Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MADDE ve ISI MADDENİN TANECİKLİ YAPISI:
Advertisements

İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
ISI YALITIMI.
MADDE VE ISI BÜŞRA KARACA 6-E 2097.
HAL DEĞİŞİMİHAL DEĞİŞİMİ YOĞUNLAŞMA  gaz halindeki bir maddenin ısı enerjisi vererek sıvı ale dönüşmesine yoğunlaşma denir.  Şekildeki çaydanlığın.
ISI YALITIMI.
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞMESİ
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
MADDE ve ISI Isının Yayılması Mustafa ÇELİK.
Madde ve Isı.
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ (VI. SINIF VI. ÜNİTE)
MADDE VE ISI.
SERAMİK TÜNEL FIRINLARI VE REFRAKTERLERİ
ISI YALITIMI Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
MADDENİN ISI ETKİSİ İLE DEĞİŞİMİ
Maddelere verilen ısı, sıcaklığı artırırken maddelerin boyutlarında da değişime neden olur. Isının etkisiyle maddelerin boyutlarındaki bu değişime genleşme.
ENERJİ TASARRUFU.
ISI ENERJİSİ.
6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ MADDE VE ISI ÜNİTESİ
HAZIRLAYAN: SONGÜL KÜÇÜKÇALGAZ Fen bilgisi Öğretmenliği 3.sınıf
MUTFAK GÜVENLİĞİ ON ADIM GÜNEY MARMARA AŞÇILAR DERNEĞİ ON ADIMADA
MADDE VE ISI MADDE VE ISI 1. Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
SU KİMYASI ve SUYUN SERTLİĞİ
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
Yalıtım, herhangi bir yalıtım malzemesi kullanılarak, ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir. Yalıtım malzemelerinin çeşitli tipleri.
HAZIRLAYAN : Ali DAĞDEVİREN Sevgili öğrenciler; Bu ünitedeki amacımız; ısı enerjisini maddenin tanecikli doğası ile ilişkilendirerek.
ISI YALITIMI.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
HAZIRLAYAN : ibrahim MAKAS Sevgili öğrenciler; Bu ünitedeki amacımız; ısı enerjisini maddenin tanecikli doğası ile ilişkilendirerek ısı iletim yollarını.
MADDE VE ISI.
MADDE VE ISI ISININ YALITIMI.
MADDE VE ISI.
ISININ YAYILMA YOLLARI
MADDE VE ISI.
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
MADDE ve ISI.
YAYILMASI ISININ.
ISI NEDİR? Sıcaklık farkından dolayı maddenin tanecikleri arasında enerji aktarımı gerçekleşir. Aktarılan bu enerjiye ısı enerjisi denir. Bulunduğu ortama.
ISI YALITIMI.
Isı maddeleri etkiler.
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
1- İletken : Isıyı iyi ileten maddelere ısı iletkeni denir. Isı iletkenlerini oluşturan tanecikler arasındaki boşluk çok azdır ve tanecikler düzenlidir.
MADDE VE ISI.
ISI YALITIMI.
ISI YALITIMI.
MADDE VE ISI FADİME GÜLHAN.
Bütün maddeler tanecikli yapıya sahiptir. Taneciklerin hareketi ile maddenin ısınması arasında bir ilişki var mıdır?
Isının Yalıtımı.
Madde Ve Isı.
Isı Yalıtımı Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
ÇAĞIN GÖKTAŞ.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
Isının Yayılma Yolları
Özhan ÇALIŞ Bilgi İletişim ve Teknolojileri. Özhan ÇALIŞ Bilgi İletişim ve Teknolojileri MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI Atom ve molekül tanecikleri.
İSRAF NEDİR Malı, dinin ve mürüvvetin uygun görmediği yerlere dağıtmaya israf denir. Mürüvvet, faydalı olmak, iyilik yapmak arzusudur. Dine uymayan israf,
HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. KOMBİ KULLANIMI. HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. GECELERİ KOMBİ KULLANIMI Binanın dış hacminin soğumaması için, geceleri en düşük.
MADENLER VE TEKNOLOJİ Salih Zeki GÖKÇE
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
ISI YALITIMI.
ISI POMPASI HAZIRLAYAN : Birkan KÖK.
Sıcaklık ve İletkenlik
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
YALITIMLAR Suya ve neme karşı yalıtım Isıya karşı yalıtım
AD: ÖZGE SOYAD: YILDIRIM DERS: FEN BİLİMLER KONU: ISI YALITIMI SINIF: 6-B NO: 818 AD: ÖZGE SOYAD: YILDIRIM DERS: FEN BİLİMLER KONU: ISI YALITIMI SINIF:
2018 Yılı Devam Eden Projeler
B INALARDA ISI KAYBI. BİNALARDA ISI KAYBININ  Ilk olarak ısı yalıtımının ne demek olduğunu açıklayalım**ISI YALITIMI=günlük yaşantımızda ısı kayıplarını.
FEN BİLİMLERİ-6 4.ÜNİTE MADDE VE ISI 3.Madde ve Isı HALİM GÜNEŞ.
MADDE VE ISI.
Sunum transkripti:

Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi ISI YALITIMI (6.ÜNİTE 2.KONU) 6.SINIF YENİ FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMINA GÖRE HAZIRLANMIŞTIR. www.sunuarsivi.com Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi

ANAHTAR KELİMELER YALITIM Bir maddeyi soğuk veya sıcaktan korumak için ısı alışverişini önleme işlemi. YALITMAK Yalıtım işi. YALITIM MALZEMESİ Yalıtım işinde kullanılan asbest,çift camlı pencere, strafor gibi malzemeler.

Yalıtım Nerede Gereklidir? Buzdolabı ve onun bir bölmesi olan buzluk ne işe yarar? *Buzdolabı besin maddelerini uzun süre soğutarak veya dondurarak bozulmalarını önlemek için icat edilmiş çok faydalı bir makinedir. Günlük hayatta soğuk tutulması gereken ve sıcak tutulması gereken maddelerin bir listesini yapalım: Soğuk Sıcak Yanda verilenlere benzer bir tabloyu siz de defterinize yapabilirsiniz. Kola Gazoz Su Dondurma Çay Kahve Kışın evimiz Yemek

Bazen Isının İyi İletilmesi İstenir. Tencere,tava gibi mutfak eşyalarının alt kısımlarının ısıyı iyi iletmesi istenir. Böylece Yemekler daha erken pişecektir. Peki tencere,tava,çaydanlık gibi malzemelerde ısı yalıtkanı olması istenen kısımlar nelerdir? Bunlar; saplar,kapak tutacağı,kısacası elimizin değdiği zaman yanmaması için yapılan kısımlardır.

DİKKAT! Pişirme amaçlı kap seçiminde iyi ısı iletme özelliği aranan tek özellik olmayabilir. Örneğin;Toprak kapların pişirme amaçlı kullanılması bir bakıma fırının yüksek sıcaklığına dayanım, bir bakıma da ısıyı yavaş ve düzgün iletmenin pişme kalitesine getireceği katkı içindir. Bu durumu, öğretmeninizin öncülüğünde tartışabilirsiniz.

İyi Yalıtkanlar asbest strafor asbest yansıtıcı yüzey çift cam zemin döşeme Çatı yalıtım muşamba laminant cam yünü Isı yalıtım malzemesi olarak; strafor,ahşap,cam yünü,yansıtıcı yüzey,volkan tüfleri,katran,fosfatlar,asbest gibi malzemeler kullanılır. İnşaat duvarlarında,pencerelerde, tavanlarda, su depolarında, kısa süreli gıda paketlerinde ve soğuk hava depolarında hangi yalıtım malzemelerinin veya yöntemlerinin kullanıldığını tartışabilirsiniz. Tartışma sırasında farklı yalıtım malzemelerinin kullanım ömrü,yanma özelliği,yoğunluğu ile ilgili bilgileri içeren çizelgeyi kullanın. Not: Yaygın ısı yalıtım malzemelerinin kolay tutuşmama,ısıya ve yanmaya dayanıklı olma gibi özellikleri vardır.

İyi Yalıtım Tasarruf Sağlar. Nasıl ısınacak bu evler? Kışın ısıtılan veya yazın soğutulan bir ev veya büroda, yalıtım olmazsa ısıtma ve soğutma giderleri artacaktır. Çünkü enerji kaybı ile beraber daha çok yakıt,elektrik yakılacaktır. Faturalar kabaracak cepler boşalacaktır. YALITIMINI İYİ YAP, PARAN CEBİNDE KALSIN!

Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi SUNU BİTTİ. Sabırla izlediğiniz için teşekkür eder, başarılar dilerim. Salih Zeki GÖKÇE Fen ve Teknoloji Öğretmeni www.sunuarsivi.com Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi