hidrojen iyonları üreten hidrojen bileşimleridir. Hidrojen iyonları çözeltiyi asidik yapar. Asitler.
BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ
Asitler, Bazlar ve Tuzların yapısı ve Temel özellikleri
ASİTLER, BAZLAR ve TUZLAR
Sunum transkripti:

İKİNCİ HAFTA Limon tuzu, sentetik tatlandırıcılar, mayalar ve içme suyu. 1

LİMON TUZU Sitrik asittir. Birçok meyve ve sebzede serbest durumda veya tuz halinde bulunur. Mayalanmış limon suyunun kaynar çözeltisinin kalsiyum karbonatla reaksiyonundan elde edilir. Gıda koruyucusu olarak birçok hazır gıdaya, reçel ve turşuya katılır.

SENTETİK TATLANDIRICILAR Sakarin ve aspartam en eski bilinen tatlandırıcılardır. Şekere göre 300 kere daha tatlıdır.

MAYALAR Mayalar yaşayan mikroorganizmalardır. Hamurun içindeki şekerden CO2 üretirler. Bundan başka bazı aromatik bileşikler ve tat veren bileşikler de oluştururlar.

İÇME SUYU İçme suyu kokusuz, renksiz, berrak ve içimi hoş olmalıdır. Kesinlikle bakteriyolojik kirlilik taşımamalıdır. Arsenik, krom, kadmiyum, kurşun, cıva gibi ağır metal katyonları içermemelidir. İçme suyu nötral olmalıdır, (pH=7 olmalıdır).

Sularda Sertlik Sertlik su içinde bulunan Ca2+, Mg2+, Fe2+, Sr2+ gibi metal katyonlarının varlığı olarak tarif edilir. Üç çeşit sertlik vardır: Geçici sertlik-bikarbonat sertliği. Kalıcı sertlik-klorür, sülfat ve nitrat anyonları sertliği. Sertlik bütünü (Geçici sertlik + kalıcı sertlik)