5N 1K Değerlendirme Aracı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MİLLİ EDEBİYAT ÇIKMIŞ SORULAR.
Advertisements

ÖZEL ESAYAN ERMENİ LİSESİ
Yağmur Gözlü Çocuk Metni Sunusu
MİLLİ EDEBİYAT HAZIRLAYAN AKIN DOĞAN
Ay’ ın Evreleri Merhaba! Beni tanıdınız mı?Ben her gece gökyüzünde farklı şekillerde dolanan AY. Benim aslında 4 tane adım var.Bunları öğrenmek ister misiniz?
MİLLİ EDEBİYAT ( ) Genel Özellikler:
KAZANIMLAR 4 Bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak araştırma yapma.
YİRMİNCİ YÜZYIL TÜRK EDEBİYATI
Günlük Betsi Levi 11-c.
TÜRKÇE / Noktalama İşaretleri
1 ? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt
Öykü ( Hikaye ).
MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİ HAZIRLAYAN ELİF ER
ÖMER SEYFETTİN.
Ziya Gökalp (23 Mart Ekim 1924).
YAPIM EKLERİ Eklendikleri kelimelerin anlamlarını değiştiren, onlardan yeni anlamda kelimeler meydana getiren eklere yapım ekleri denir.
MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİ 1.ETKİNLİK EŞLEŞTİRME.
SORU EKİNİN YAZILIŞI ?.
Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü www. canakkaleram
MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİ( )
MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİ Meşrutiyet (1908) ten sonra memlekette başlayan ve o devirde “Türkçülük” adı verilen milliyet hareketi, “edebiyatta milli kaynaklara.
BİR TIKLA ELEKTRONİK POSTA
UZUNLUKLARI ÖLÇME 2.Sınıflar.
Döneme adını veren Tanzimat Fermanı’nın 1839 da ilan edilmesine rağmen Tanzimat Edebiyatı neden 1860 yılında başlar ??
MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİNDE ÖĞRETİCİ METİNLER
Performans Ödevi Ders : Dil ve Anlatım Konu : Makale (Makale Nedir?Makale Çeşitleri Nelerdir ? Makalenin Özellikleri) Öğrenci Bilgileri İsim: Burak.
Cuma günü sizlerden istediğimiz araştırmaları okuyalım.
….. D A İ M A İ Z İ N D E Y İ Z … F İ KRET AKTAN.
YAZIM KURALLARI.
Sesleri (Harfleri) Öğreniyoruz
Okunuşu ve yazılışı aynı anlamları farklı olan sözcüklerdir.
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU VE YABAN
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
Cumhurİyet Dönemİ Dergİlerİ
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
TC İNKİLAP TARİH.
5 N 1 K
11 Mart 1891'de İstanbul'da doğdu, 18 Ekim 1949'da Ankara'da yaşamını yitirdi. Hecenin Beş Şairi'nden biri. Selanik, Üsküp ve İstanbul idadilerinde öğrenim.
METİNLERİ Matrislerle ŞİFRELEME
MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİ
Adnan Menderes Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi MEŞRUTİYET Halk Meclisi (Meclis-i Mebusan) Anayasa (Kanun-i Esasi) Padişah (Saltanat ve Hilafet) MEŞRUTİYET.
GENEL KÜLTÜR YARIŞMASI BAŞLA 1.HANGISI OJEYI TıRNAKLARDAN TEMIZLEYEN BI MADDEDIR? RİMEL SÜRME FONDATEN ASETON BU ARADA LÜTFEN TUŞLARA BAS.
AÖF 2016 Vize Eski Türk Edebiyatı 1 Soruları
 Osmanlının yıkılı ş ına do ğ ru devleti ve milleti kurtarmak için birtakım fikir akımları olu ş mu ş tur.  Bunlar Osmanlıcılık, İ slamcılık, Batıcılık.
Türkçülük.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU ( )
ALİ CANİP YÖNTEM ( ).
ZİYA GÖKALP ( ).
YAKUP KADRI KARAOSMANOĞLU.  27 Mart 1889’da Kahire’de doğdu,  Babasının adı Abdulkadir Bey,  Annesinin adı İkbal Hanım’dır.
Kişisel temizliğimiz için neler yapmamız gereklidir?
4.Sınıf Hazırlayan: Ömer TÖK TÜRKÇE METNİ
GENÇLERDE UYUM.
II.ÖYKÜ.
5.Sınıf KONUĞA İKRAM (Dinleme Metni) Hazırlayan: Ömer TÖK
SORU EKİNİN YAZILIŞI ?.
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Tanzimat Edebiyatı'nın birçok türünde eserler vermiş yazarlarından Şemsettin Sami tarafından kaleme alınmış bir romandır.

Atatürk’ün Hayatı (Dinleme Metni)
Hazırlayan ÖMER ÇAKIR.
TÜRK BEŞLERİ.
MAKALE. Herhangi bir konuda bilgi vermek, bir gerçeği ortaya koymak, bir tezi kanıtlamak veya bir düşünceyi savunmak amacıyla kaleme alınan ve temel öğesi.
ZIYA GÖKALP (23 MART EKIM 1924). Ziya Gökalp, özellikle Milliyetçilik ve Türkçülük üzerine kaleme aldı ğ ı eserleri ile ünlenmiştir. 18 yaşında.
NOKTALAMA İŞARETLARİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLIGI(İ.Ö)
ÖMER SEYFETTİN[ ]. Ömer Seyfettin 11 Mart 1884 tarihinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. Yüzbaşı Ömer Şevki Bey ve Fatma Hanım'ın ikisi küçük.
Hayatı, Edebi Kişiliği, Eserleri Ömer Seyfettin Kimdir?
Yazalım-okuyalım ö ö l l öl.
Öykü ( Hikaye ). Gerçekleşmiş ya da gerçekleşmesi mümkün olayların kişi, zaman ve mekâna bağlı olarak farklı bir kurguyla anlatılmasına "öykü (hikâye)"
Sunum transkripti:

5N 1K Değerlendirme Aracı MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİ 5N 1K Değerlendirme Aracı

Ne,Nerede,Nasıl,Neden,Ne zaman,Kim? Yukarıdaki kelimelere dikkatli bakalım 5 tane N,1 tane K görüyoruz. Şimdi bu soruları cevaplayacağımızı düşünerek aşağıdaki metni okuyalım.

MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİ Milli Edebiyat Dönemi;Türkçülük akımının ve savaş ortamının etkisiyle,1911 yılında,Selanik’te Ziya Gökalp,Ali Canip ve Ömer Seyfettin tarafından çıkarılan “Genç Kalemler” dergisinde Ömer Seyfettin’in “Yeni Lisan” adlı makalesinin yayınlanmasıyla başlar.

ŞİMDİ 5N 1K KULLANARAK SORULAR OLUŞTURALIM. Türkçülük akımının ve savaş ortamının etkisiyle 1911 yılında Türk Edebiyatında Ne başlar? Milli Edebiyat Dönemi NEREDE başlar? Milli Edebiyat Dönemi NASIL başlar? Milli Edebiyat Dönemi NEDEN başlar? Milli Edebiyat Dönemi NE ZAMAN başlar? Milli Edebiyat Dönemini KİM başlatmıştır?

YANITLAYALIM Milli Edebiyat Dönemi başlar. Milli Edebiyat Dönemi Selanik’te başlar. Ziya Gökalp,Ali Canip ve Ömer Seyfettin tarafından çıkarılan “Genç Kalemler” dergisinde Ömer Seyfettin’in “Yeni Lisan” makalesinin yayımlanmasıyla başlar

YANITLAYALIM Türkçülük akımının ve savaş ortamının etkisiyle başlar. 1911 yılında başlar. Ziya Gökalp,Ali Canip ve Ömer Seyfettin başlatmışlardır.